13.8 – om Milla i nytt rum och Maali utan napp?

12.8 - om hejdå Danmark.
14.8 - om varför man bara gifter sig en gång...! 😉

Det ena gick förhållandevis smärtfritt – största dilemmat var att tvingas skruva isär Stokke för att få honom ut ur Maalis och in i Millas rum, bäbi miss Milla själv somnade ungefär lika bra i sitt eget som hon tidigare gjort i både vårt och sin systers rum – och det andra gick [läs: går] väl… tja, sådär? Peppad till max (kattungarna på Skansen ska ju ha napparna, det har vi tjötat om i flera månader! å det där med att somna utan sin napp har liksom varit en gemensam görbra idé varendaste dag sen i vintras, och varendaste kväll är idén lika gemensam obra…) skuttade lilla tjejen upp till sitt rum, hjälpte till att bädda sin stora säng (nu när Millas möbler inte längre behöver trängas får den plats att vara i sitt utdragna läge!), vi läste go’nattsaga som vanligt och sen skulle det sovas. Eller nä. För första gången på lång lång tid har det tårats däruppe; ”kan inte sova!!” och ”jag är mörkrädd”, snyftas hon. Till slut väckte hon Milla och då förstod hon att hon måste vara tyst. Mörket jagades bort med en nattlampa, och nu har det varit någorlunda tyst däruppe en liten stund. Lite underligt är att hon bara en endaste gång frågat efter sina nappar? Jag gissar, på lekmannapsykologiskt vis, att det här – liksom så mycket annat i lillstora fröken hedberts unga liv – handlar om gränstest? Hon vill inte för att hon vill veta om hon måste? Helt enkelt: hon vill inte för att hon vet att vi/jag vill!

För övrigt. Mattias är och planerar inköp med sin far, på restaurang, vår sista gemensamma semesterkväll. Jag är inte jättenöjd med min situation…

Slutligen. Semesterbilder från Danmark, liksom några foton från namnfest och Millas nya rum, kommer nosas när tiden räcker till. Imorron bröllop! Tjohej och håll tummarna för att jag kommer i klänningen :)

Tjenixen!

12.8 - om hejdå Danmark.
14.8 - om varför man bara gifter sig en gång...! 😉
4 comments Lägg till din
 1. Ouch, förstår att du inte är jätte nöjd..

  Jag fasar för den dagen då nappen ska bort, vi har redan begränsat den till när hon ska sova men då är den viktigt.

  1. han kom hem en liten stund efter att jag postat inlägget så det är okej!

   eftersom EmmaLi började prata ganska tidigt föll det sig naturligt att nappen försvann dagtid, och eftersom hon är ”duktig” och blöjfri sen väldigt länge har jag inte velat utmana ödet och trycka på för mycket när det gäller nappförsvinnandet. dumt kan tyckas kanske, men… äh, jag vill ju liksom inte pressa ungen för hårt!

   när det gäller Milla blir jag ibland nästan orolig att det är vi vant henne vid napp i onödan… men, när tummen sitter där är jag snabb att pluppa dit nappen istället! och va tusan; vad är en napp för mycket just nu, och tre-fyra år eller så? 🙂

   ps. envetenheten har hon nog ärvt från mig, lilla Maali. hon ligger där uppe och tjatar… fortfarande… men tyst, för att inte väcka Milla, berättade hon glatt för sin pappa när han kom hem!

 2. vad duktiga ni är som kämpar med att få bort nappen. tror vi väntar ett tag… tänkte ta tag i att få henne blöjfri först och det är ju ett projekt phju.

  hoppas ni haft det underbart i danmark!
  kraam

  1. vi (läs: jag o Maali) har ju tjatat om det här i ett halvår nästan så det var liksom läge att äntligen bestämma sig! ska jag vara helt ärlig har jag inte känt att jag har velat fullt ut tidigare heller – nu är min lilla tjej inte på något vis liten längre ju!!!

   lycka till med blöjorna! det kommer gå görbra när hon känner sig redo!

   va gullig du är, tack! det var en riktigt skön semester faktiskt. vi gjorde inte nåt vi planerat, och kanske just därför blidde det bamsebra 🙂

   krams!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *