17/10 – om vinkdebut i simhallen.

17/10 - om tredje gradens hosta.
18/10 - om gårdagsens små hedbertska dykfiskar!

Visst har det väl varit på lut ett tag, men vi har inte varit helt säkra på den apseluta betydelsen av den höjda näven och det stora leendet (jag har gissat på allt från regnet som spolar bort imse vimse till en hög femma). Idag blev tolkningen dock tveklöst, en vink! Lyckan i bäbins ansikte när hon blev förstådd blev helt enkelt gåtans lösning!

Simmet då? Jodå! Milla flöt som en kork på rygg, var inte det minsta intresserad av att hålla sig fast själv vid kanten eller ”simma” men dök perfekt. Maali satt på kanten och sparkade med spikraka ben, kastade sig sen ner till mig i vattnet (på mitt kommando, endast! förra veckans läxa verkar ha blitt läst?) och simmade tillbaka till kanten själv (första gångerna mötte jag upp under vattnet och hjälpe henne vända om men efter några skutt behövde jag inte göra nåt alls). Sen tog vi på simfötter och inledningsvis simmade hon asabra men plötsligt (varför? ingen som vet) fick jag en klamrande liten igel runt halsen och då gav vi upp allt vad schyssta glid- och vändövningar hette och skuttade i/simmade tillbaka själv resten av lektionen! Dumt att pajja ett vinnande koncept liksom, och nästa gång är sista tillfället innan uppehållet. Vill gärna ha en glad grund att stå på då!

Det finns lite filmer som vanligt tyvärr med tvivelaktig kvalitet som bevisar dagsens framgångar men eftersom jag inte är säker på att t ex simfröken går med på att synas på (rörlig) bild på internetet får dessa avakta en smula.

Imorron hoppas jag vi blir väckta av hantverkare! Å sen kommer Mamma Neptunus hit för promenad och lunch. Å jupps. Håll i er nu: ullisarna har förberett lunchmaten redan nu ikväll…!! jasåärdet, undrens tid är ännu icke förbi ;)

Tjenixen!

17/10 - om tredje gradens hosta.
18/10 - om gårdagsens små hedbertska dykfiskar!
2 comments Lägg till din
  1. Jag var i badhuset med mina två wild kids i fredags. Inget gulligt bäbisimmande där inte. Det var mer åt hållet ”akvatisk gerillakrigföring” och mamma DD fick bli genomblöt, dränkt och tröttad. Tur det var fredag och chips och iskall cola hemma efteråt.

    Snart kan dom gå till simhallen utan mig….tackolov! ;D

    1. fast du, skillnaden är inte milsvid mellan ditt sim och hur våra minisimlektioner brukar arta sig ;D

      chips låter fint. cola, okej då. men fredag? jotack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *