22.2 – om vansinnigt tråkig mat.

Dagsens tips: skänk för hjärtans liv.
23.2 - om att vara mycket målmedveten [läs: argomjagintefårsomjagvill!].

Kom alldeles nyss på att vi äter så jäkla tråkigt här hemma hos oss. Skruvmakaroner och en osthyvlad gurkskiva up my ears liksom. Jag behöver komma ut på restaurang och inspireras! Om mindre än två veckor åker vi på semester och då ska vi äta ute varenda dag. Jisses. Det kommer bli dyrt 🙂

Dagsens tips: skänk för hjärtans liv.
23.2 - om att vara mycket målmedveten [läs: argomjagintefårsomjagvill!].
20 comments Lägg till din
  1. Jag gör också samma lika mat alldeles för ofta. Försöker variera mig och älskar egentligen att laga mat, men min lilla avkomma har svårt för än dittan, än dattan, vilket i sin tur drar ner på inspirationen. Men de senaste dagarna har jag varit sjukt sugen på squashbiffar. Jag har inte lagat sådana på säkert tio år, men nu är det snart dags! 🙂

    Vart ska dessa restaurangbesök ske då? Kul med en resa. 😀
    Kram

    1. Överlag äter vi för dålig mat, dvs mycket slarv och halvfabrikat. Det behövs inte till nån radikal förändring egentligen, lite uppiffning och moderniserat tänkande (*ska våga använda den där balsamicovinägern* typ). Samt kanske en lite roligare grönsaksdel än tomat, gurka, majs och sallad…

      Vi åker till Kanarieöarna. Det är ungefär så långt man kommer på en vecka, om man redan från början valde bort nordafrika – vi bokade för så himla länge sen och då hade de inte börjat bråka och frigöra sig där än, men jag är ändå inte så sugen på de All Inclusive-alternativ som så frikostigt erbjuds där. Ska bli superhärligt att bo på lyxhotell och gotta sig!

    1. Vi bokade som tur var innan vi satt igång med renoveringen och förstod hur mycket den skulle dra ut på tiden och bli dyr… annars hade vi aldrig tagit oss råd att åka nånstans nu!

  2. Vad underbart passande att åka iväg nu i detta iskalla vinterland! Lyx! Jag har fixat med mailen nu, verkade som om den inte blev reggad så jag fick göra om, göra rätt!

  3. åhh vart ska ni åka?
    vad kul!
    nja äta parmesan bara sådär vet jag inte om jag tycker är godis… ;.) men riven över mat – yummie!
    Fler bilder kommer kanske… det tar så lång tid att få upp dem på bloggen så jag blir lite lat. men om ett tag kanske hehe
    kraam

    1. Costa Meloneras på Gran Canaria. Det är ungefär så långtbortistan man kommer på en vecka, om man inte vill lägga halva semestern på restid och jetlag 🙂

      Krams!

      ps. då väntar jag tålmodigt ;p

  4. Tipsar om att införa röda linser i hushållet 😉 otroligt bra liten näringsrik sak som sätter smak på den enklaste tomatsås 🙂 rotselleri är också en glömd rotfrukt som faktiskt inte smakar som den luktar!

    Sedan tycker jag att soppa är en väldigt bra lunchrätt där man liksom kan ta vad man haver, nästan allt passar i soppa, den kan vara klar (Rene Voltaires lantbuljong *yummie*) eller mixad eller vadsomhelst 🙂 Lite rostat bröd till *mums*

    1. Ska notera linserna (även om just tomatsås mycket sällan frivilligt stoppas i min mun!). Fast när det gäller soppan undrar hur mycket till soppa det blir av en torr kiwi, en halv burk majs och två fådda små smarriga hembortabakta semlor? 🙂

      Tack för tips!

  5. Det är likadant här hemma. Oftast gör jag ju något jag vet smakar gott och som jag nästan har receptet på i skallen. Får ta en inspirationsrunda på tastline.se eller något…
    Härligt för er att komma iväg och slippa iskylan här hemma. Ska det aldrig sluta snöa, liksom?

  6. he he, vi ater ”ute” (dvs utomhus) varje dag… och det ar inte alltid roligt, svettdroppar i maten t.ex. kan man vara utan, liksom flugor!!!!
    Be Mrcs att han tar med nagra kokbocker fran min hylla som inspiration?

    1. Hehe, vill ju inte skrämmas, men… jag undrar om det går att komma åt några kokböcker hos dig 😉 i övrigt håller jag med om att det finns mer spännande kryddning men en Rosa Bussare är kanske inte så kräsen som jag!

      KRAMS!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *