4/9 – om korta nätter och långa dagar.

3/9 - om grunda badkar, en försäkringsutbytt filmkamera, Anders Svensson-mat, ungrare i Sverige och gäsp.
Dagsens tips: "Finding Neverland".

Som en kombination av napparnas uttåg ur Maalis liv och Millas fas i utvecklingen har de hedbertska kvällarna blivit fajtigare, nätterna kortare och mornarna mycket tidigare. Jag har försökt inbilla mig att det är en övergående fas, men nu har bäbin vaknat en gång i timmen – från kl fyra – varje natt i flera veckor (månader?). Nu blir det operation försöka ändra vanor; mörkläggningsgardin och morronvälling t ex. Vi är vandrande tröttmössor, för inte *fult ord* kommer vi nånsin i säng i tid på kvällen heller… men även detta ska in i försökta nya vanor förstås…?! Det blir mycket tid på lekplats nuförtiden, jämt fördelat; kaffe och spring-i-ben!

Tjenixen!

3/9 - om grunda badkar, en försäkringsutbytt filmkamera, Anders Svensson-mat, ungrare i Sverige och gäsp.
Dagsens tips: "Finding Neverland".
6 comments Lägg till din
 1. Hej sweetie. Love på din blogg. Såå bra! Älskar den, hihi:). Vill du göra mig en tjänst? Tack i förhand. Har precis gjort om min blogg design, kan inte du gå in på min blogg (www.mollke.blogg.se), kolla in designen, och kommentera vad du tycker om den? Kram.

 2. jomenvisst, en klassiker, klockan fyra… det är nåt med den där timmen mellan fyra och fem, det har gjorts lite undersökningar på det, det är även då som flest olyckor händer bland nattarbetare t.ex. – märkligt är det i alla fall. Standardtipsen är just, mörkläggning – men också snutte/gosedjur, nån att krama lite extra sådär på morgontimmen. För oss fungerar det bäst att A får sova resten av natten i min säng.. men det är ju inte alla som gillar den ordningen 😀 Hon KAN ju också vara hungrig, faktiskt, det är inte ovanligt att barnen i ökningsperioder behöver äta på natten igen, efter att de har slutat, det brukar gå över när de växt klart för den gången. Hoppas det löser sig för er på något sätt *kram*

  1. nää? är det så? jag visste inte, men det låter logiskt. det är väl när vi normalarbetande är programmerade att sova som hårdast?

   hursomhelst har vi inte hunnit med nån gardin än, samsovning känns läskigt när vi är så trötta och nattmatning ligger verkligen långt ner på listan över saker att göra innan vi ger upp. men! imorse hon klockan kvart över sju! tror inte hon vaknat nåt på natten (vi kom i vanlig ordning i säng sent, lite uppspelta efter att ha varit på födelsedagskalas och sen blev det badrumsprat alldeles för länge, så vi kan ju ha ”försovit” oss? fast nog borde vi vaknat om hon hojtat på oss såpass?!). hejja! ny era? fast imorron blir det beställning av mörkläggande rullgardin iaf. för att vara på den säkra sidan liksom.

   det götta är att hon oftast är väldigt nöjd och somnar om nästan direkt om vi bara pluppar napp. detta gör också att vi är rätt säkra på att hon inte är hungrig, som ju annars är en väl fungerande standardgissning?

   tack för kramar sötnos! de värmer som du vet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *