29.1 – om tösalt.

Dagsens tips: räkna fåglar!
30.1 - om fensim och kanthåll.

Tösalt är alldeles vanligt salt, bara av lite sämre ät-kvalitet, vilket betyder att makens redan omtalade gamla trick (grovsalt från köket) funkar lika fina fisken på hala trappan som Granngårdens megamycket billigare variant 🙂

Ner till ungefär -4°C funkar salt lösande på is. Blir det kallare än så är molekylerna för slöa. Eller är det för snabba? Kemi är långt från mitt gebit… korrekt info från nån som vet kanske? Empiriskt vet jag iaf att blir det kallare än några grader under noll gör grus och sand mer nytta än salt.

ps. jaa… det här inlägget kommer till med anledning av alla de stackars förledda googlare som hamnat hos mig. topp-ett på listan är nu nämligen inte längre ”ullrika” eller ens ”ullrika.se”, utan ”tösalt”. jag skrev ju ett inlägg om det tidigt i vintras som tydligen attraherade sökmotorn. tokigt. nu blir det iaf lite mer nytta av sökningen? tjo!

Dagsens tips: räkna fåglar!
30.1 - om fensim och kanthåll.
10 comments Lägg till din
  1. Klart det är sant! Haha, kan väl inte ljuga om en sån sak! Fast igår gick paradoxalt ”ullrika” om tösaltet 🙂
   Men inte svider det inte? – om du inte får det i ögonen… det finns mycket värre sökord folk av obegripliga orsaker hamnat hos mig för. Å då tänker jag inte på precis-utanför-pallplats ”model lab” 😀
   Löv!

 1. då rekommenderar jag istället att inhandla en hink ”isfritt” som du nog hittar på närmsta mack, det fungerar ner till -10/-15 😀

  1. Vicket bra tips! ”Isfritt”? Har aldrig hört talas om och är säkert svindyrt men en klart nödvändig inventarie i garaget låter det som? Som komplement till vägsaltet i extrema situationer!

   ps. Googlade företaget (som ligger i Uddevalla om jag förstod det rätt) och de lovar kemisk reaktion ner till -50 faktiskt!

   1. köpte vår på statoil för 105 spänn hinken, vi är inne på vår andra hink och då har vi inte snålat, det är väldigt drygt!

 2. För slöa, men det har nog någon redan sagt..

  Sängen har vi fått av en kompis, vart hon fått den från vet jag inte.

  Ska läsa bättre och mer imorgon. Nu sova. Natto

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *