30.1 – om fensim och kanthåll.

29.1 - om tösalt.
31.1 - om sista bäbin (läs: EmmaLis lilla Millasyster kan officiellt gå)!

Ryggflyt var en av övningarna på EmmaLis minisim, men när simfötterna kom på ville hon bara ”simma vanligt” och jag orkade inte bråka så hon fick simma mellan kanten och mig ett tag. Precis innan avslutningssången gjorde vi en riktigt bra sångövning: barnen skulle säga hej till spöket på botten och Maali köpte konceptet så totalt att jag passade på att öva hennes blåsa-ut-med-ansiktet-under-vattnet också.

Nya ”små” fröknarna var väldigt bra idag (också). De pratade mer med ungarna direkt – vilket jag personligen tycker är jättebra – och var lyhörda/verkade lite säkrare på sig själva! Två saker jag kom på nyss som (kanske) skulle förbättra lektionerna lite: en snabb inledande genomgång av dagens övningar, samt gärna lite mer direkt handledning när de går omkring bland oss i poolen.

En av EmmaLis små bästisar går i samma grupp och jag agerade tråkmåns och försökte separera dem idag. Det blir väldigt mycket glädjetrams annars, och då är det fullständigt omöjligt att få min lilla treåring att lyssna på sina fröknar 🙁 i omklädningsrummet efteråt fick de busa loss i stället, även om jag försökte dämpa dem där också (fy sicken trist fisk jag är…), av hänsyn till alla andra runt omkring. Jag är nog lite överdrivet seriös när det gäller Emmis simlektioner, men det är för att jag så gärna vill hon ska utvecklas! Alla övningar vi gör har ju ett syfte (smygintroduktion till olika simsätt t ex) och jag VET att hon kan mer om hon bara får möjlighet att själv kläcka kunskapskoden!

Milla hade vikarie på sin lektion (ordinarie favoritfröken sjuk.. stackarn!) och enligt uppgift gick det fint för bäbin att t ex balansera och dyka från flytmatta och att hålla sig fast i kanten. Kanthållfastet fick jag se själv och blev lite imponerad över hur hon faktiskt försökte förflytta sig i sidled och ta sig upp ur bassängen 🙂 det kan hon såklart inte än, som tur är… :p

Tjenixen!

29.1 - om tösalt.
31.1 - om sista bäbin (läs: EmmaLis lilla Millasyster kan officiellt gå)!
4 comments Lägg till din
 1. ungarna äääälskar spöket 😀 Jag brukar fråga dem vad han gjorde där nere och de kommer med de mest fantastiska saker 😀

  Och klart hon kan, men du, det ska vara ROLIGT att simma 😉 så liiiite bus kan man ju tillåta sig, och det vet jag att du gör!

  1. Vi har aldrig träffat spöket förr? Men han blev snabbt en god vän 🙂

   Jaa! Klart det ska vara – och är – kul! Men lilla buset eskalerar gärna kvickt för Maali… bra är ju att de också kan lära och inspireras av varann, och de kompletterar varandra bra Karla och EmmaLi tycker jag!

   1. Han har inte ingått i kursplanen än 😉 men alla barn över 4, typ, träffar honom nästan varje lektion 😀

    1. Han är som sagt väldans välkommen!

     Apropå kursplan så kom jag just på att det pratades lite i omklädningsrummet efter simmet om att det ”inte händer så mycket”… jag håller med, men skyller i viss mån också på mig själv. Men, när jag tittar på kursplanen för babysim på hemsidan så, öh… det är känns ju inte direkt som att jag känner igen mig tyvärr 🙁 så, ett önskemål från duscharna var: tydligare framsteg, inte så mycket ”simma omkring”! Om du förstår hur vi/jag menar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *