23/11 – om en bit av det som är färdigt och två sjukhusbesök.

Dagsens tips: göm rören i väggen.
24/11 - om operation inleda nospublicerade foton.

Jag lovar att på obestämd framtid fokusera på det som är bra i renoveringskaoset. T ex är det till viss del jättefint på nya toaletten här uppe!


I eftermiddag ska Maali till Barnmottagningen igen, bl a för kompletterande blodprov (ett urinprov fixade vi själva imorse). Hon är peppad till max (har pratat om det på dagis!) men jag är inte säker på att det kommer gå helt smärtfritt när vi väl är på plats. Hoppas det räcker med stick i fingret iaf så vi inte behöver kämpa med en sänka (heter det så?)…

Vi har fått tid till EEG också. Så skönt att sjukvården respondat kvickt och seriöst på vår oro över Maalis båda yrselanfall. Om två veckor ska vi infinna oss, klockan åtta på morronen. Jag är skitnervös, både för resultatet och för hur själva testet ska gå: hon ska sova är det tänkt!?

Ute blötsnöar det. Mer västkustsk vinter.

Tjenixen!

Dagsens tips: göm rören i väggen.
24/11 - om operation inleda nospublicerade foton.
22 comments Lägg till din
 1. eh? hur får man ett barn att sova på kommando? sövas?

  Hoppas de hittar orsaken och att det är någon lätt fixad detalj som lite fnurr på balansnerven eller nåt!

  *kram*

  1. det har inte pratas några balansnerver, däremot barnmigrän och epilepsi. ju mer jag funderar ju mer orolig blir jag förstås så jag försöker att inte fundera.

   kanske ses imorron då?

   krams!

   1. då bestämmer vi att ska det vara nåt så är det barnmigrän för det är ju inte så allvarligt och går förmodligen över innan skolåldern, eller hur?

    vi gör vårt bästa för att ses och få till några pepparkakisar.

 2. Vad skönt att det går så fort, oron kring sina barn är ju det värsta och ovisshet har en tendens att öka på oron väldigt mycket för mig..

  Du måste berätta för oss HUR hon ska sova på beställning, vore ju guld att kunna ta till vissa dagar 😉

  1. superskönt!

   öh, vaddå hur? det är väl bara att säga ”sov!” å så sover barnet? 😀 nä, ärligt. just den där biten hade jag hoppats att nån av mina kamrater skulle bidra med tips på ;p

 3. Blir nyfiken på hur toan ser ut 🙂 ser ju fint ut de lilla vi ser på bilden.

  Hur gick det med Maali idag??? Hoppas att allt gick bra och att det bara va possitiva besked. Sen får vi ju hoppas att EEG går bra om två veckor oxå.

  Massa massa krams från oss. Vi tänker på er!

  1. ni är välkomna hit att titta! fast roligare kanske när den är helt färdig (om tre månader eller så…)?

   tack för hållna tummar. jag håller ju tillbaka som du vet 🙂

   krams!

 4. Hej 🙂
  Tack för din kommentar, jovisst är det orginalkakel, och jag älskar det, fick frågan om jag ville ha nåt annat när jag flyttade in, sa ALDRIG I LIVET! Tycker det är skitsnyggt.
  Ha en fin kväll.
  /Helena

 5. Jättefin toalett!! Det blir nog skitbra.
  Jag hoppas verkligen ni får svar angående Emma-Li, jag förstår din oro. Stackars lilla gumman.
  Tänker på er!!!

  1. tack! jooo, det blir nog bra. nångång. äh, du vet ;p

   det låter som du har det helt okej i Indien? blir inte alls avundsjuk här hemma i isvindarna! önskar, jobba inte ihjäl dig och skickar massa kramar!!

 6. Sk*tbra med hängande toa!

  Vet inte riktigt hur EEG går till ’nu för tiden’, det är tio år sen jag följde ett barn till en sån undersökning senast. Men jag kan tänka mig att hon får vara vaken extra dygnet innan och väckas tidigt på morgonen den dag EEG:t ska göras. Kanske får hon ’ett lätt rus’ för att hålla sig i sömnlandet. Vi hade förr en äldre dam som skötte barn-EEG här i Kalmar och hon taaalaaade sååå lååångsaaamt och sööövande och eeentoonigt att alla barn somnade! Utan undantag! Jag håller tummarna att det går bra.

  Anmaja

  1. va roligt att få höra om egna erfarenheter! det är exakt som du beskriver jag blivit rådd att göra. däremot fick jag aldrig höra om nån sävlig sköterska, hoppas att hon är en obligatorisk inventarie mannen jag talade med bara glömde nämna 😀

 7. Sonen har genomgått sådan EEG-undersökning ett flertal gånger. De vill att man har barnen uppe sent och sen bara låter dem sova i några timmar. I alla fall när de gör sådana undersökningar här. Mini-Belse somnade som en stock när han satt där i det nedsläckta rummet. Och jag, som satt på en stol bredvid, höll också på att somna. 😛

  1. gömmer domedagsprofeten ullisar i garderoben, tackar för erfarenhetsbaserad pepp och litar på att det kommer funka galant även för oss 🙂

 8. Åh, hoppas allt gick finfint med lilla Maali! Läkarundersökningar kan nog vara läskiga bådeför stora och små… och yrsel låter ju inte alls kul, stackars lilla tös. Håller tummarna för er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *