2.8 – om badrumsdjungel, inställd nattmatning, ”potträning” och systerkonversation.

Dagsens tips: Storytel.
3.8 - om tvåhundra dagar.

Att badrums*fultord*et inte är mer än två små badkar stort gör uppenbarligen nada skillnad när det gäller måste-göras-val. Just nu har jag fastnat i munstycks-, termostat- och duschsystemsträsket. Visst finns det massa snyggt. Men nog är tjugotvåtusen lite i överkant för att slippa hålla i handduschen själv?

Milla hade inga som helst problem att hoppa kvälls-/nattmumsning igår och vi hoppas det inte var ett engångsgodkännande. Att lägga båda barnen i samma rum medelst bäbitrassel och nästan-treårstrots var inte heller nåt problem för efter en kvart sov de båda två snark i sina sängar. Det är nästan så vi skäms över hur enkelt vi har det på den fronten.

Efter gårdagsens vi-provar-BabyBjörn för att underlätta kabelleverans upprepades idag proceduren och bäbin klämde pliktskyldigt och storleende ut ytterligare björnungar.

Gulligast idag är storasyster som plockar upp och lämnar tillbaka en av lillasyster från Antilop* kastad leksak, varvid bäbin genast kastar den i golvet igen. ”Va tokig du är, Milla!”, hojtar Maali glatt och kramar henne en smula hårdhänt men med stor kärlek!

Tjenixen!

* (IKEAs oöverträffliga matstol i hemsk och vit plast)

Dagsens tips: Storytel.
3.8 - om tvåhundra dagar.
14 comments Lägg till din
  1. ju äldre mina små döttrar blir, desto större blir deras kärlek till varann. som förälder är det underbart att se, på flera olika vis!

 1. Va tokig du är, Milla!” såå sött sagt! 🙂

  Elwira brukar säga 2Tookig Udde!” när Ludwig styr o ställer, hihi!

  Härligt med syskonkärlek!

  kram

 2. Härligt att läsa , att förhållandet mellan syrrorna är så gott 🙂

  Uvva, det är inte klokt hur många olika val man ställs inför när man ska renovera ett badrum….och alltid ångrar man något efteråt som man inte tänkte på 😉

 3. Vi blev väldigt nöjda med vårt badrum då vi lejde bort det mesta förutom rivningen o sånt men som du skriver så är det ju många beslut som ska tas. Tyvärr gjorde vi en paus med taklister som vi skulle fixa själva o det har inte blivit gjort än nu ca 7-8 månader senare, hmmm. Hoppas ni blir nöjda sen när det är klart alla fall då! Fattigare blir man defenitivt 🙁

  1. haha! vi har några ”taklister” i form av stänkskydd vid spisen i köket som ska fixas också 🙂 fast vi tänkte låta kakelnissarna kleta upp dom där fånigt få plattorna där när dom ändå är här…

   fattig? nänä. vi låter banken betala ;D

 4. Vad gulligt, syskonkärlek! Vad roligt att det går så bra med läggning, hoppas det håller i sig! Själv funderar jag på hur jag ska göra med liten när ännu mindre kommer?Vi bor ju somk du vet i en 3:a på 74 kvm. Ska hon dela rum med varannan vecka Junsan och kanske känna att det är konstig och hattigt eller ska hon sova i vårat sovrum tillsammans med bebis? Vad tror du? Det lutar åt vårt sovrum, för jag tror att hon kommer att tycka det är väldgt konstigt de veckor junie inte är hemma?!

  1. ja det är så otroligt skönt att det funkar med sovningen. i stort sett allt i livet funkar bättre bara man får sova!

   åh jag är inte avis på såna där planerardilemman.. det går inte att dela av nåt av rummen med en sån där snygg och praktisk rumsavdelare? för isf kunde hon kanske få bo där hon vill? om hon tillåts vara kapabel att ta ett sånt beslut själv 😉

   önskar sååå mycket lycka till! det vet du!

  1. häh. det såklart mer lyckokast än nåt annat, men så länge det funkar bryr vi oss inte om vilket! nån regelrätt potträning är det ju inte tal om (hon är inte ens sju månader!) men allt som underlättar använder vi oss såklart av. nästa steg är väl att få henne acceptera toaletten, och därigenom spara ett steg på lathetsvägen 🙂 – slippa städa ur blöja, slippa städa potta… ja, du vet 😀

 5. Vem ska då hålla i handduschen om man inte vill betala 22000? Jag avskyr takduschar, hur tvättar man kosekroka om man inte är akrobat och står på händer?

  1. njo serdu här fick du både över- och möjlig underredestvätt i ett. för några tusingar till ingick nog en mänsklig skrubbare också… kanske för ryggen iaf?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *