22/10 – om initiativ och ansvar.

21/10 - om litteracitet.
23/10 – om självförvållat svår lördag.

Jag förstår att jag är en konservativ stofil som inte förstår syftet med elakheter mot okända – och eftersom jag inte hänger på Flashback har jag svårt att förstå jargongen på såna ställen – men jag hoppas elakt att mänskorna som hjälpte till att ta livet av den stackars pojken i förra veckan har svårt att sova pga eftertänksamhet och -klokhet. Tillgängligheten på internet är till både nytta och skada. Det är lätt att vara opersonlig och bete sig vidrigt bakom en datorskärm men om ”ungdomarna” (jag snävar till det trots att jag vet att det verkligen inte bara rör sig om ett beteende hos tonåringar) en gång för alla förstår att det är människor som sitter bakom alla skärmar kanske empatin kan växa?

Själviskhet är ett ofog. Detsamma gäller ignorans och skyll-ifrån. Skäms, morrar jag i min soffa och hytter med mitt rynkiga pekfinger. Tragiken bakom det som skett är större än ord kan beskriva. Criminal Minds i verkligheten blir värre än på TV. Det är ju på riktigt.

21/10 - om litteracitet.
23/10 – om självförvållat svår lördag.
4 comments Lägg till din
  1. Håller med dig till 100 %… Jag säger så här. Mina barn skall verkligen lära sig vett och etikett på allvar. Så som man beter sig IRL gör man även på nätet punkt slut.

    Denna totalt känslokalla stilen kan jag inte relatera till alls. Särskilt inte i detta fallet. Jag menar oavsett om folk tog honom på allvar eller inte hetsar man fan inte folk på det viset ( sorry vill inte ta till en svordom så men jag är arg). Någon ursäktade sig med att han skulle tagit sitt liv ändå. Ja må så vara. Men jag hoppas att dem som gjorde sig roliga över honom och hetsade honom får se bilden av när han dör på sin näthinna varje dag när dem skall sova resten av sina liv!!!

    1. du skriver precis det jag känner, jag kan inte heller förstå det känslokalla ointresse mänskor visar för varandra.

      förmodligen är detta en generations- och vanesak. jag tror därför det är ett övergående ”problem” och att folk blir trevligare och mer hjälpsamma mot varann i framtiden? jojagvet. jag ljuger för mig själv… 🙁

  2. Men vadå? Tror ni att folk ville att han skulle ta livet av sig? Tror ni att det sitter onda ungdomar därute som njuter av att se andra dö?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *