9.2 – om medikamente in da haus.

8.2 - om takbelysning och toavett.
10.2 - om tre på enåsextio.

I måndags hittade jag ju märkliga röda prickar i gommen och svaljet på EmmaLi så hon fick penicillin – i förebyggande syfte. Idag fick lilla Milla samma ordination, fast som kur mot förmodad ensidig öroninflammation. Vi har kostat samhället mycket pengar den här veckan, två läkarbesök för barnen och medicin på det.

Apropå sjukvård och kostnad läste jag häromdan att en normal förlossning, med tre vårddygn utan komplikationer, kostar 35′. Ujuj. Där trillade en kakelsättarfaktura in på två halvtrilskande barn. Fast ett komplikationsfritt kejsarsnitt med fem vårddygn kostar 85′ tydligen. Extra dyra är de akuta snitten. Kanske nåt en del förlossningsavdelningar ska ha i åtanke när de väljer att vänta onödigt länge med kniven? Fast det förstås. Pengar är inte allt!

8.2 - om takbelysning och toavett.
10.2 - om tre på enåsextio.
7 comments Lägg till din
  1. Jag har kanske för högt ställda krav helt enkelt! Dessutom var ju overallen inte splitterny när den hamnade i vårt hus… men, en overall för trettonhundra bör fixa både två tre och fyra någorlunda försiktiga ungar kan jag tycka?!

   Tack! De har kryat sig rätt bra under dagen idag faktiskt 🙂

 1. Shit! det var dyrt att föda barn. Vi ska nog vara väldigt glada att vi har den sjukvård vi har i Sverige. Blir dyrt om man inte har försäkring annars…

  Kram

 2. Jösses, det var väl det jag visste, att prinsen är värd sin vikt i 85 tysen pix! 😉
  Jag visste inte heller att det kostade så mycket pengar, men jag betalar gladeligen de skattepengarna faktiskt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *