26/9 – om en flytanka, och äntligen framsteg i minisimbassängen!

Dagsens tips: Drikki.
27/9 - om (färg)glada barn.

Med risk för olyckskorperi: Millas bäbisimkarriär börjar lite för bra!? Alla föräldrar är såklart råstolta över sina ungar, men när min yngsta lilla tjej på sin sammanlagt fjärde bäbisimlektion på skolexempelvis ”håller fast i kanten” medan jag står bakom och viftar med nävarna i luften, då ville jag faktiskt kräkas lite på mig själv (gulliga simfröken hade nog också kunnat tänka sig kräkas lite men är tillräckligt seriös för att klara hålla god min i dylika situationer…). Tidigare under lektionen hade bäbin ganska duktigt simmat iväg efter Skrutten (ett gummidjur i sälformat) och sen flutit som en kork på rygg. Tur då att ”nu kommer det vatten”-tricket bara funkade bra när vi var själva Milla och jag. När fröken dök upp hade hon förmodligen tröttnat och vägrade låtsas om att hon är väldresserad även i denna aktivitet. Nästa gång är det dyk för dom som är redo för detta. Jag är inte det minsta redo. Milla är det säkert alldeles oerhört…

 • resultat av Millas officiellt tredje gång bäbianka: MMBoSHMVG (med massa beröm och stolta hurra mycket väl godkänd)!

EmmaLi fick idag simma med sin far. Och som hon simmade!! Hit och dit och till botten och till kanten och från nya bottenrampen och på rygg och jag undrade vad det var för en liten lycklig harmonisk unge som plaskade omkring där i vattnet – och förstås vart hon gjort av min ovilliga nästan-treåring? Sicken lektion!? Schö nö kåmprand pah?!

 • svårt att ge nåt annat betyg än: übernöjd!


Det är förresten strålande höst ute nuförtiden. Häromdagen trodde jag det var vår för fåglarna kvittrade så dom storknade och solen sken sådär gosigt värmande. Peter Lemarc har uppenbarligen fel. Det finns sånt som är bättre än innan det vänder. Typ.

Tjenixen!

Dagsens tips: Drikki.
27/9 - om (färg)glada barn.
6 comments Lägg till din
 1. Det är bara TREVLIGT att läsa dina kommentarer, kan inte bli för mycket av det goda 🙂

  Ja det är verkligen fruktansvärt tragiskt det som drabbat denna familj men man får hoppas att deras 2-åriga dotter håller dom uppe och att de finner styrka i varandra på något vis.

  ang. klädseln, jag tycker bara det är roligt med kläder så därför går det av bara farten, inget jag tycker är spec ansträngande 🙂 handlar nog mest om vad man har för intresse för vad man orkar 🙂

  Kram!

 2. Millas framstec och nöjdhet tror jag får ”skyllas” på mer vana och lugna föräldrar 😉 bäbisimbarn nummer två verkar i allmänhet göra snabbare framsteg än nummer ett! Och Maalis, ja, hon följer mönstret 😉 som vi ju tjatar om, ”det kommer tillbaka, det är bara en fas, håll i, sluta inte nu” 😀 Och precis som i skolboken har hon lärt sig allt de andra gjort utan att egentligen gjort det själv 😀

  1. när det gäller Milla Mys kan vi tyvärr inte ta åt oss mer ära än att vi gifetvis är coolare fiskar i bassängen; bäbin flöt ju SJÄLV i badkaret innan hon ens hade sett en simbassäng på bild ens!

   när det gäller Maali Nos… tja, det kommer tillbaka. men det försvinner ju snart igen. *suck*

   krams!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *