23.1 – om små simmande och självgående hedbertar. [del 1]

22.1 - om evighetsproblemet iPhone vs wifi.
24.1 - om små simmande och självgående hedbertar. [del 2]

Terminsstart i simhallen = verkligt lyckat!

EmmaLi hade två nya ambitiösa unga tjejer som simfröknar. Det verkar lovande! Emmi sparkade, hoppade, simmade, flöt, dök (av misstag drog hon till med ett alldeles avundsvärt och plasklöst Ulrika-Knape-huvudet-före ål-thö-väj-to-thö-båttom-dyk!), blåste på en boll, slappnades i ryggläge, busade (med sin kompis Karla mest 🙂 och sjöng lite sånger. Precis när minisimlektionen var slut fick hon se sin kompis Viktor 5,5 år simma perfekt förbi och inspirerades till ett riktigt riktigt bra undervattenssim!

Milla, som hade sin vanliga asabraiga simfröken, inledde lite avvaktande. Men, lydigt barn som hon är gick hon med på bl a både cherekringar (en slags flytpryl) och hålla-fast-i-kanten samt dyk-från-flytmatta. De två senare momenten genomfördes till vår stolhet med simfrökens ”bravo”! Sen sjöng dom små grodorna och då tjöt bäbi miss hedbert av glädjeskratt!

Stora duktiga EmmaLi duschar och tvättar sig nu nästan själv, håret också, inför och efter badningarna. Det är en fröjd att ha henne i simhallen! Lilla duktiga Milla är inte så grym på att duscha-själv, men gör oss istället glada när hon t ex stapplar omkring här hemma och leker tittut från dörrkarmarna. Fortfarande reser hon sig inte från golvet till stående utan hjälp, hennes gång är sådär lite zombie-aktigt stiff (varje steg med stel höft liksom) och oftast sätter hon sig hellre ner och kryper iväg om hon ska nånstans fort, men hon har kommit på att det är både kul och rätt praktiskt att gå så snart spricker hon nog ut i en perfekt liten gångar-ros!

22.1 - om evighetsproblemet iPhone vs wifi.
24.1 - om små simmande och självgående hedbertar. [del 2]
8 comments Lägg till din
  1. Dom bästaste!

   ps. nya fröknarna var väldigt bra! enda liiite dåliga grejen jag kan spontant kan komma på var att de hela tiden vände sig till föräldrarna istället för till ungarna direkt. två-fyraåringar kan man prata med 😉 men jag förstår att det kanske inte är så lätt att ha koll på sånt kanske?

   1. det är nog det svåraste det där, när ska man prata till barnen och när till föräldrarna? Ena fröken har en 17-månaders själv 😉 Ska framföra feedback till dem 😀

    1. Det är förstås olika med olika ungar, men just min lilla fina unga funkar bäst i undervisningssituationer om den undervisande vänder sig direkt till henne! Då vill hon gärna försöka klara uppgiften!

     Hälsa gärna, och glöm ffa inte hälsa att dom var jätteduktiga! – det tyckte ALLA jag pratade med efteråt 🙂

 1. Så mys med bad o bus! =)
  Nu väntar vi på att min o Noels näsa ska bli någprlunda andningsbara, sen avlägger vi minsann en visit i simhallen.
  Alldeles för länge sedan nu!

 2. Gud vad härligt att se alla framsteg! Förstår att ni trivs som fiskar i vattnet 🙂

  SV: det är ju lite läskigt faktiskt, kanske måste skriva till dig på listan då så du får göra den, eller har du redan blivit utmanad?
  kram

  1. De blir större och växer och kan mer och mer… det är häftigt att få följa med på deras resa!

   ps. nänä! gulliga nosen, du behöver inte skicka till mig för jag är inte så duktig på att göra såna här utmaningar 😉 tyckte bara också att det var lite läskigt när jag för varje rad jag läste mer och mer kände ”det här kunde jag ha skrivit själv”!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *