27.2 – om blöjor och Inotyol.

26.2 - om uäääk [mobil nosning från sängen].
28.2 - om karantän in da haus.

Millas blöjlöshet fick ett rejält bakslag iom magsjukan, det blir inte direkt läge att skutta runt i underbrallor under en sån åkomma inte…

Vet inte om vi kan skylla på kvalitetsbrist hos Willys eller bara på elaka tarmbaciller? Två icke godkända resultat till följd av magsjuka kan iaf noteras. Och några mängder har det då inte rört sig om, kvantitet däremot… men det blir ju mer en ekonomisk fråga 🙂

I samma inlägg kan jag passa på att slå ett slag för kletsalvan Inotyol. Mirakelmedicin mot t ex små ömma blöjrumpor. På flera vis! Dels läker den ondhet fortfort, och dels gör den huden ankfjäderlik – saker rinner liksom bara av. Har inte vågat mig på att läsa innehållsförteckningen dock. Intet kan vara av godo allena?


ps. bottennapp i besöksstatistiken de senaste två dagarna… det kostar på att hålla sig ifrån datorn tydligen!

26.2 - om uäääk [mobil nosning från sängen].
28.2 - om karantän in da haus.
22 comments Lägg till din
 1. USCH USCH USCH!!! Hopppas på bättring, tråkigt att vi inte kan ses i morgon, men vi får ses en annan dag istället =) Vi kan juh höras!!! Puss å kram

  1. Fina du!! Ja, det blev en liten träff idag väl? Jag hoppas jag inte ska jaga bort fler mammor nu… 😉 nästa gång full styrka! Vem är vi hos då förresten?

   Det blir lite tajt med träff nu innan vi åker på semester men jag hoppas vi ses på nästa ordinarie neptunus-dejt!

   Krams!

 2. Man bara måste älska inotyol. Vi har stor användning av den salvan på jobbet och som du säger, diverse saker bara rinner av. 😀

  Och jag har inte varit vid datorn speciellt mycket på sistone. Jag får bättra mig så att din statistik inte sjunker för mycket. 😉

  Kram

  1. Jag hade faktiskt aldrig träffat på den innan Mattias mamma introducerade den för mig. Tidigare använde jag Elisabeth Ardens Eight Hour Cream, den funkar precis lika bra – men luktar lite ”illa”…

   Haha! Det är ingen stor grej att besöksantalet går ner, men jag förstår sambandet liksom 🙂

   Krams tillbaka!

 3. Inotyol, bästa salvan ever!! Använder inget annat och allt annat jag har provat har jag bojkottat.
  Kommer aldrig sluta med den. Oavsett. Till allt. Eller ja, nästan.. 😉

 4. Vi använde inotyol på liggsår i sommras när jag jobbade på hemtjänsten. funkade fin fint där med..
  Här hemma har vi dock fastnat för bepanthen, lukten av inotyolen påminner mig om åldringar och det vill jag inte förknippa min babyrumps försedda dotter med..

  tack, skönt att det inte bara är jag som upplever allt det där. Folk är dåliga på att dela med sig av föräldraskap, mest bara ”barnaskap” om du förstår hur jag menar..
  stor kram!

  1. Jag har testat Bepanthen men jag tyckte inte den var lika bra faktiskt. Men jag förstår verkligen din doftreferens!

   Haha! Då har du inte hängt här tillräckligt mycket, i mina nosar har det varit minst lika mycket usch-så-jobbigt som wow-så-underbart! Eller så har jag kamouflerat mina känslor väl ;D

 5. Undrar lite över Bepanthen sedan jag sett den i TV-reklam den senaste tiden. Det var förr i tiden en cortisonsalva om än mild sådan. Kunde bara fås mot recept pga just cortisoninnehållet. Är det numera en salva med samma namn men utan cortison? För inte smörjer man väl regelbundet barnrumpor med cortison?

  1. Det är inte samma! Eller det har i så fall gjort om den. Den salva som säljs nu innehåller så vitt jag vet ingen kortison, däremot paraffin – men det gör nog alla krämer i den här prisklassen (inklusive Inotyol)

 6. Jag har också införskaffat denna salva, men faktiskt enbart för att tatueraren envisades med denna eller helosan och av två onda ting 😉 Annars använder vi locobase repair istället, lika bra (och bättre faktiskt) effekt mot sårläkning, något mindre ”rinna-av”-effekt, men betydligt bättre för miljön 😉

  1. Ska bli kul att höra vad du tycker nu när du kan jämföra! Det som får mig att föredra Inotyolen framför Bepanthenen är zinkeffekten, ”rinn-av:et” 🙂

   1. vill man ha den finns ju weledas zinkkräm att komplettera med 😉 om man nu inte råkar ha nåt emot att de är antroposofer 😀

    och när jag mer vaken (? eh ?) inser jag att det inte är inotyol jag har utan bepanthen 😀 men den är också bra, om än också med tveksamt innehåll 😀

    1. inotyol borde dock fungera väldigt bra som solkräm eftersom den innehåller både titanoxid och zinkoxid, zinkoxid får ju inte användas i solkräm eftersom det är en nanopartikel-grej och de är inte säkra på att det inte kan gå in i huden och transporteras vidare i kroppen.

     Sjukt va? Det är inte tillåtet i solkräm men i rumpkräm går det bra :-s hejja konsekvens *not*

     (tyvärr innehåller den även vaselin som är en restprodukt från petroleumindustrin som dessutom täpper till huden och därmed kan orska hudirritationer… , inotyol innehåller också paraffin som utvinns ur råolja, det är samma produkt som man gör vanlig smörjolja av, bara att man renat den lite mer)

     (Även locobase innehåller parrafin och petrolatum, tyvärr också några andra tveksamma ingredienser, men summa summarum är den nog ändå det minst dåliga valet, speciellt om man oroar sig för zinkoxid, viljet iofs inte gör eftersom jag importerat solkräm från Usa för att få tag i solkräm utan kemiskt solskydd :D)

 7. haha, påminner mig om de KASSA blöjorna i Hong Kong när vi var där i december, läckte t.o.m. kiss och i kombination med Elliots lösa mage var det verkligen ingen höjdare.

  Usch, hoppas verkligen ert hem blir fritt från kräksjuka snart, själv har vi bytt roller här hemma… (Elliot frisk och jag sjuk)

  1. Ujuj, låter som bedrövligt mycket sämre än Willys byxblöjor 🙂 Har för mig du skrev om det där när ni var iväg faktiskt! Är det förresten inte så att många asiatiska länder inte använder blöjor nästan alls?

   Nu får vi nog beräknas som friska, tack för omtanken! Kryas dig själv fort nu!

 8. Inotyol är bäst!!! När Brallan var nyfödd rörde jag ut det med vaselin och fick världens bästa och mjukaste rumpsalva!!! Den kan ju lätt bli lite sträv, nu för tiden använder jag bara den men om man vill ha den mjukare så testa med vaselin. Svårt att tro att det skulle vara något farligt eg, vet att den används på flera BB…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *