30/11 – om för kallt för tösalt.

29/11 - om ett dop i bilder.
Dagsens tips: se till att själv är bästaste dräng.

Pulkor, snöslungor, tjocka halsdukar, piassavakvastar och tösalt: storsäljare under november månad? Här hos oss på mellersta västkusten har det fallit mycket modesta mängder snö, molnen blåste väl bort kan tro… isvindar har vi desto godare om nämligen. Precis som halka. Nu är det dessutom för kallt för saltet att verka? Och mina tjocka gosvantar har sprungit bort. Bu.

Är det förresten nån mer än min man som empiriskt vet att vanligt grovsalt funkar fina fisken på branta garageuppfarter?

Tjenixen!

29/11 - om ett dop i bilder.
Dagsens tips: se till att själv är bästaste dräng.
10 comments Lägg till din
 1. Nu saltar inte vi så ofta men hos pappa brukar vi använda vanligt grovsalt de få gånger det behövs..

  Jo jagvet, men vår skruttiga volvo har tappat 20 papp på 7 månader, inte många bilar som lyckas med det.. eller vi betalade 20 för mycket när vi köpte den är nog en mer korrekt formulering för den är i samma skick idag som då – inte värd att reparera..

  1. det är väl en fråga om ekonomi – och yta 😉 tjugo kilo tösalt kostar la ungefär lika samma som ett litet kvartskilos paket grovsalt?

   ang bilen: uääk!? trist i dubbel bemärkelse… men tänk positivt. hade du haft en splitterny bil hade den tappat de där tjugotusen i samma ögonblick som du stoppat nyckeln i tändningen första gången…

 2. Va roligt att du vill stanna kvar på bloggen! Vart var det du hittade it? *(nyfiken i en strut…)

  Jag gjorde en kort kvantitativ undersökning och fick fram att grovsalt funkar bra mot ogräs, sniglar och i viss mån – besök på akuten till följd av halka. 😀

  1. det var via en kommentar du lagt hos nån, men jag minns inte var det var! (skulle gissa hos Matilda, kan det stämma?)

   ogräs har jag inte testat på – än. tack för tips!

 3. Det är ingen skillnad i sammansättninge på tösalt och grovsalt. Jag utgår dock ifrån att tösalt är billigare eftersom det inte är rent nog att vara livsmedel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *