Dagsens tips: räkna fåglar!

28.1 - om Vitryssland och nordafrika, lite handboll, Stefan Holm - som är rolig?! - samt en spansk flaska vin.
29.1 - om tösalt.

Sveriges ornitologiska förening ber alla som matar trädgårdens småfåglar att just denna helg (fredag kväll till måndag morgon) notera våra små gäster. Det är sjätte året i rad undersökningen genomförs, och jag tänkte för första gången låta morkullans pippibestånd bli statistik. Naturligtvis har alla jämrans fjäderfän hållit till hos grannen så fort jag stuckit näsan mot fönsterrutan… Inte en endaste liten sparv finns att summera på mitt block.

Jag är övertygad om att det är en konspiration och medveten handling av finkarna att hålla sig borta, och funderar på att annonsera i Flygande NäbbNytt. En skata hade räckt. Eller t o m en gråtrut. Det är smaskiga solrosfrön! Såna som tidigare i vinter legat i fågelmagar innan vi ens hunnit räkna till en kvart eller två!

Kom an nu små vänner! Jag lovar hålla katten Whiskie inomhus om det är där vingen klämmer?

28.1 - om Vitryssland och nordafrika, lite handboll, Stefan Holm - som är rolig?! - samt en spansk flaska vin.
29.1 - om tösalt.
4 comments Lägg till din
  1. Eller hur!! Det hänger där utanför fönstret det lilla plastiga fågelhuset, helt knökfull med lockande feta frön… kom igen nu tråkmånsfjäderfän!

 1. Jag skulle gärna räkna, men, en vecka innan jul försvann det allihopa. Vi pratade om det på jobbet – även hos kollegor samma problem. Jag var nämligen oroligt att någon av grannarna har bättre frö. Men inte det. I trakten här har vi inga småfåglar längre. Kanske det flög till kusten i stället?
  Jag hoppas det. Och tack för besöket hos mig.
  Hälsningar från ela

  1. Från dig också? Så himla märkligt! Och eftersom vi bor vid en kust kan jag säkra att de iaf inte är här på den mellanvästra 🙂 – fåglarna alltså. Nå. Vi har ju till måndag kväll på oss!

   ps. Jag är hos dig då och då men lämnar sällan spår. Den här gången blev jag så nyfiken bara så jag var tvungen att fråga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *