Dagsens tips: låt barnen åka baklänges i bilen.

28/12 - om ett monster in da haus.
29/12 – om fler EMmI(L)-hyss i Villa villeMorkulla.

I början av augusti skrev jag ett inlägg om faran av att för tidigt vända barnens bilstolar. Nu har SVT:s nyhetsrapportering hakat på. De har siffror som pekar på att fler treåringar åker framlänges idag, och att det också är barnen som är förlorarna i olycksstatistiken: det totala antalet dödsoffer har minskat, men andelen döda barn i trafiken har ökat. Man behöver inte vara Einstein för att lista ut sambandet.

Jo jag vet. Jag är säkerhetsnarkoman. Men kolla här då. Om du vågar. Det är riktigt skrämmande. Riktigt jävla obehagligt kryper-i-kroppen otäckt. Och handlar inte bara om barn.

Ta hand om er. Och kramas, fast inte bokstavligen i trafiken!

28/12 - om ett monster in da haus.
29/12 – om fler EMmI(L)-hyss i Villa villeMorkulla.
11 comments Lägg till din
 1. Kan bra instämma, helt sjukt att folk vänder ongarna så tidigt, fram tills fyra kommer då mina sitta bakåtvända.

  stor kram och tack för grattis!

  1. det är naturligtvis upp till var och en hur man vill göra, lagen säger ju inget annat än att barnen ska sitta bältade (väl?), men jag är alltför stor säkerhetsnörd för att våga gambla med sånt där.

   krams!

   ps. klart jag apselut inte ville glömma att gratta, jag menar, ett år är en STOR födelsedag!

 2. hejhej! ursäktar om jag kommer här & stökar ner..!
  men, gillar du smycken kanske? 😀
  jag tillverkar egna, därav min blogg!
  Jewelsbykasia.blogg.se
  hoppas du tittar in 🙂
  KRAM!

 3. Jag tittade tills mamman som ”hållit” sin bäbi i famnen såg den klistrad mot rutan… sen stängde jag av!

  1. det var väl där nånstans jag tappade andan för tredje gången. första gången jag kippade efter luft ordentligt var nog vid övergångsstället.

   det som gör att jag rekommenderar den här fullständigt genomvidriga videon är att det rör sig om AUTENTISKA fall. flertalet givetvis regisserade och filmade i efterhand, men efter verkliga förlagor. och nästan alla rör tredjepartsolyckor. dvs, totalt oskyldiga offer för ovarsamma oaktsamma och i flera fall rent idiotiska medtrafikanter.

   ett litet tips också, om du stänger av musiken blir filmen lättare att uthärda. om du orkar försöka igen menar jag.

   kram mamman!

 4. Jisses….tårarna bara rann ju….jag fattar inte att man kan köra så respektlöst som alla i denna filmen.
  Men bara för att man själv kör försiktigt betyder det ju inte att man är säker det såg vi ju. Men man tänker ju efter en gång extra innan man sätter sig i bilen.
  Lilltösen komma sitta bakåtvänd så länge som möjligt det är en sak som är säker.
  Kram på dig och hoppas du mår bättre idag!

  1. visst är den fullständigt vidrig. jag grät så tårarna sprutade när jag såg den. var tvungen att pausa för att hämta luft. men jag var av nån märklig anledning tvungen att se färdigt.

   klokt att hålla henne bakåt! jag vet ju att Per är bra på det här med bilstolar 🙂

  1. det är svårt det där. jag menar. det FINNS stolar de får plats i, men att köpa en ny stol till en nästan fyra-åring är väl inte högst på prioriteringslistan. fast eftersom ni har en som kommer kunna ärva den här gamla ”lilla” stolen kanske det kan vara läge att fundera lite på vem av dom som ska få en ny bilstol iaf 🙂

   krams!

   ps. att benen är böjda är inte farligt, men det vet ni säkert! men det är nog inte det som är problemet gissar jag. er bil är väl rätt snål i storlek i baksätet också?

 5. Jag håller med dig Ullrika, men vi fick ändå vända på Elliot för några månader sedan (typ 3 1/2), han fick inte plats!!
  Allt handlar om sunt förnuft, inget annat.
  Eller?

  1. om jag säger såhär Cal Lennat: 3,5 är ”heeelt okej” jämfört med ålder på en del barn jag sett åka framlänges… för mig är det förstås tidigt att vända vid fyra! men…. så är jag ju säkerhetsnörd och kontrollfreak också! du minns säkert när du skulle köra högtalare från Ullared 🙂

   kul att ”höra” från er båda två såhär! hoppas ni får en FANTASTISK nyårsafton! han har väl kryat sig helt nu liten E?

   krams i mängd till er alla fyra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *