15/9 – om politiskt ställningstagande och vägval.

Dagsens tips: håll koll på din WT-status.
15/9 - om en fantastiskt lycklig och harmonisk liten åttamånading!

Är det så enkelt att alla som röstar åt ena hållet är solidariskt omtänksamma och alla som röstar åt andra står för samhällets egoism och kortnäshet?

Jag vet inte varför jag känner mig träffad när människor jag ser som sunda i sociala medier klappar sig själv på huvudet och uttrycker sitt förakt för motståndares åsikt. Sorgsen blir jag då. För, åsikter är en sak – sanning och verklighet inte alltid exakt densamma. Jag gör ingen hemlighet av vilket block som får min röst, jag har helt enkelt fått välja det jag tycker är viktigast (en omfördelning av resurser), och jag diskuterar och debatterar gärna mina ståndpunkter och orsaker. Det skulle aldrig falla mig in att idiotförklara min motpart, bara intresserat lyssna på och jämföra synvinkel och åsikt med min egen.

Kanske är det desperation vs stöddighet över opinionsmätningarnas ensidiga resultat som lockar fram det ”sämsta” ur folk nu på upploppet? Men än är det inte över. Den tjocka kvinnan ska sjunga först. Och jag hoppas hon sjunger vackert!

Tjenixen!

Dagsens tips: håll koll på din WT-status.
15/9 - om en fantastiskt lycklig och harmonisk liten åttamånading!
20 comments Lägg till din
 1. Jag tror att min politiska åsikt ligger precis mitt emellan blått och rött. Jag vill att man ska klara sig själv och sköta sig själv, men när man gjort allt man kunnat och ändå hamnar snett ska det finnas ett skyddsnät. Man ska vara snäll mot barn och gamla och det ska finnas bra sjukvård för alla. Jag tror inte på att socialbidrag bostadsbidrag och barnbidrag ska vara en familjs enda inkomster, man ska jobba och försörja sig och sin familj. Det ska finas bra skolor för alla och det är inte fel med lite sponsring om detta sköts snyggt och gagnar barnen.

  **pust**

  Kan inte Moderater och Socialdemokrater samregera och skita i märkliga småpartier som Centern, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet? Tänk en regering med 70% av landets röster!!! Snacka om majoritetsregering!

  Bara för att man röstar blått betyder inte att man är egoist och kapitalistsvin.

  1. Tänkte först att många nog tycker som du skrev i det första avsnittet… MEN så skrev du nåt konstigt om samregering mellan S & M? Inget skulle funka, det skulle bara bli tjafs och käbbel och det ”märkliga” folkpartiet du tyckte ska skitas i, STÅR ju ungefär på den plats du tycker vore idealisk!

    1. Just det: men i alla fall liksom!Det ÄR skillnad på vad som fungerar under livsavgörande krissituationer och vad som gör det i ”normaltid”!Ingen vill inga fram en sådan? Förmodligen har ingen av er som följer nosarna upplevt något som ens är i närheten av det, inte jag heller som föddes tre år efter världskrigets slut men jag har hört tillräckligt många från den förra generationen berätta (samt dokumentärer på tv) om vad som hände för att få rysningar av kyla vid tanken på regeringar som inte kan samarbeta,inget att slå bort!!!

 2. Jag ser inget av blocket som en helhetslösning tyvärr. Och jag kan mkt väl förstå att många röstar blått även om jag personligen ALDRIG skulle göra det. Av den enkla anledningen att jag vet att blått inte är bra för individen i långa loppet. Eller rättare sagt vet är fel ord men jag är övertygad om detta i alla fall.
  Sen gillar jag å andra sidan inte en del av sakerna dem röda/gröna står för heller.

  Jag rekommenderar alla att rösta så som man känner sig bekväm med helt enkelt.
  Något jag dock mött för mkt sista tiden är aggresiva Allians anhängare som idiotförklarar alla som inte röstar blått. Därav att jag sällan går ut öppet med vart jag står för jag orkar inte med konflikterna tyvärr.

  1. Linda, det var intressant att läsa din åsikt och det fick mig att fundera. Själv är jag moderat och jag upplever att jag snart inte vågar säga det längre då jag blir anklagad att vara självisk osv. Jag känner mig också ofta idiotförklarad för att jag röstar blått! Jag kan bara prata för mig men jag tycker inte någon är dum eller idiot för att den röstar rött, jag förstår att alla har åsikter. Det verkar som att det egentligen spelar inte så stor på vilken färg man röstar på, folk retar sig ändå!

   1. så intressant att få höra samma historia från båda håll! uppenbarligen har du helt rätt Olivia, det spelar ingen roll vilken färg åsikten har, den kan vara aggressiv och dömande ändå?

  2. Konflikt är dåligt men debatt och är diskussion bra!
   Därför undrar jag: vad menar du med ”blått är inte bra för individen i långa loppet”? Är socialism bättre än liberalism för individen? Hm… jag måtte ha missuppfattat typ allting om politiska mönster och ideal!

 3. vet fortfarande inte vilket parti jag ska rösta på, känner mig kluven och det tar verkligen tid att försöka sätta sig in i allt med, men röskta ska jag såklart göra

  kram!

  1. på grund av – eller tack vare? – hemska SD ligger ju blocken närmre varann än nånsin just nu. grundvärderingarna finns ju kvar men både Ohly och Olofsson har ju fått ge med sig på för sig flera punkter för att samarbetet ska flyta smidigt.

   lycka till att hitta rätt parti!

 4. Ullrika: Ditt inlägg var klokrent och jag vill länka till dig. Jag blir trött att folk tycker jag är självisk och miljonär för att jag är moderat. Jag vågar nog påstå att jag inte är självisk och miljonär är jag GARANTERAT inte!
  Du är en klok kvinna! Måste förresten lägga ut en bild som jag såg som fick mig att tänka på dig… 🙂 KRAM!

  1. usch jag tycker det blev ett klent och trist inlägg så din gullighet landar välkommet hos mig! tack!!

   ps. bilden satt som en smäck! haha! som jag skrattade!

 5. Olivia tycker du är en klok kvinna, det gläder mig och jag tror det kan bero på att du stammar från en rad kloka kvinnor! 😉

  Vad Gäller att ha kritiska åsikter om folks val visavi rött, RÖTT, grönt/blått, blekare nyanser av blått samt grönt, håller jag fullständigt med dig, MEN när det gäller röster på Sverigedemokraterna och åsikter om människor som röstar på dem är det en helt annan sak! Måtte tjocktanten sätta stämbanden i knut innan hon sjunger om en framgång för DEM!

  1. *ler stort*

   ja det där med SD är så otäckt. och jag vet inte vad som är värst; att många inte verkar ha sett igenom deras skenhelighet, eller att de förstår partiets grundidé och håller med?

 6. Det enda jag inte kan förstå eller respektera är de som röstar på SD, det är riktigt riktigt läskigt och människor som delar deras värderingar ger mig rysingar…

  Sedan, just i år, tycker jag att oppositionen ägnat sig lite mycket åt att kritisera motståndarna istället för att berätta vad de själva vill, i just mitt fall, hade de väl iofs talat för döva öron, men jag tycker det ger lite trist aura till hela grejen, och det är synd.

  1. som jag skrev till mamma här ovanför så kan jag inte bestämma mig för om väljarna som delar deras uppfattning, eller de som inte fattar vad de verkligen står för, är värst. tvivelaktig sympati eller ointelligens, what is worst liksom?

   angående motståndarkritik måste jag faktiskt säga att jag varit förvånad över hur LITE pajjer jag tycker det har kastats just i år! fast jag kanske har sett för få debatter för att få uttala mig om saken egentligen? 😉

 7. Vilket bra inlägg, kan inte annat än hålla med – för övrigt så tycker jag det är läskigt med människor som benhårt ”bestämt sig” (vilken sida det än må vara) och vägrar lyssna på andras åsikter eller synvinklar.
  Man tycker väl ändå människan borde vara nyfiken och reflekterande av naturen..?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *