20/9 – om en facebooksloggkopiering.

19/9 - om vad man kan göra för att missa ett bäbi- och minisim.
21/9 - om en lessen dag för en Milla.

Helt fantasilöst kör jag en nästan rakt-av kopiering (med utveckling) på dagsens facebookstatus:

Igår kväll hittade jag till min fasa en klump i magen på lilla katten Schweppes. När hon imorse lämnades hos veterinären fick jag en stor i min egen… stämningen i undersökningsrummet sjönk nämligen fort när de undersökande händerna – utan att jag nämnt något om vad jag trott mig ha funnit – verkade fastna på samma ställe som mina gjort kvällen innan.

Sjuka månsen hämtades i eftermiddags med väldigt dåliga blod- och njurvärden. Gulliga veterinären tröstade med att detta inte alls behöver bero på tumörsjukdom och ordinerade medusin och specialkost. På fredag ska lilla pälsen på återbesök (med ultraljud) och då får vi definitiv besked. Jag är så orolig att jag inte ens vågar spekulera.

Detta har naturligtvis överskuggat dagsens alla övriga motgångar (världsliga saker som renovering, bilreparation och semesterplaner). Men. Helt igenom rutten har dagen trots allt inte varit. Mitt eget besök på SpineCenter i Göteborg lämnade nämligen så positiva besked att jag känner att dygnet märkligt nog bara slutar på minus – och inte megajeflaihelvete-minus. Läkaren diagnostiserade min rygg som ”dåligt arv” men på apselut bättringsväg. Ischiassmärtan jag har nu är det som kallas ”falsk ischias”, vilket betyder att nerven inte längre är i kläm mellan diskarna utan bara kramas av krampande muskler. Underbara nyheter förstås! Och iom dessa nyheter kunde läkarens och makens skämtande om mina osmakliga och alltför feta ”fläskkotletter” (härlig läkare som liknade mig vid en bit gris i kyldisken på Kvantum) roa mer än reta!

Nu stupa i säng (nästan två timmar efter plan). Kroppen är totalt utmattad. Ta hand om er alla fina människor!

19/9 - om vad man kan göra för att missa ett bäbi- och minisim.
21/9 - om en lessen dag för en Milla.
24 comments Lägg till din
 1. Oj, hoppas katten repar sig! Vilka bra nyheter om din onda rygg, färfärligt att må så, min pappa har oxå problem med den där skit nerven. =/

  Tusen tack för grattis till vår minsta!!

  1. hon ser MYCKET piggare ut idag redan! äter själv och har en glad svans. hoppas verkligen att det var något ofarligt vi kände i hennes magen. ang mig själv så är det en sån enorm lättnad att veta att mitt onda inte är nåt farligt att jag känner mig typ frisk nu! ontet är ju liksom mycket lättare att leva med om jag vet att det bara gör ont 🙂

   åååh, lilla fina bäbin ni gjort Mario och du!! grattis så mycket som jag kan igen, BRA gjort!!

 2. Åh, vad tråkigt om katten. Hoppas beskeden blir bra sådana.
  Samtidigt som jag är väldigt ledsen för katten blir jag himla glad över att läsa om din rygg. Hurra! Äntligen! Jag blir så himla glad för din skull. 😀
  Kram

  1. än är det inte hopplöst sa hon och skuttade försiktigt. katten däremot skuttar väldigt lite och äter inte heller just nu. ett stort problem är ju att hon tycker om blötmat som den däringa specialmaten är (hon gillar bara torrfoder). men skulle det inte funka på frivillig basis får vi tvinga i med spruta. det har vi ju gjort förr 🙁

   ang ryggen så är det strålande nyheter! jag är så himla glad! och din omtänksamhet glädjer också massor!

   krams!

 3. Det känns ju inte riktigt bra att gratulera till dåligt arv, men ändå, det känns som jag vill göra just det!

  *håller tummarna för kissemisse*

   1. Det är du inte alls, möjligtvis ryggen – men i det stora hela är du bäst =) Dax för lite vinmys snart tror jag allt!!

 4. Men… åh… vet precis hur du känner. Precis som min kisses problem. Kanske samma sak? Men en positiv sak kan jag meddela, specialkosten gör underverk! Min är piggare än piggast, sen hur länge det håller i vill jag inte fundera över.

  Så skönt att du fick ett bra resultat ang ryggen!

  Stor kram till dig!

  1. är det samma med Julia? jag visste att hon var dålig men visste inte vad som var fel. fy farao så hemskt. hoppas för er också då. massor!! när det gäller maten här hos oss så åt hon lite igår men idag har hon bara slickat i sig såsen… får tvinga henne imorron om det inte blir bättring. mjau. skönt att höra det blev bättre med den iaf!

   krams!

   1. Julias njurar har lagt av. Eller ja, en har ”försvunnit” och en håller på att brytas ned. Så allt bromsas med njurkost nu. Dock var alla andra värden i topp, vetrinären hade aldrig sett en så ”sjuk katt vara så frisk”.
    Det kändes hopplöst när jag fick reda på det, men jag ser vad kosten har gjort och hon mår förträffligt med tanke på situationen. Trodde också att det skulle bli jätteproblem med att ha två katter med helt olika kost, men hon är så duktig och säger till när hon vill ha sin mat och låter kattungens vara. Lite svårare åt andra hållet bara 🙂
    Hoppas ni får klarare besked vid nästa besök!
    Kram

    1. men fy så läskigt? hur märkte du att hon var sjuk om hon inte visade eller talade om det då? (du kan väl skicka ett mail om du vill så behöver vi inte fortsätta korrespondensen här 🙂
     skönt att höra hon är bättre nu iaf. mycket bättre tillochmed!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *