25/10 – om blöjor.

24/10 - om solosim med EmmaLi.
Dagsens tips: håll ordning på pin och puk.

Okej. Detta är ett ”sponsrat” (läs: Buzzadorrelaterat) inlägg. Och det blir kanske inte fullt så positivt som förhoppat från tillverkarens håll?

Av bl a lathet (och miljömedveten/snål) orsak har jag/vi börjat vänja våra små barn vid potta och toalett ganska tidigt. Genom detta räddas små bäbirumpor från onödigt blöta blöjor och vi sparar märkbart många kronor i lägre sopavgift. När jag via Buzzador fick möjlighet att först själv testa och sedan dela ut prover av Pampers nya tunnare Active Fit-blöja blev jag för första gången i buzz-sammanhang verkligt engagerad! Det här är min grej, tänkte jag glatt och delade ut blöjor till höger och vänster innan jag knappt ens hunnit testa mina egna exemplar.

För. En tunnare blöja är en bra blöja på minst två sätt, den är smidig att ha på sig för barnet och den tar mindre plats i transport.

Mot. Pampers använder en form av ”hudvårdande ytskikt” i sina blöjor som jag inte är helt nöjd med. Problemet är i första hand inte vad dessa kemikalier gör för bäbins stjärt (den mår säkert okej av de verkligt små mängder den utsätts för), utan vad de gör för miljön i första och tredje led?

Testresultat. Nå. Helt bortsett från det moraliska miljötänket när det gäller den här blöjan (där jag tycker att de två viktigaste parametrarna på nåt vis tar ut varann) måste jag tyvärr ge en tveksam tumme ner. Jag tycker Millas hud känns fuktig, och en gång blev en stor del av sängen full av det man har blöjan till. Okej, en gång är ingen gång, men eftersom det mig veterligen aldrig hänt förrut (med varken Milla eller Maali) är jag stenhård i den sågningen 🙁

Slutsats. Personligen föredrar jag ur Pampers sortiment deras BabyDry som aldrig läckt för oss och som är lika tunn och smidig som nya Active Fit. Dessa varvas med Liberos Up&Go som är grymt smidiga att sätta på en lite trasslig bäbi, särskilt liggandes på mage 🙂 Allra helst använder jag såklart ingen blöja alls, men vår pott- och toaträning handlar i huvudsak inte om att få bäbin fri från blöjor så det är lååångt kvar tills dess…

Tjenixen!

24/10 - om solosim med EmmaLi.
Dagsens tips: håll ordning på pin och puk.
7 comments Lägg till din
 1. Jag tänker lite så här. Är det inte effektivt med jäkligt obekväma blöjor, så att ungen känner att nä, det är nog bättre att satsa på pottan istället. Inte för bebisar, förstås – de har ju inte så mycket att välja på, men när det gäller treåringar som går med blöja på sig hela tiden, då kan man tycka att det är på tiden. Faktiskt…

  1. Personligen bojkottar jag pampers just för att de envisas med att sätta en massa ”lotion” i sina blöjor, storebror blev dessutom galet röd i rumpan rysligt snabbt, något som aldrig hände med Libero… Dessutom är jag lite lokalpatriotisk och väljer libero lite därför 😉

   (och storebror hade blöja till 3,5 år ungefär, han var helt enkelt inte mogen fysiskt innan dess, men sedan gick det nästan över en natt, jag tror på att inte pressa fram saker som ändå händer förr eller senare)

   1. Jag måste lägga till att jag inte menade att ”större småbarn” måste vara utan blöja nattetid (jag tänkte det innan när jag skrev kommentar 1, men skrev av någon anledning inte ner det, dumt nog…)
    Och till det du skrev – vad har lotion i blöjan att göra? Blöjtillverkarna borde väl veta att ungars hud är känsligare och då är det väl bättre att föräldrarna får gnida in deras skinn med egenvald kräm?

    1. jag förstår helt hur du tänker och du behöver (nog?) inte vara orolig för att nån ska missförstå eller ta illa upp. grejen är bara att en del ungar vill mer eller mindre än andra (detsamma gäller i vissa fall deras föräldrar ;)! när det gäller behovet av nattblöja har jag förstått att det är nåt som är oerhört svårt för barnet själv att styra över. bakslag är inte ovanliga, och jag har dessutom fått för mig att det är lite svårare för pojkar att bli blöjlösa tidigt än flickor?

   2. till EmmaLi gillade jag verkligen inte Liberos blöjor, de passade henne inte alls i formen (hon var kanske för ”liten” och för tunn?) men till Milla funkar Liberosarna okej. antingen har de gjort om blöjorna (med samma namn) eller så skiljer det helt enkelt för att mina båda små barn har så olika kroppsform?

    små röda små rumpor har bara dykt upp sporadiskt hos oss och i de fall de gjort så har nog blöjorna haft mindre skull än vi… känsliga skinn ligger inte så mycket för vår familj turligt nog, så för oss har det räckt att vid behov smeta nån kräm och ev byta lite extra ofta 🙂

 2. Efter ett paket Libero provade vi Pampers Active Fit och där blev vi fast. Under det år som vi köpt blöjor har vi provat ett paket Huggies och ett paket Änglamark för att ha något att jämföra med men nej, vi går alltid tillbaka till Pampers Active Fit. Passformen är suverän, den sitter tajt och bra, uppsugningsförmågan är jättebra. De gånger As blöja har läckt kan vi räkna på ena handens fingrar.
  På ett år har vi knappt gjort åt en halv tub Inotyol så nej, några röda rumpor har vi inga problem med här. Jag har förstått att vi byter blöja ganska ofta, i alla fall oftare än vad flera bekanta gör och där kanske vi har förklaringen till det snarare än blöjan.

  1. va kul med respons från nyare läsare! välkommen (igen?)!

   lite lustigt att jag inte läst din kommentar när jag skrev den här ovanför om våra barns röda små rumpor 🙂 vi verkar ha haft det och gjort ungefär samma?

   eftersom Maali började bli blöjlös ganska tidigt funkade byxblöjorna väldigt bra just då. till Milla har vi kört en salig blandning, men i stort sett alltid har vi växlat mellan Pampers och Liberos olika modeller. vet inte riktigt varför vi fastnat i det tråkfacket, ”det har bara blivit så”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *