20.1 – om en fikdejt, ost, en ånyo självlagad iPhone och lite VM-handboll.

Dagsens tips: en fungerande e-shop.
Dagsens tips: skaffa en ny kompis!

Över en kaffe på myskafét Veras träffade jag i eftermiddags min gamlaste vän (våra mammor träffades på BB) och boostade på hennes energi – tjejen är den apselut mest ambitiösa jag känner och ett lyckopiller att träffa! Får jag möjlighet lockar jag gärna med mig maken till henne i Washington. Och jag tror inte han är svårlockad 😉

Till kvällsmat lyxade vi vuxna hedbertar frallor med smaskiga ostar. Milla smaskade glatt i sig en smakbit Appenzeller och jag hyser gott gastronomiskt hopp om den tösen 🙂 Maali spottade ut sin bit, men jag gillar att hon modigt smakar! Det var förresten oerhört klent med KRAV i Kvantums manuella ostdisk. Luskade fram en krämig blåmögel och den schweiziska här ovan nämnd. Det var allt!? Enligt den inspirerande kvinnan bakom disken beror det på att de fått slänga för stora kvantiteter ekologiska varor. Trist, snyftade jag och undrar om det beror på kundernas bristande intresse, eller snålhet?

Min mobil har i en veckas tid betett sig sådär vägrar-hitta-eller-ansluta-till-trådlösa-nätverk som den gjort flera gånger förr (och varit på verkstad för två gånger). Jag har dragit mig för att lämna den ifrån mig igen och nu slipper jag; igår kväll lagade den sig själv – igen. Jag fattar inte!! Går ”sönder” utan påverkan (och anledning), och ”lagar sig” utan att jag gör nåt?

Slutligen lite handboll. Olyckskorparna från Argentina-matchen bör väl hålla igen näbben nu? Sicken spännande match idag! Och så spännande det är nu. Jämn grupp, poängmässigt och på plan. Kan ju gå typ hursomhelst!

Tjenixen!

Dagsens tips: en fungerande e-shop.
Dagsens tips: skaffa en ny kompis!
10 comments Lägg till din
 1. Visst är det roligt med krånglande mobiler! 🙁

  Ja handbollen igår var ju väldigt rolig att se och jag tycker inte att det var katastrofalt mot Argentina heller även om insatsen inte var på toppnivå av vad de kan prestera. Sjukt spännande tv-sport är det alla fall!

  1. Asakul… verkligen!

   Jag såg inte hela Argentina-matchen, men det jag såg (ungefär halva andra halvlek) var inte särskilt inspirerande. På SVT Sport på Facebook vrålades ”katastrof” och ”sämst när det gäller”, vilket känns märkligt. Vaddå ”gäller”? En av de tråkigaste härmfraserna jag vet.

 2. Mitt Ica har samma svar ”vi får slänga så mycket krav” – när de inte längre tog hem min favvoskinka ilskande jag till och sa ”tror sjutton att folk inte köper den om de inte vet att den finns och hur bra den är! om ni skyltar upp den istället för att gömma den under storsäljaren-med 26-ingredienser-som-inte-borde-få-kallas-skinka, och berättar att den bara innehåller ETT konserveringsmedel kanske ni får sålt den? Och jo, det gjorde de och nu är DEN visst storsäljaren och läskiga-källarrökta-skinkan får ligga och gömma sig *HA*

  Blev lika beklämd när jag skulle köpa välkommen-present till en god vän som fått barn, fina-gatan-barnklädesbutiken vars namn börjar M hävdar bestämt att ”folk” inte VILL köpa unisex-kläder, de VILL ha rosa puttenutt med volanger eller svarta kläder med monster på. *morrar ljudligt* Jag undrade då varför så många nätshoppar lever gott på unisexkläder och att de kanske skulle fundera på varför de säger att de inte säljer tillräckligt för att överleva?

  Äsch, här sitter jag och kräker ur mig en massa, SORRY!

  1. Tyvärr handlar många människor fortfarande mer med betalkortet än med samvetet – eller så har vi olika samveten kanske 🙂 Information funkar, ibland. Men priset funkar alltid, typ.

   Haha! Den där butiken har jag också ”bråkat” med! Oerhört bestämda åsikter, vilket är bra, men hon kan ju inte ”skylla” på kunderna?!

   1. absolut att pris spelar roll, men det finns rätt mycket forskning på vad som får oss att handla vad, te.x att vi handlar mer från högra sidan av gången än vänstra 😉 skyltning och exponering säljer, och skulle sälja även ekologiska varor och jag tror att när man väl fått ”smak” för t.ex ekologiska hasselnötter då vill man inte köpa äckliga unk-smakande-oekologiska sedan…

    Ex. min ICA hade rejäl rabatt på iloveecos chokladmjölkpulver, typ nästan halva priset, varan stod på sin vanliga plats, det fanns bara 10 paket på hyllan och en liten skylt förkunnade priset 19.90 och max 2 köp per kund… Hade det varit Felix vanliga tomatketchup som varit till nästan halva priset hade det stått på väl synlig halvpall på en plats i en huvudgång…

    1. Visst är det en hel vetenskap hur folk handlar (i butik)! Om gemene man visste hur mycket som läggs på att få kunden omedveten om sina handlingar (götebossk tvetydighet, japp!) skulle han nog bli förvånad 🙂 Men, frågan kvarstår ändå; är det folks snålhet eller okunskap som i en jämlik situation (likvärdiga varor, likvärdigt exponerade) ”hindrar” de ekologiska/fairtradade produkterna från att hamna i kundvagnarna?

     1. Jag tror att det faktiskt till stor del är okunskap (om vi bortser från den lilla procent som är ”vi-lever-på-marginalen-handlare”), okunskap om vad det innebär för jorden, för dem själva (hur många vet t.ex. att livsmedelsverket avråder från mer än 60g russin per dag till barn pga att det är så mycket kemikalier i dem?) och för ekonomin. För faktum är att sedan vi gått över till ”så mycket ekologiskt vi kan” som princip har våra totala matkostnader ökat marginellt, däremot har vårt intag av ”grönsaker i säsong” ökat och vi har blivit bättre på att ta hand om rester.

      Jag är övertygad om att en kombination av hur butiker skyltar och en ökad kunskap/medvetenhet är nyckeln till att få människor att göra bättre val 🙂

 3. Här hemma har vi Mait som fullkomligt älskar goda ostar. Inte mig emot 😉

  SV: ja jag kan inte med att säga bebis längre, sen hon började gå är hon verkligen ett barn 🙂

  1. Coolt! Jag gillar när ungarna vågar smaka på annorlunda mat och frukt!

   Milla har inte släppt krypandet än så jag ”får” fortfarande lov att kalla henne bäbi tycker jag 🙂 fast, just idag har hon promenerat omkring ovanligt mycket. Har flera gånger självmant släppt taget och gått iväg. T ex gick stapplade hon utan några större problem över tröskeln från hallen till köket (en sån där rätt bred, vinglig och hög trätröskel!) och Mattias och jag blev rätt förvånade faktiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *