23.8 – om att fastna i vinkelvolten.

22.8 - om bloggvänsträff, Tommy Hilfiger, Junibacken och lite val.
24.8 - om att vara på topp.

Här sitter vi på en buss som nyss lämnat Göteborg. För en timme sen skulle vi varit hemma i Varberg. På grund av en orättvis mängd slump åt fel håll snoddes våra två ersättningsbussar av passagerarna från det tåg vi befarades missa, det gick nämligen sönder. Så där stod vi i kvällskyliga Blöteborg och väntade. Och väntade. Och väntade.

Maali var lycklig dock; vi får åka buss, mamma!! tjöt hon med sån smittande entusiasm att t o m den omåttligt korkade busschauffören (inte vår) log snällt. Å hon satt som ett ljus på sitt säte: det är roligt att åka buss!! Men nu har hon fått ge efter för John Blund. Helt förståeligt. Och hon har varit grym hela vägen hem. Vilket man inte kan säga om alla iblandade i det här kaoset…

Tjenixen!

22.8 - om bloggvänsträff, Tommy Hilfiger, Junibacken och lite val.
24.8 - om att vara på topp.
14 comments Lägg till din
 1. Det bästa med att resa med barn är att helt andra saker än vad man tror är både roliga och jobbiga…

 2. *nynnar* SJ SJ gamle vän, festligt att du lever än…

  Har de tagit till sig av kritiken och fixat fram bälteskuddar/stolar till reseande barn nu? Alla ska ju vara bältade men barn ska ju inte vara bältade med höftbälte utan kudde… de har ju skyldighet att se till att alla åker säkert… (vet de som vägrat och fått SJ att betala taxi med barnstol 😉 )

  1. gissa om jag var framme och gjorde mig besvärlig hos stackars konduktören. men… nån vägran blev det ju inte av, även om jag var nära att beordra fram en taxi till oss efter en timme i regnet. hade det inte varit för Maalis enorma entusiasm och glädje över just bussåkandet hade jag inte lagt band på mig, jag lovar!

   ps. gissa om jag slängde mig på först också, för att säkra ett frontsäte (jobbar ju på att vara mindre nojjig och bortsåg blint från hur farlig just den platsen är…) och sen bältade jag liten i höftbältet [det är ju lag] och så åkte vi hem. puh.

   1. jag tycker du ska skriva till SJ, ju fler av oss som gör det desto bättre, sätt kopia till NTF också 😉 att tvinga små barn att åka bältade med bara höftbälte i buss på motorväg när det är LAG på att de inte får åka så i vanlig bil? Ärligt? Inte ok, på något sätt. Stadsbussar med max 30 km/h är en sak men bussar i 100 knyck på motorväg i uselt väglag? Tar SJ verkligen ansvar för alla lemlästade barn som skulle bli resultatet av en krock? Tror inte det. De borde ÅTMINSTONE se till att det finns bälteskuddar med krokar på så inte höftbältet gör mer skada än nytta…

    1. joo. kanske. men frågan är vad de ska göra – egentligen (förutom att underhålla sin tågpark naturligtvis)? jag ska funderas lite och sen se om jag kan komma fram till nåt konstruktivt. just nu är jag liksom inte i balans att sakligt kritisera, iff jo knöu whått aj miin… ;p

     1. 1. på tågen se till att det finns kuddar att låna ut om tåget ersätts med buss
      2. se till att de partners de har som kör bussarna har rimligt antal stolar/kuddar i lastutrymmet på bussen
      3. resande med spädbarn ska erbjudas taxi med babyskydd / bakåtvänd barnstol

      inte svårare än så….

 3. Mmmmmmm Varberg i spöregn. Härligt **ironisk**

  Bästkusten är faktiskt bäst. Östkust ger jag inte mycket för.

  Kul att ungarna gillar buss. Vi gamlingar ser bara eländet framför oss och dom tänker ”tjohoooooooooooo ÄVENTYR!” Tänk om vi vuxna (gamlingar) kunde tänka likadant.

  Tjohooooooooooooo ÄVENTYR!!!!

  ;D

  1. fantastiskt. idag har det varit extra fantastiskt här med kulingvind (minst?) och lite mer regn. hejja västkustsk höstväderlek 😉

   jag ska apselut jobba på att vara lite mer barnslig i såna här sammanhang. vad tjänar att tjura liksom?

   krams!

  1. vi försökte hela tiden tänka lite positivt, och att det faktiskt inte var så farligt (vi blev bara blöta och tröttare). tänk om det varit en olycka t ex. DET hade varit verkligt läskigt.

   men tack för omtanken! och gullighet – som vanligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *