28/12 – om ett monster in da haus.

Dagsens tips: släck ljuset själv.
Dagsens tips: låt barnen åka baklänges i bilen.

Nä. Det är inte lilla illarga treåringen. Det är inte heller fånförkylda har-fått-för-sig-att-dagssömn-är-av-ondo snart ettåringen. Maken är det förstås inte. Så vem återstår? Jo… jag. Med ont i magen, trött av nattvakningar, en smula febrig och i kanon gråtande barn växer hornen och ilskan vänds till största del mot mig själv. Vafan. Såå jefla svårt är det inte att vara förälder?! Men… helt ärligt hade några dagars jobb per vecka passat mig perfekt – sen sisådär ett halvår tillbaka 🙂

Att Tias kunde komma hem ett par timmar på lunchen idag gav mig möjlighet till supersnark och återhämtning. Tack! Men jeez så långa fyra eftermiddagstimmar kan vara… Nu, en dag kvar sen har jag älsklingen hemma hos mig i oändliga fyra dagar! Tjohoo!

Tjenixen!

Dagsens tips: släck ljuset själv.
Dagsens tips: låt barnen åka baklänges i bilen.
6 comments Lägg till din
 1. Det är tufft att vara hemma på heltid! Själv! (Jag stod ut i två månader…) Att vara på ett jobb som man aldrig lämnar är utmattande. Hjärnan och kroppen och medvetandet behöver olika stimulans och varvande av arbete och vila för att man ska må bra. I långa perioder kan det gå jättebra och man kan trivas som fisken i vattnet, men sedan dyker något litet upp och tippar över ändan. MArginalerna blir liksom mindre.

  Skönt med långhelg hemma tillsammans och bra att Tias kan komma hem några timmar ibland och lösa av. Sen blir det lättare igen när vardagen och förskola kommer igen efter alla helger.

  Börjar du jobba igen efter sommaren eller?

  1. det där satt som en smäck! för PRECIS så är det ju; likställt med t ex studier eller egenföretagande handlar det ju om en heltidssysselsättning du aldrig kan checka ut från?

   ja. Milla får förhoppningsvis plats på Maalis förskola i september. och det är låååångt dit…

   apropå långt så är i väl nu i luften på väg mot äventyr och paradis? inte alls missklädsamt avundsjuk eller så. nädå. 🙂

   krams!

 2. Man är människa också, inte bara förälder. Du läste ju mitt inlägg här om dan och vet att jag också stått där och känt mig som ett monster. Men vi ÄR INTE monster, vi är bara trötta. Vila är av yttersta vikt för att orka, liksom social stimulans. Skönt att ni får vara hemma tillsammans i fyra hela dagar. 🙂
  *Kram*

  1. alltså, egentligen är det fyra dagar ihop bara för maken och mig. de små hedbertarna är till viss del under tiden bortlånade… inatt t ex är EmmaLi hos sin mormor och imorron ska båda små älsklingarna vara hos Mattias föräldrar medan vi lagar mat till, och sedan umgås med, våra goa nyårstraditionsvänner!

   krams! och en hel hög gott nytt år-önskningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *