3/9 – om grunda badkar, en försäkringsutbytt filmkamera, Anders Svensson-mat, ungrare i Sverige och gäsp.

2/9 - om det värsta jag hört i Sommar i P1?
4/9 - om korta nätter och långa dagar.

Imorse klockan åtta anlände första omgången barnvakt för att vi i lugn och ro skulle få möjlighet att besöka rörfirman som ska vara med och renovera vår toalett och badrum. Vi har ju haft en hel hög dilemman kring hur vi ska lösa problemet litet badrum, djupt badkar men nu verkar vi ha kommit en bra möjlighet på språng? Från början verkade enda lösningen vara att restaurera befintligt badkar men rörmokar-Magnus kom med en utveckling av min egna, flera år gamla, idé: att helt enkelt platsbygga ett badkar? På så vis får vi det exakt hur vi vill ha det! Min fantasi har utvecklat idén flera gånger redan och tills dess jag är nedplockad på jorden lever jag i lycklig harmoni med tanken att få ett precis så djupt, och precis så kort så att det får plats, badkar vi vill ha!

Vår ganska gamla men inte alls dåliga filmkamera som i våras började bråka med oss blidde igår (idag) utbytt på sin tilläggsförsäkring. Problemet är bara att den nya apparaten nu vägrar släppa ifrån sig den från den gamla Panasonic-kameran inspelade skivan. Gissa om jag är en smula irriterad. Men Davids i Varberg har varit grymma att ha att göra med i detta ärende så jag håller optimistiskt tummarna för att de kan fortsätta på samma bana, och hjälpa mig övertala lille Samsung släppa ifrån sig sin gisslan?

Nu handlar det för kanske första gången nånsin om lagad mat i nosarna 🙂

Ett hett tips för er som kör moderna obligatoriska fredagsmenyn [tacos] är att inte snåla på ingredienserna. Fetläskig irländsk nötfärs (nöt? schååår…) och oblatlika mjuka tacoskal från Eldorado gör inte middagen till nån fest direkt. Däremot fick vi en kort äktenskaplig diskussion kring nödvändigheten i att köpa ”riktig” mat. Tji fick vi alltså som snålade på det ekologiska (och nyttiga).

Det ser mållöst ut på Råsunda än så länge. Kim inbytt mot Elfsborgs egen tacokung, som gick sönder?

Sängen lockar alldeles våldsamt just nu… Maali och Milla behövde inte många minuter innan de snarkade gosigt i sina. Tror det blir en släpig tur i trappan uppåt… tur vi har TV i sovrummet 🙂

Trevlig helg önskas till alla fina nosare!

Tjenixen!

2/9 - om det värsta jag hört i Sommar i P1?
4/9 - om korta nätter och långa dagar.
11 comments Lägg till din
 1. Kvinnor har alltid rätt – du ska se att det slutar med ett platsbyggt kar 😉

  Här hemma slockade ett litet ljus också utan ett pip – underbart. Snart ska mamman göra det samma. En veckas rivstart sliter både på 20-månaders barn och 28-åriga (snart) mammor tydligen.

  Ha en skön helg, kramar!

  1. jag vill OCKSÅ ha ett sånt!! Klätt med mosaik på insidan 😉 och en bred kant att ställa ljus och vinglas på 😀

   1. Barnets badrumspall fungerar annars väldigt bra till vinglaset… Och jag har länge tänkt skaffa sugproppsfästa värmeljushållare

    1. @Marina: har precis för mig att vi pratade om det här i er flashiga källare? berättade jag då också om min knasiga idé att helt sonika mosaika in vårt befintliga badkar? den idén lever än, om än numera först en bit ner på prioriteringsordnade önskelistan..

     @Melkermamman: å i vårt minimala badrum funkar dassholkens nedfällda lock som ett utmärkt vinglas-/podunderhållning-/sällskapsplats! i annat fall är platsbyggda lösningar apselut att föredra tycker jag. för när det gäller t ex barnets badrumspall har jag för avsikt att fortsätta dricka vin i badkaret även efter att denna gjort uttåg ur huset 🙂

  2. harkel harkel…! blir förmodligen ett platsbyggt kar men det betyder inte att kvinnor ”alltid” har rätt…bara så ni vet!!!

 2. Hoppas att ni blir nöjda med badrummet då, väldigt skönt när det är över kan jag lova!

  O fotbollen ordnade ju till sig väldigt bra till slut också!

  Ha en trevlig helg och jag ska läsa ikapp din blogg lite senare, har blivit dåligt med bloggläsande på slutet!

  1. i vanliga fall gillar jag själva planeringsbiten också, men i just det här fallet har det visat sig svårt att få nån sån där smittande entusiasm från alla inblandade (hantverksfirmor) så vi (Tias och jag) har liksom inte fått upp ångan än. men snart så. och jag hoppas det blir bra när det är klart!?

   jodå. och för en som är gift med en Ängel blev det en trevlig kväll!

   vi ligger nog efter allihop känns det som. tur det inte är så många av de bloggar jag följer som uppdaterar sig mer än en-två gånger om dan 🙂

   tjo!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *