19/12 – om lite tårar kvar.

18/12 – om lite bättre.
20/12 - om Maalis provsvar.

Mattias åkte precis till jobbet, Milla sover ”förmiddagssömn” och Maali är hos sin mormor. Jag sitter här ensam vid köksbordet och har ont i magen. Plötsligt känns livet både tyngre och lättare. Jag tittar på fotografierna från lilla månsens sista dygn. Och jag ser att hon är jättejättesjuk*. Det gör inte saknaden mindre, men på ett vis faktiskt lite lite lättare. Hon har inte längre ont, hon slipper må illa och hon slipper hunger och törst. Den katt jag saknar, den friska gosiga lyckliga lilla pälsen, är sedan ganska länge borta. Den katt vi hjälpte från livet var ynklig, rädd och sjuk. Beslutet var egentligen aldrig svårt att ta, kärleken till Schweppes är naturligtvis större än viljan att till varje pris ha henne kvar hos oss (du som har djur förstår hur jag menar)… men saknaden och sorgen är stor. Hjärta och hjärna är inte helt i fas. Ännu.

Ute yr stora snöflingor och jag börjar våga hoppas på en vit jul. EmmaLis pulka är ganska trasig – vad är det för märkligt stenhårt grus de lägger på trottoarerna? – och kanske är det ett alltför sent önsk till tomten, men om han hinner slänga in beställningen till sina nissar i fabriken vet jag en liten tjej som hade blivit glad!

Mjau.


*de bilder där sjukdomen syns som mest ångrar jag att jag tog, men jag kan ändå inte radera dem… märkligt, jag vill glömma men ändå minnas? mycket konstigt…

18/12 – om lite bättre.
20/12 - om Maalis provsvar.
16 comments Lägg till din
  1. men lilla du. det går inte att jämföra med din förlust!!

   önskar verkligen att du kan få en glad jul trots allt Linda.
   många många kramar

 1. När jag några dagar efter att Molly åkt till katthimlen tittade på bilderna i datorn slogs jag av samma tanke, att det syns hur sjuk hon var, men jag såg det inte på samma sätt ”i livet” som på bilden, lite konstigt kändes det. Och bara för att det är ”skönt” för den som slipper lida blir ju inte sorgen och saknaden mindre, oavsett om det nu är en katt eller en mormor… som fått somna in.

  Jag tror att saknaden och sorgen på sätt och vis är välgörande för våra psyken, det ger oss (våra själar) en chans att ”gråta ut” att göra oss av med en massa psykisk obalans, att ”väga upp vågen”, jag tror vi kommer ut starkare på ”andra sidan”.

  *noterar pulka* 😉

  1. klokt och sant. men som försvar för alla djurägare (t ex mig) så visar ett fruset ögonblick (dvs ett fotografi) ofta mer sanning än det levande livet gör. det vi såg i Schweppes ögon redan när hon levde blir smärtsamt tydligt på bild. mjau…

   ps. jag hoppas du inte tänker köpa en pulka till min dotter i julklapp för då får jag panik!!

   1. Då får jag väl låta bli 😀 Men mellandagsrean kanske? 😀 Du vet V har ju börjat förstå det här med julklappar och vill gärna köpa, och då är det ju bättre att man köper nåt som behövs än nåt krafs.

    Men klart vi avstår om du inte vill 🙂

    1. men mjau. nu känner jag mig dum och snål och nänä det är inte alls så…!! men, att köpa en grej för en tjuga är roligt och okej men en pulka kostar ju flera hundra! därav min hyperventilering… tar det på mail?

     krams!

     1. sluta känna dig dum och snål – julen handlar inte om pengar eller att ge mest/mer/lika, det handlar om glädjen att få ge och få 🙂

      och med tanke på födelsepresenten så 😉

 2. Nej men vad ledsamt med kissen.. Själv har jag aldrig haft något husdjur, men har länge funderat på det..

  Svarar här på din kommentar också:
  Åh, ja, det är nog sant.. Ska försöka i vår också 🙂 Vore bara skönt att bli av med den eftersom den står i lägenheten.. haha!

  Kram kram!

 3. Vet inte om jag vill göra dig besviken med att ifrågasätta den vita julen. Nädå, det blir vitt till julafton, men runt nollan från lillejulaftons kväll och från juldgen risk för regn… Fler rapporter kommer närmare!

   1. Väderprognosen ser bättre och bättre ut både ur ditt och mitt perspektiv. Troligtvis ny snö natten mot julafton och sen håller det sig kallt över helgen.

     1. OK, dagens uppdatering. Det verkar bli (mulet) – halvklart – (klart) och -7 – -10 grader hela julhelgen. Helt OK för mig och jag gissar att du gillar också!

 4. Det är svårt för folk att förstå om de själva inte har djur. På samma sätt kan jag inte förstå hur det känns om en närstående skulle gå bort då jag hittills inte fått uppleva detta. Men hur det känns när ens älsklingskisse försvinner efter 16 år det vet jag, ont. Det är som att förlora ett syskon.
  Att Julia nu är sjuk har jag nästan glömt bort, hon verkar må bra. Men samtidigt vet jag att det snart är min tur att känna den tomheten igen.

  Så en stor kram till dig och familj!
  GOD JUL!
  Kram

  1. jag vet inte riktigt vad jag ska skriva Jossan. jag hoppas hoppas att Julia ska hålla sina värden i schack sålänge det bara går. å om hon ser ut att må bra gör hon säkert det också! har du varit på återbesök hos veterinären?

   önskar detsamma tillbaka till dig!!
   många KRAMAR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *