11.1 – om att klättra på väggar.

Dagsens tips: självgjord vätskeersättning.
11.1 - om mina duktiga små barn!

Hur mysigt det än må vara att hänga med sin familj så är tjugofyra sju oftast lite mycket. Iaf på hemmaplan. Under en sjukdom.

Mattias klättrade lite så han tog EmmaLi en snabbsväng till lekplatsen i hooden. Milla är också med (sovandes i sin vagn).

Tips på bra inomhusaktiviteter nån? Förutom helahavetstormar… typ.

Tjenixen!

Dagsens tips: självgjord vätskeersättning.
11.1 - om mina duktiga små barn!
17 comments Lägg till din
 1. Antar att du är ute efter nått annat än de vanliga tidsfördriven 🙂
  Jag brukar ta fram lera och pepparkaksformar. Har massa formar såsom katt, elefant, kamel, häst, tåg osv. Elliot tycker det är roligt.

  Klä in köksbordet i papper och fram med kritorna.

  Fast favoriten hemma hos oss just nu är att dansa!

  Krya på er! Kram

  1. Ja! Lera är en gammal favorit! Kritorna har varit framme, precis som musikskivorna (dansat). Emmi tycker också det är skitkul att dansa! Framme har vi också haft pärlor, pärlsnören, pärlplatta, pussel, memory-spel, duplo, klossar, bilarna, veterinär- och doktorssakerna samt ALLA leksakerna samtidigt. Vi har tröttnat på badkarsbad, film/TV, böcker, skriva och räkna, byta kläder på dockan och har haft otaliga födelsedagskalas med de olika serviserna. Säkert har jag glömt nåt. Typ att vi har ”lekt Emil [i Lönneberga]” och ”pirat” och ”hajar” (dvs, jagat varan över hela vårt lilla hus). Hade vi inte varit så skraj att smittas hade vi låtit EmmaLi gå till förskolan imorron, för hennes egen skull. Menmen. Imorron har alla varit symptomfria i två dygn så då vågar vi oss med gott samvete ut på stan. Kanske finns det nån rea kvar att fynda nånstans?

   Tack för tipsen Eva! Om det är kasst väder imorron tapetserar vi bordet med ritpapper och gör konstverk, till din ära 🙂

   Krams!

 2. Det är dåligt med det men jag vet hur du menar. Jag tror kanske att man som föräldrar kan behöva ha en egen helg eller så att se fram emot för att orka.

 3. Jag är för grön i gemet för att ha några vettiga tips, men du har mina sympatier för här är det precis likadant. Sjukstuga ÄR inte roligt i längden hur gosigt det än är att vara hemma allihopa.

 4. Det suger att vara hemma alla om man inte har aktiviteter att göra. Oavsett om man är hemma eller borta.

  Krya på er.

  På Melkers förskola brukar de leka med vatten inne om det är för dåligt väder att gå ut. Det kanske kan vara något? Bunkar och byttor och lagom med vatten i badkar/badrum?

  1. Haha! Vatten? Tja.. vi har inte jättegod erfarenhet av det ;D men imorron har jag beställt uteväder. Då lär vi göra slut på energi allihop!

  1. Nu fick jag en idé. Såna där ribbstolar som fanns i gympasalen i skolan, går det att köpa såna tro? För att bokstavligen kunna göra det i min rubrik!

   Tjo!

 5. Klippa fina collage är också kul
  Papier mache kan man lattja mycket med (runt ballong tex)
  klippa fönsterdekorationer av tårtpapper
  rensa garderober 😉
  göra enkla experiment (typ elda på kanel, få en te-påse att flyga, en saltgurka att lysa…)
  Spela spel på datorn

  1. Emmi (läs: jag) är lite osäker på saxar i mitt hus – än. Särskilt med en liten ettåring krypande omkring på golvet nedanför som vill vara med… men, snart är det väl dags att investera i en barnvänlig sax för treåringar?

   Hmm. Det känns som dina tips annars är gosiga pikar åt min kladdkänslighet ;p Just nu är treåringen ute och skottar snö iaf. Hon älskar det! Och Milla sover. Jeez! Vad göra med all denna plötsliga egentid på en kvart!?

   1. Det finns ypperliga barnsaxar, trubbiga och det går endast att klippa i papper med dem 🙂 (de är helt i plast). Skräpigt kan det dock bli 😉

    och jo, kanske kan det bli lite kladdterapi även för mamma 😀 Alla experiment är dock inte kladdiga, är det frysgrader nu kan ni ju göra isteckningar. Ta teckningar gjorda med vaxkritor (det har hon ju 😉 ), fyll vatten grunda formar av nåt bra slag, lägg ner teckningen, lägg ett snöre på lämpligt ställe (=upphängningen) som en ögla då, ställ ut och frys, när de är klara kan man ta loss dem och t.ex. hänga upp i ett träd!

 6. Inte lätt att komma med kompliteringar med förslag efter ditt första svar vad gäller lekar. Jag kan bara säga att jag kan hålla med om att det vid sjukdomstider speciellt verkligen ibland känns urtrist att bara vara hemma och försöka sysselsätta det sjuke men väldigt pigga barnet 🙂

  Efter alla vab-dagar vi haft så hoppas jag nu på en lång vab-fri period med mycket härligt lekande på Dagis för Maxen fast med tanke på vilken årstid vi är så blir det knappast så.

  Hoppas allt är bra annars! Var in o skrev världens längsta kommentar tidigare men försvann när jag klickade? så orkade inte göra om den 🙂

  1. Alltså. Det känns som vi gjort allt vi brukar göra det var därför jag efterlyste nya aktiviteter. Marina har kommit med lite nyheter nu 🙂

   Jodå. Vi mår helt okej nu. Min mage är ju inte i ordning, men det kan nog inte skyllas på magsjuksvirus. Tyvärr. Skit och dynga att din kommentar försvann 🙁 jag ÄLSKAR långa kommentarer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *