Dagsens tips: GE FAN I Å FUSKA!!

25.1 - om bajbaj äpplefån.
26.1 - om kläder på barn.

SVT:s Aktuellt rapporterar ikväll att uppemot 200 miljarder (dvs 200 000 000 000) kronor på felaktiga grunder kan ha betalats ut av Försäkringskassan. Jag blir vansinnig och tänker inte klart. Vaihelvete gör rättegångskostnader, böter och fängelse för nytta på såna här skrupelfria individer? Pengarna är ute ur landet för länge sen, och vad kostar en plats på ett svenskt fängelse i tre år kontra att bli grismat? Ja. Så tänker jag. Släng fanskapen till hungriga vildsvin och hoppas de stackarna överlever. Vildsvinen alltså…

Jupp. Ullisen är en smula upprörd. EN SMULA!! Var är Bruce Willis när man behöver honom? Die motherf… Eller är kanske inte Brucan tuffingen jag är ute efter? Nåväl. Vicken kotknäckar-mcknutte eller originell gangster som helst skulle funka. Ge dom bara. Vad dom tål är bara början.

Fy!

25.1 - om bajbaj äpplefån.
26.1 - om kläder på barn.
7 comments Lägg till din
 1. Aktar mig för att tro blint på det där. Det kan var lite samma som sifferfifflet som kom för att få igenom hårdare regler för VaB men sen visar det sig att fusket inte var så utbrett som dom ville få det till.

  Men tanke på hur samhället ser ut idag så tja det där tar jag med en nypa salt faktiskt. Ännu ett steg i deras propaganda för att kunna frysa ute folk för dom kanske fuskar!!

  Säger inte att det inte finns fuskare men ja såna där siffror tar jag inte på allvar faktiskt. För det säger i så fall mer om FK än den som får pengarna. Normalt folk som verkligen behöver dom får inget men fuskare får?! Nja som sagt tar det med nypa salt.

  Sen borde vi nog stena alla som fuskar faktiskt. Ja på allvar för det är fuskarna som ställer till det för andra och det är INTE okej!!! ja ja okej vi behöver inte stena dom men nåt borde ske!

  1. Det är klart att det är siffror och siffror kan trollas med både uppåt och neråt till att passa önskade behov. Men. Det jag svär åt är det SYSTEMATISKA fusket, du vet de som är fullt friska och anställer sin familj att sköta om. Jmf ”Kaninmannen” och liknande exempel. Det handlar om 3 millar här, nästan 4 miljoner där… och det finns FLER idioter som satt detta i system. Det finns företag som förmedlar hjälp och info hur de ska gå tillväga.

   Jag är mycket stolt att mitt län har en polis som börjat nysta upp i den här härvan. BRAVO!

   Extra ruttet är ju att dessa människor blir RIKA på sitt fusk. Att trixa till sig en extra hundra- eller tusenlapp inför jul för att ha råd med klappar till barnen, fine, det har jag naturligtvis överseende med. Men detta systematiskt utarbetade fusk, som ger miljoner!! Det är fan INTE okej. Å jo, stening är en fin idé.

   Krams!

   ps. när det gäller VAB-fusket var det faktiskt ganska stort, och är fortfarande. men det beror på vad man drar gränsen för fusk… ;(

 2. Det finns grader i helvetet, så är det ju, och ja, tänk om alla hade lika hög moral och samma etiska värdegrund som du och jag ullis, – vilken fin värld det skulle vara 😉

 3. Själv surar jag lite på andra hållet faktiskt. Fick ett brev från FK härom dagen, att de hade räknat ut vad jag skulle ha i bostadsbidrag och att jag hade fått 675 kr för lite.. Men eftersom summan inte översteg 1200 kr, så var det inga pengar de tänkte ge mig. Jag har 0 kr i inkomst just nu, och för mig hade 675 kr varit MASSOR av pengar. Och med det i åtanke, förstår jag inte hur de kan betala ut miljoner till NÅGON.

  1. För att vara irriterande positiv försöker jag muntra upp med: nästa gång kanske du fått en tusing för mycket, å får du ändå behålla den?
   Hoppas B kan hjälpa dig lite med ekonomin nu när du pluggar. Det är så jäkla hemskt att inte har vara pengalös… mjau.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *