18/9 – om viktiga val.

17/9 - om att ha kommit på en grej.
Dagsens tips: gå å rösta!

Sverigedemokraterna är just nu läskigt nära riksdagen. Jag är demokrat och liberalt inställd, yttrandefrihet till varje pris och så vidare. Men. Frågan jag många gånger de senaste månaderna ställt mig är om jag verkligen kan gå med på att tillåta vilken åsikt som helst?

Illa dold rasism är jag rädd för. Du som ens funderar på att lägga din röst på detta parti av ännu räddare åsikter, snälla tänk om. Kalle Anka-partiet bör få fler röster än SD.

Jag går inte djupare in i debatten än så just nu. Inte på grund av rädsla utan tidsbrist. Jag bönar och ber, lägg INTE din röst på Sverigedemokraterna. Jag vill inte bo i ett Frankrike eller ett Danmark. Minns Österrike. Minns Tyskland. Jag älskar mitt Sverige! Var inte rädd för din granne, älska ditt land!

Om trettiofyra timmar stänger vallokalerna. Jag hoppas på en fortsatt mandatperiod för sittande alliansregering, men skulle de rödgröna vinna ser jag gärna en nedtonad Ohly till förmån för Wetterstrand och Sahlin.

Spännande nu. Imorgon kväll får vi veta hur vi vill styra vårt land!

17/9 - om att ha kommit på en grej.
Dagsens tips: gå å rösta!
8 comments Lägg till din
 1. Så väl du formulerar mina tankar. JAg instämmer på samtliga punkter!

  Vi planerar att ge Melker en första inblick i demokratin. Imorgon ska det söndagsprommeneras (i söndagsstass av slaget som inte är hemmamyskläder) til vallokalen för att rösta. Därefter tror jag vi får ta och fika på stan. Allt för att markera betydelsefullheten i det vi gör. Att rösta ska vara kul!

  Vill ni eftervalfika med oss?

 2. Bra skrivet, jag tycker också att det skulle vara fasansfullt om SD kom in i riksdagen. Jag avskyr deras ”vi och dom” tänkande. Genom deras censurerade reklamfilm på TV4 visade de klart och tydligt var de står någonstans.

 3. Även jag tycker yttrandefriheten är väldigt viktigt och får inte tummas på för mycket. MEN vissa saker känns lite väl i mina ögon. Blundar man för mycket är det samma sak som att bara låta onda makter ta över enligt mig.

  Nu är inte jag en anhängare av Alliansen men väljer dem framför SD vilken sekund som helst. För i mina ögon står inte SD för demokrati!

 4. Väl formulerat. Jag ger inte min röst till dem. Jag är själv ytis. Jag röstar på någon som ser människan, inte någon påhittad tillhörighet.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *