15/12 – om att aldrig bli vald till lucia.

Dagsens tips: liva upp renoveringslessna ullisar.
15/12 – om älskade lilla katten Schweppes.

Jag är en av dom där som genom demokratiska val aldrig skulle vara påtänkt som Lucia. Enda gången jag kan minnas att det faktiskt var jag som skulle få bära luciakronan var på högstadiet: i stallet, med mina två kompisar. Men då var det en tjej i min klass som när hon fick höra det (jag var ju skitaglad och stolt och ville berätta för alla förstås) sådär sirapsleende spydigt berättade om hur hennes (coola) kompis minsann också skulle ha ett luciatåg i sitt stall, och att dom skulle ha en söt lucia… Jag behöver nog inte berätta att jag med brännande ögonlock och spelad äh-jag-är-hellre-tärna-som-vanligt dan efter lämnade över kronan till min jättesöta men mycket förvånade bästis. Snacka om att självförtroendet hos en femtonåring är rätt kasst… 🙁

Detta berättar jag med anledning av att jag igår kväll fick höra att en av mina gosiga tjejkompisars son blir påhoppad i skolan. Killen som hoppar på är en känd bråkstake med myror i brallan och obrydda föräldrar. Jag blir arg och ledsen och stridslysten. Mobbing är ALDRIG okej. Jag är idag en mycket starkare mänska än för tjugo år sen. Hade situationen med luciatåget till häst upprepats nu hade jag förmodligen spänt ögonen i min klasskompis och frågat om hon sa så där för att göra mig ledsen? För påhopp bemöts bäst verbalt – eller inte alls. Jag är inte så mycket för att slåss med nävarna, däremot kan jag utan tvekan brotta ner nån med sanningar och blottad hals. Så. Ve den som ger sig på mina barn eller mina vänners ungar. Hujedamej. Huka er i bänkarna för nu laddar och laddar och laddar hon om…

Tjenixen!

Dagsens tips: liva upp renoveringslessna ullisar.
15/12 – om älskade lilla katten Schweppes.
8 comments Lägg till din
 1. Det var nog bättre att vara en av dem som öht aldrig kom i fråga! Måste varit gräsligt för dem som visste med sig att de inte var mindre lämpade än några andra rent utseendemässigt att vara Lucia, bara inte tillräckligt coola. I de skolor jag gick skulle varje klass utse två tärnor att delta i skolans lussetåg. Helst skulle det ju vara de som sjöng bäst man naturligtvis slank alltid coolaste tjejen med trots att hon inte hade någon särskild röst. Jag var liksom aldrig med i den divisionen så hela det där spelet berörde liksom inte mig.

  Men jag minns hur fullständigt förkrossad Äldsta var när hon kom hem i första klass och berättade hur klassen röstat om Lucia. Det fanns en liten tjej som såg ut som om hon var fem år och med sin gullighet styrde både tjejerna i klassen och de äldre flickorna på fritids med järnhand. Naturligtvis röstade alla, utom Äldsta, på henne som Lucia. Jag fattar inte att deras lärare kunde medverka till något sådant. Men tyvärr är min erfarenhet att många lärare är dåliga på att se sånt där obehagligt spel mellan barnen. De kan möjligtvis se direkt mobbning, men det där med att några blir osynliggjorda av den styrande klicken, det vill lärare sällan se. Äldsta genomlevde sina mellanstadieår just osynliggjord och det är taggar som sitter i.

  1. jag kan ärligt inte säga om det var utseendet eller bara icke-coolheten som spelade störst roll i mitt fall. vad jag KAN säga är iaf att jag tyckte det var skitjobbigt. att aldrig räcka till. som din Äldsta tror jag. men. nu är jag äldre och klokare. och kan vara lucia varje dag om jag vill 🙂

 2. Kära Ullrika!
  Jag är så stolt och överlycklig att min dotter Vallie har en så fin föräldragruppbästismamma som DU!!

  Jag känner mig trygg då du och EmmaLi kommer att vara med I Vallies liv Alltid skönt att veta att det finns föräldrar som du i mina barns närvaro.

  EmmaLi skall vara stolt.

  Många kramar till er från träslöv

  1. goa fina härliga superstarka Jennie!! allt du skriver tänker jag om tusenfalt tillbaka!! å så bölar jag lite på kuppen eftersom jag är så förgjordat känslig just nu…

   KRAM till Träslöv, och mest till DIG!

 3. Huff, bortsett från att det kanske inte är viktigt i sammanhanget: du var visst söt (och är fortfarande), den som inte såg det var/är dum i ..ögonen!

  1. äh. det är nog inte viktigt å dessutom är du partisk så din åsikt gills nog inte riktigt mer än som hjärtvärmare för liten ynklig dotter… ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *