23/9 – om Sverigedemokraterna.

22/9 - om no kids in da haus.
24/9 - om en tumörlös liten måns!

Det är svårt att veta vad som är sant och inte men faktum kvarstår; med enstaka uttalanden och statistik går det att bevisa vad som helst. Jag hjälper iom detta inlägg t ex till att ”bevisa” att SD har varit rasistiskt, hur det är idag får stå för den som tror och röstar på dom.

Tidningen Expo har summerat partiets historia på ett lättfattligt (och vinklat?) vis. För mig är det självklart att även om åsikterna radikalt förändrats så spelar historien en alltför stor roll för att jag ska kunna bortse från hur det varit. Ola Sundberg, en av de första talespersonerna, kunde i intervjuer säga saker som ”Det är onaturligt och osvenskt med främmande barn på dagis. Jag vill inte använda ordet ras, men det ser äckligt ut när man ser två föräldrar med en indisk unge mellan sig.”

Av samma anledning som jag anser V (och tyvärr F!) omöjliga att rösta på [det alltför tunga kommunistiska bagaget] kan ett ”nationalistiskt parti” aldrig få min sympati.

Nyligen gav jag mig – trots bättre vetande – in i en diskussion på facebook där två personer skrev att de inte såg SD som rasistiskt. Där blev jag själv kallad rasist, och fick ett klipp från Ring P1 publicerat till min ära. Tyvärr fick nog inte klippet önskad effekt? Det befäste nämligen på alla vis min åsikt! Lyssna gärna på det ganska korta samtalet via min länk, skulle vara intressant att se om fler delar min uppfattning att mannen som ringer är en typisk SD-anhängare: en medelålders man med rasistiska värderingar.

Slutligen. Jag undrar hur många av de nästan fyrahundratusen SD-väljarna som verkligen känner till vad de lagt i sina valkuvert? Vet de att de röstat på ett parti med en oerhört restriktiv abort- och adoptionspolitik, som är emot mångkultur och samkönade äktenskap, vill ta bort straffpåföljden rättspsykiatrisk vård, sänka skatter och förändra LAS? Eller är missnöjet så stort i stugorna att det här är åsikter man är beredd att stå ut med och kliva över?

Tjenixen!

22/9 - om no kids in da haus.
24/9 - om en tumörlös liten måns!
19 comments Lägg till din
 1. Kan inte annat än instämma!

  Börjar bli så trött nu på alla SD-anhängare som aggressivt försvarar sig och tycker sig bli ”smutskastade” och kallade främlingsfientliga. (När de nu egentligen sköter detta så bra själva bara genom att uttala sig…)

  1. skönt med lite medhåll… det kan vara lurigt att sticka ut hakan såhär.

   tyvärr har jag inte stött på några anhängare som ”vågat” stå upp för sin röst (eller åsikt) däremot möter jag fler och fler som uttrycker sin ”förståelse” för att ”folk fått nog” osv. dessa är alla samtidigt väldigt noga med att poängtera att de själva ”INTE röstar på SD”. nähä? varför inte det då? om du förstår och tycker det är okej att andra tycker så?

   jag sticker inte under stol med att jag inte (heller) tycker att alla människor lika mycket värda. men de jag anser vara mindre viktiga är sådana som tydligt visat sin omedmänsklighet, genom t ex kriminella handlingar. jag tror inte det är så folk som ”förstår” missnöjdheten menar…

   krams!

   ps. word på ditt skriv om egen klantighet 😀

 2. Ja nog är det märkligt detta med SD. Vem står idag rakt upp och säger Jojomensan – det var jag som la min röst på SD? Måste vara ensamt att ha röstat på dem. För närvarande. För alla som gjorde det (överdriver, I know), verkar skämmas baken av sig i dessa drevets tider.

  Drevet ska inte sluta. Vi ska ta debatten med SD, mala ner deras argument och visa att människors olikheter är guld.

  Bra inlägg, starkt att du gör det. Jag borde också. Det kommer. Måste bara bli mindre arg och mer saklig.

  Pöss.

  1. jess box I can boogie!

   just den här du skriver om var anledningen till att jag direkt när VALUs resultat blev känt snyftade att SD kommer att få 5-6%, lätt. det handlade väl nämligen om utfrågning av typen ”vem röstade du på?”? inte fan vågar alla svara ärligt på en sån fråga ens i vanliga fall, och när det gäller ett så kontroversiellt parti som t ex SD stiger siffrorna över fegsvarare betydligt. tyvärr fick jag ju också i överkant rätt.

 3. P.S Att invandrare i någon större omfattning skulle ha röstat på SD är lika knas i tanken som tanken att SD inte har nynazistiska trådar i sitt nät. Mannen som ringer in till P1 må vara grek och invandrare, men nu är jag grisk. Reportern klipper dock honom najs när han skenar iväg mot slutet…Tror vi på honom? Njae.

  1. eller hur!!? min poäng exakt! han har ju varit i Sverige längre än Jimmie Åkesson (som väl föddes 1979?) och räknas väl inte som ”invandrare” ens i SD:s ögon? nä. hejja duktig journalist som smidigt och rutinerat styr bort honom från bråddjupet. jag menar. snubben är ju grek. det finns en del i detta lands historik som inte målar några rosa moln på väggarna.

 4. Jag vet inte om jag fick napp på rätt klipp?
  Samatius Ledonius, från Malmö fast ursprungligen från Grekland, som jag lyssnade på hade nog inte SDs politik klar för sig utan trodde bara att stenkastning och bilbränder i gettoförorter skulle försvinna om SD kom till tillräckligt mycket makt för att kunna påverka!
  Det DÄR eländet vill väl ALLA få slut på? Men inte löser man problemen på det vis som SD(troligen) skulle försöka med, det skulle bara led till upplopp..överallt! Stackars karl!

  1. jodå det är rätt klipp. du kan ju gissa om jag blev full i skratt när jag fick det här kastat i ansiktet som argument ”SD är inte rasister”! öh. Jackie Arklöv liksom?

   skrämmande att många är så fruktansvärt oinsatta. vad tycker han och hans gelikar att vi ska göra? järnmur och låsta portar in till Rosengård. jo för DET skulle ju verkligen lösa problemet?

   men det dyker upp fler och fler som han tyvärr. ”svenskar” som gnäller att de bott i Hammarkullen hela sina liv och sett förfallet. jomensåatteh… då röstar vi på ett nationalistiskt parti utan några som helst verklighetsföranklingar. fast dom har ju lyckats bra i sitt propagerande för äldrepolitiken. så jefla bra att en del verkar ha gått på det.

   nä. med facit i hand skulle vi såklart ha motat fan i grind och låtit dem debattera. öppet. det är ju självaste — att efterklokheten ska smaka så beskt och illa.

 5. Tagit debatter? Tjae, man VET ju inte att det hade varit bättre, det är det som är det svåra! Med fel debattledare (du har ju själv haft åsikter om att en del även rutinerade reportrar inte klarat jobbet) hade kanske skadan varit ÄNNU större! Det jävliga är ju att dylika kryp inte drar sig för att ljuga, så lättlyssnande publik kan missa otäcka detaljkommentarer! Nu får det kämpas för att avslöja dem så INGEN med huvud i behåll kan annat än känna avsmak!

  Bra början U. kör på!
  Puss

  1. allt är ju så oftast bra mycket lättare att gissa i efterhand, och det är kanske eftersom jag var en av dem som då och innan tyckte att det var rätt att hålla dem utanför som jag nu och efter tycker vi skulle gjort annorlunda.

   en grej jag reagerade på bara är att när det gäller lögn är tyvärr ALLA partier representerade i fållan med svarta tungor.

   gullig du är som hejjar på! problemet är ju bara att de som verkligen behövt lyssna på argument och förklaringar i det här sammanhanget förmodligen hänger nån helt annanstans än i mina nosar. och helt ärligt? lika glad är jag för det. här vill jag ju fan inte ha dom – heller!

 6. Jag undrar om SD verkligen kommer att röra om i grytan så mycket som deras väljare verkar tro. Med sina få mandat i riksdagen och det faktum att övriga partier kommer att rösta emot dem av ren jäkelskap lär det nog inte hända mycket på invandringsfronten.
  Och jag surar fortfarande över att de blå inte fick egen majoritet. Samtidigt som jag inte tycker att Miljöpartiet ska tacka ja till Reinfeldts inviter. Miljöpartiets väljare har väl knappast lagt sin röst på dem för att de ska slå sig i lag med kärnkraftsbevararna? Och detta har heller inget att göra med ditt inlägg, sorry.

  1. jag tror som du att de inte kommer få särskilt mycket att säga till om under denna mandatperioden. men beroende på hur de (och vi andra) sköter oss är ju risken överhängande att de biter sig fast. och då är risken läskigt stor att deras åsikter idag blir helt godkända imorron… huvva…

   dina funderingar kring allians och regering kunde varit skrivna av mig själv. och det är väl också så det lär bli – att mp håller sig på sin kant menar jag.

 7. Har skrivit ett långt inlägg om SD och valet men har inte publicerat det ännu. Hur som helst så skriver du som vanligt sunt.

  Det mitt inlägg handlar mycket om är att jag är väldigt besviken på hur de stora partierna har skött Integrationsfrågan flera år tillbaka och nu i valet! Självklart hade många ändå röstat på SD men som du antydde så borde man med facit i hand haft med dem i diskussioner samt att de stora partierna själva borde ha sett till att diskutera Integrationsproblemen ordentligt även om media och andra människor förstås i Sverige 2010 då skulle antytt att Björklund med flera fiskar i grumliga vatten om de säger något som kan tolkas vara hårt mot en invandrare.

  Jag arbetar ju med Integration numera och tycker mig ha en rätt hyfsad inblick om att det behöver göras massor för att de stora mängder invandrare som kommer hit inte som det är i nuläget i vår hemkommun ganska givet kommer hamna i ett socialberoende i några år. Nu är det ju en stor reform i december detta år men även om målsättningarna är goda så är jag rädd för att många av målen är rätt orealistiska som läget är just nu ute i kommunerna runt om i Sverige.

  Jag har fantastiska invandrarkollegor och har mött många fantastiska invandrare i mitt yrke men jag har också sett väldigt många exempel på hur Integration inte fungerar och även på hur det verkligen kan diskuteras vilka som har kommit till Sverige. Precis som med svenskarna så finns det bra och dåliga människor och tyvärr har jag ganska dålig erfarenhet från en viss folkgrupp där många av dem verkligen gör allt för att SD ska få fler väljare, tyvärr!

  När protesterna mot SD börjar lägga sig så hoppas jag verkligen att Integrationspolitiken börjar diskuteras ordentligt och jag önskar en ärligare debatt där man kan tala om problemen utan att bli kallad rasist o då hoppas jag det även har framkommit ännu tydligare vilka tomtar som huserar inom SD och att det inte är människor som ska ha någon politisk makt i Sverige eller tillåtas att fortsätta växa ytterliggare.

  Otroligt svamligt inlägg men men något kanske gick att förstå. Det är lördagskväll och Max trots har gjort mig yr i mössan. Ha det bra!!! 🙂

  1. en så lång och intressant kommentar förtjänar ett djupare svar än ett ”jag håller med”, men tyvärr har jag inte så mycket att tillägga mer än så. bra tänkt! och bra skrivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *