2/9 – om det värsta jag hört i Sommar i P1?

I Have No Words After Watching
3/9 - om grunda badkar, en försäkringsutbytt filmkamera, Anders Svensson-mat, ungrare i Sverige och gäsp.

Okej. Jag har inte lyssnat färdigt på podversionen av Björn af Kleens sommarprogram än, och det är inte likt mig att döma ut nån på förhand, men ujujuj… alltså, ett så ointressant, självupplyftande skvaller och tjafs?! Fick fysiskt hindra mig själv att inte stänga av innan första låten (och att jag klarade hålla mig tillbaka beror enbart på att jag låg i badkaret, och inte ville riskera förstöra min mobil…)!!

En kort resumé för er som haft lyckan att slippa programmet:

  Björn af Kleen har skrivit en bok om adeln i Sverige. I denna skvallrar han om familjebråk och sånt som berättats bakom stängda dörrar. I programmet talar han i nedsättande ordalag om dem han skrivit om i sin bok.

Trots att jag alltså inte lyssnat klart på programmet och därför faktiskt inte vet hur det slutar (läs: brasklapp, han kanske räddar sig på slutet?) kan jag nu inte låta bli att ställa två frågor.

 1. för vem skriver han boken?
 2. hade han kunnat skriva den om någon annan social grupp i Sverige?

Som svar på första frågan gissar jag; sig själv och andra skvallersugna. Som svar på andra frågan kan jag garantera; nej.

Nå. Nu undrar säkert vän av varför: Varför orkar jag bry mig? Varför jag skriver detta inlägg? Jo, för att den här typen av ”journalistik” och sensationslysten avundsjuka gör mig förbannad. Särskilt eftersom den alltid, säger alltid, spottar sina missunnsamma loskor åt samma håll. Och detta råkar av en händelse aldrig ens i lovart vara mot sig själv… Nä. Skäms.

Tjenixen!

I Have No Words After Watching
3/9 - om grunda badkar, en försäkringsutbytt filmkamera, Anders Svensson-mat, ungrare i Sverige och gäsp.
4 comments Lägg till din
 1. Jag lyssnade fram till första låten. Egentligen ger det mig väl inte rätten att kritisera men jag håller med, det var inte ett bra program!

 2. Jag har inte lyssnat på det, men jag tror att jag såg honom i tv när han blev intervjuad… minns bara att han berättade om sitt namn. Eller var det kanske slölyssnande på P1? Min uppmärksamhet är nog inte den bästa.

  Men – jag håller med! Man skriver inte elaka saker om folk som lever. JO – nu minns jag att han utgett sig för att ha ett genuint intresse och blev inbjuden som en gäst och sen skrev taskigt. Det var nog tusan sommarprogrammet jag hörde!

  1. på det du berättar så låter det precis som hans program. fast å andra sidan kan ju det ha varit en upprepning av vad han berättat på andra ställen (eller tvärtom)?

   jag lyssnade färdigt igår kväll och det gjorde varken till eller från i min kritik. fast när bonusmaterialet dök upp fick jag bita i fingrarna för att inte stänga av igen. ärligt talat? sicken barnslig i*iot!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *