20/11 – om hej till ett västkustskt vinterland från en grindmontör.

18/11 - om trender och själ.
Dagsens tips: modifiera mera.

Vinter i Varberg, dvs blötsnö och risk för underkylt väglag. Å så var det slut på väderrapporten

Genom en kompis har jag fyndat två begagnade spänngrindar som nu effektivt håller Milla (och vid behov även kloka Maali) från att rymma ur köket och upp för stentrappan till övervåningen. Källardörren sitter i en öppning på opraktiska 70cm och det verkar som att nästan alla grindtillverkare valt att lägga minimimåttet på 72cm… säkert för att retas? Men ullisar låter sig icke retas [sic!] och modifierar IKEAs trämonster till att passa behoven. Om det blir såg och borr eller en betydligt enklare buntbandslösning ger sig när beslagen är på plats. Håll tummarna för snickare hedbert; som inspirerad av proffsen nog måste inleda arbetet med en fikarast 😀

Tjenixen!

18/11 - om trender och själ.
Dagsens tips: modifiera mera.
15 comments Lägg till din
 1. Ha ha….inleda med fika. Där satte du huvudet på spiken. Hi hi
  Själv är jag gräsänka för dagen då Per är i tyska landet. Så då passar jag på att städa, tvätta och annat inte kul jobb. Hoppas allt är bra med er! Leka på måndag kanske? Krams och trevlig lördag!

  1. hoppas inga av mina hantvärkande [sic!] vänner läser och tar illa upp 😀

   måndag? jag måste vara hemma ”som vanligt” och det ska borras en del är jag rädd. annars är ni väldans välkomna hit och leka i Maalis rum!

 2. spänngindar is da shit – om man inte har ett sånt barn som vi – då forceras de snabbare än man hinner säga ”spänngrind” 😀

   1. min oroliga själ fixar den här typen av grind på ofarliga ställen, men läskiga plejses (som ovanför stentrappan på sovrumsvåningen) sitter en rejäl anordning från ACTA. fastborrad och så gott som dagligen kontrollerad!

    en av nackdelarna med spänngrindar dock är att det blir en sån där snubbeltröskel. men den kanske man lär sig hoppa över? ;p

    1. om huvudet är dumt får kroppen lida 😉 lyfter du inte på fötterna när du hasar fram därhemma?

     och ja, er trappa är läskig så där hade jag nog också haft hängslen och livremmar i dubbelt utförande

     1. jag översätter det där till, ”är vuxna huvud dumma får barnen lida” 😉 mina egna tassar är nämligen ett mindre problem, små barn- och bäbitassar har det tuffare!

      1. Äsch, barn som kan öppna grindar är stora nog att passera där grinden sitter! De brukar dessutom vara väldigt noga med att bara låta andra som redan kan öppna få passera.

 3. Klart du ska inleda med en fika! Vore ju en skymf mot en hel yrkeskår om du gjorde annat. 😉

  Buntband måste ju vara en av de mest praktiska uppfinningar som gjorts. Hurra för buntband, superlim och eltejp. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *