I Have No Words After Watching

1/9 - om tandkli i solen.
2/9 - om det värsta jag hört i Sommar i P1?
Herregud. Jag darrar i hela kroppen efter att ha sett ett youtube-filmklipp postat på Facebook. Om trafikolyckor. Nästan åtta minuters verklig och regisserad trafikdöd. Det var det värsta jag har sett. Fasansfullt.

Jag vill inte bifoga klippet. Du kan hitta det själv om du vill se. Jag rekommenderar egentligen ingen att göra det. Förutom kanske för att släppa lite på högerfoten.

Herregud.

Min redan förtvivlade oro över vad som kan hända mina älskade klarar inte sånt här. Det blir en konstig natt nu tror jag.

1/9 - om tandkli i solen.
2/9 - om det värsta jag hört i Sommar i P1?
14 comments Lägg till din
 1. Ja det är hemskt det klippet. Men samtidigt en bra grej. Om fler ser det kanske fler tänker till lite i trafiken.

  Hoppas du får en fin dag!

  1. först brydde jag mig inte om att tänka på huruvida det var äkta eller ej, blev så fruktansvärd illa berörd och fick verkligen hålla tillbaka tårarna. ett långt tag satt jag med handen framför munnen sådär som dom gör på film. nu i efterhand har jag snokat lite och förstått att klippet i åtminstone ett fall visats på trafikskola för blivande körkortsinnehavare. bra gjort. men frågan är om det hjälper för alla ”det händer inte mig”-förstå-sig-påare…

   tack detsamma! du med! – imorron alltså 🙂

  1. du har helt rätt. och uppenbart är det ju så att de allra flesta klippen inte är ”på riktigt” (snygga bilder i flera olika vinklar osv), men efter vad jag har fattat så är ALLT verkliga händelser – som i vissa fall filmatiserats.

 2. Jag tänker redan framåt – på älgar, vildsvin, galningar och allt annat som kan dyka upp på vägen. Samt på min kollega som dog i vintras just på den vägen jag åker 2 ggr i veckan till landsortsskolan. Jag vill inte se såna filmer med koncentrerade olyckor, men alla tuffingar runt 20 som är kungar på vägen borde se olycksfilmer rätt ofta.

  1. läskigare än att se filmen var faktiskt att läsa alla hysteriskt korkade kommentarer på youtube. gissar att det rör sig om ”troll” som vill retas och uppröra. fast å andra sidan, många är ju idioter; både bakom ratten och annars.

   jag minns din kollega. det var en verkligt otäck historia när du skrev om den. förstår att det måste kännas nästan overkligt att själv färdas den där vägen så många gånger per vecka.

   det som gjorde den här filmen så inihelvete otäck är ju verklighetsfaktorn. att det faktiskt kan hända dig. och att slumpen många gånger avgör. i kombination med inkompetens, tyvärr. för att inte tala om alkohol. en vän till mig blev påkörd på exakt det vis som några av klippen visar, dvs han stod på trottoaren vid ett övergångsställe, en bil på gatan körde på en bil som körde upp på honom. det gick i hans fall bra, men hade lika gärna kunnat gå åt helvete. ju.

   livet är skört. det borde fler inse. särskilt kungarna runt 20. och 30. och 40. och 80. osv.

  1. samtidigt som jag inte vill tipsa tycker jag att det är ett viktigt inlägg i trafiksäkerhetsdebatten. fast jag rekommenderar ingen att titta nu på natten… precis innan sovning… 🙁

 3. Hej Ullis!
  Förstår att du blir super förvirrad!
  Men jag ska försöka förklara läget för dig:
  Jag och Alex gjorde slut och jag har flyttat ”hem” till Veddige. Har dick min adress hos min kompis och nästintill granne – Eric. Så vi kallar varandra för sambos på skoj. Ingen kärlek däremellan, endast vänskap. Men jag har en ny kärlek som heter Adrian och som bor i Sällstorp. Lite utanför Veddige. Honom bor jag hos varannan vecka. Han har nämligen barn. Och vi har valt att jag inte ska träffa henne.. ännu. Dessutom ör jag hennes förskollärare så det krånglar till saker lite. MEN jag är lycklig och väldigt kär och jag tror att jag och Adrian kommer få det underbart tilsammans 🙂
  Hoppas att du är lite mer uppdaterad nu! 😉
  Kram!

  1. skönt att höra du har det bra, och även om det känns lite ”besvärligt” med din nya kärlekssituation så är jag säker på att det blir (är!) dunders bra. blir jätteglad för din skull iaf! å tänk positivt, du känner hans barn! 😀 å själv känner jag mig mycket klokare nu, tack för din förklaring!
   krams!

 4. Kan nog ha varit det klippet jag såg när jag var höggravid med Maitan, jag klarade inte av att veta att mina nära och kära skulle ut och åka bli efter det. Var helt förstörd över hela julhelgen, nu har det dock lugnat ner sig… 😉

  1. som gravid klarade jag knappt att titta på amerikanska eftermiddagsprogram utan att böla. det här är i en annan liga. och jag förstår att du fick en julhelg förstörd, på så vis att det säkert blev grubblerier och oro. skönt att det blivit som vanligt nu iaf! för det är ett förbannat läskigt klipp. men nyttigt tror jag. usch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *