10/12 – om lilla EMmI(L) hedbert.

9/12 - om EmmaLi och CT/datortomografi.
11/12 - om SATC.

Två små treåringar leker väldigt bra själva. Två små treåringar som tycker om varann leker väldigt bra själva. Ihop. Två små treåringar som tycker om varann leker väldigt bra själva iaf en liten stund. När två små treåringar har lekt väldigt bra själva en väldigt lång stund kan det vara en bra idé att en vuxen – gifetvis utan att störa – kastar en blick på vad de leker så väldigt bra med själva. Det kan nämligen vara så att de två små treåringarna skurar hela toaletten, öfvre hallen och ett EmmaLi-rum med ”hink” och ”skursvamp” (läs: dricksglas från toaletten och sudd till griffeltavlan). I ett sånt läge kan man som upptäckande vuxen välja att uppmuntra de två små treåringarnas huslighet och uppfinningsrikedom. Man kan också, i det fall den upptäckande vuxna är till exempel jag och den ena treåringen just är i färd att skura en madrass på golvet, uppmuntra inte ett dugg. Då blir det täljgubbar och hjälpa till att städa och ”[sk]hämmas” och en ganska arg mamma. Sen var inte mamman så arg längre fast tvålen på toaletten var nästan slut.

Nu vet iaf den ena av de två små treåringarna att hon nästa gång hon funderar på ett sånt här hyss ska fråga en vuxen först. Och ”om nån säger nä då så får man inte!”.

Tur att hon är jefligt gullig min lilla självlekande treåring (å den andra treåringen mä)! Och att det inte var konstverk av spritpennor… eller grustvättade bilar… *antecknar se över försäkring* eller nåt där nån kommer till skada! Vad är lite vatten när allt kommer omkring!? Ehum. Jag menar, ganska mycket vatten med tvål… 🙂

Tjenixen!


ps. för att undvika ”du är en tråkig/hemsk/omodern förälder som inte uppmuntrar dina barn att utforska och leka fritt” så brasklappar jag, ja jag är nog ganska keligt sträng. MEN. mina ungar har en frihet att göra nästan vad de vill, under ordnade former. vill man skura, klart man ska skura! fast inte så att det riskerar vattenskador på alldeles nyrenoverade toaletten!

9/12 - om EmmaLi och CT/datortomografi.
11/12 - om SATC.
20 comments Lägg till din
 1. Hahahahaha…. den där brasklappen var pricken över i´t som fick mitt leende att övergå i ett rungande gapskratt. Härliga ungar – när jag slipper ta rätt på konsekvensen av deras påhittighet. 😉

 2. Ha ha, härligt när de leker bra ihop o är uppfinningsrika!! 😉

  Trist nog känns det som om Max är sjuk varannan helg eller så kan ingen kompis när jag försöker få till en träff med någon pappakompis med barn. Måste arbeta hårdare för det så att Max får leka mer på helgerna.

  1. kanske kan ni få till lite dejter nu över jul? då brukar ju barnfamiljsvuxna försöka få ut lite extra ledighet och är säkert sugna på barnlek och vuxenfika? håller tummar!

 3. Tänk, jag minns fortfarande när jag fått ett skötbord till dockan, supermodernt hopfällbart med badkar under uppfällbara skötbädden. Och jag på annandagen, under bjudning, fick inviga och bada docka, i köket. Men inte kunde låta bli att dra ur proppen. Fast jag visste hur absolut fel det var. Det är något med den åldern, man är stor och ”vet” men det går inte att bärga sig.

  Tyvärr kunde jag aldrig mer använda badkarsdelen med riktigt vatten, den råkade gå sönder strax efteråt. Först nu, i denna stund, reflekterar jag över om det möjligtvis var ett medvetet sabotage från föräldrar.

 4. *skrattar* Härligt! Påminner mig om när V och hans kusin tvättade den bärbara dvd-n med festis…

  Klart det ska finnas gränser för upptäckandet! Sedan får ju varje familj sätta dem för sina barn, beroende på barnets karaktär och humör 😀

  1. försäkring på den?

   det där sista är ett argument jag ska sno. tackar! för den med ett litet skitgulligt yrvädersbarn kan det förstås verka provocerande att jag diskuterar/argumenterar/förhandlar så himla mycket med EmmaLi. men, hennes ”karaktär” är liksom skapt för sånt 😉 hon lyssnar, diskuterar/argumenterar/förhandlar tillbaka och tycker om att få vara delaktig.

   ps. Emmi var jätteledsen över att inte få träffa Viktor igår, heller… mjau. mellandagarna?

   1. absolut mellandagarna! jag jobbar tisdagen, vi åker till stockholm på torsdagen, måndag eller onsdag?

   2. försäkring, nope, köpt på en stor lagerfirma i ullared 😀 däremot begagnade jag mig av lite gamla datorfixarkunskaper och öppnade upp den och lät den torka och sedan fungerade den igen, även om den har en rand på displayen, MEN vi väntade nån månad innan vi berättade för V att den var lagad 😀

    1. jag har lite koll på den där lådan i Ullared 🙂 på just bärbara dvd-spelare kostade en treårig försäkring ett par-trehundra kronor. tillsammans med självrisken på två hundralappar är det en av inte jättemånga produkter där försäkringen på alla vis är ”värd” att teckna. iaf om det är en spelare som ska i händerna på barn 🙂 men. det kan ju ha ändrat sig på ett år eller så, jag har inte stenkoll på hur prisvärt det hade varit idag!

     ps. det skulle funka med vicken som av mån eller ons. bestäm du! kommer troligen behöva ha ögon på hantverkare hemma så ni är väldans välkomna hit! – du å vickevik, eller allihop? Mattias jobbar ju men ni är förstås välkomna hur ni vill 🙂

     1. jo, du har ju rätt förstås, jag har bara så fasligt dålig erfarenhet av den där sortens försäkringar, att när det väl händer nåt så har de så många villkor och undantag att det ändå inte täcker nåt.. fast nu är jag nog kanske fördomsfull 😀

      *mailas om det andra*

      1. jag har bara en erfarenhet som kund*, annars mest från ”andra sidan”, och min erfarenhet säger att det inte bråkas med den här typen av skadeanmälan – om det inte är alldeles uppenbart bedrägeri.

       * köpte en filmkamera på Davids som slutade fungera. de försökte reparera, när det inte gick fick jag en helt ny. för sammanlagt under tusenlappen (försäkringskostnad plus självrisk) har jag nu en helt ny kamera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *