Dagsens tips: skänk för hjärtans liv.

21.2 - om att snart vara tillbaka i 2011.
22.2 - om vansinnigt tråkig mat.

En sak som berör mig mer än annat är föräldrar som överlevt sina barn. Det är inte naturligt, det är inte rätt. Det borde inte vara tillåtet. Småsmå barn som dör är livets allra jävligaste.

Då och då passerar människor förbi i min dator, människor som på olika vis lever med en så ofattbar smärta att vardagsbesvär och små olyckor i min egen familj känns som ett blåmärke på knät. Det är ond sorg mot mitt treårstrots. Det är en obeskrivbar förlust mot mitt ”sov nu då envetna trötta unge!”. Det är att sakna ett trotsande barn, det är att ha ett barn som för alltid sover.

En ynka trettiolapp. Ett sms bort kan du hjälpa småsmå barn som fortfarande finns kvar hos sina föräldrar att förbli kvar.

Och just det ja. Läs hos Frejas mamma. Om hennes liv som trebarnsförälder, med två små barn hos sig och ett mellansyskon fysiskt frånvarande. Men innan du gör det, skicka ett sms. Det är så lätt. Och det kostar så lite. Men det är så mycket värt!

***********

Tvekar du? Jag slår vad om att jag kan få dig att skicka det där sms:et! Näförresten, jag slår inte vad, jag lovar. LOVAR:

  Du vet det där som hände med Milla på hennes enmånadersdag? Hur mina armar alltid kommer minnas hur fjäderlätt en avsvimmad liten enmånadsbäbi är. Frejas mammas armar glömmer inte heller. Med den skillnaden att hennes lilla livslösa bäbi aldrig vaknade igen. läs här. LÄS! Läs. Har du läst? Om du isf inte sitter med en mobiltelefon i din hand om tre minuter har du inget hjärta.

Trettio spänn. Det har du väl möjlighet att avvara?

21.2 - om att snart vara tillbaka i 2011.
22.2 - om vansinnigt tråkig mat.
23 comments Lägg till din
 1. Har läst!! Tårarna sprutar & känslorna svallar.
  Mobilen har skickat ett sms med.

  Att läsa sånt här väcker tunga och otäcka minnen.
  Måste ta mig samman………

  1. Var ju så nära att jag miste ett barn! Så lycklig att jag har alla mina fina barn kvar här hos mig =)

   1. Åååh jag hade glömt… hemska hemska… det finns så många människor omkring mig som lever med sorg eller lättnad. I en del fall hade det inte gått att förutspå utgången, men i de där läkekonsten behöver forskningshjälp brukar jag försöka hjälpa till med några kronor här och där.

    Tänker på dig Kallelin! Och saknas…!!
    KRAMS!

  1. Jag får lite dåligt samvete för att jag slår så på stora släggan, men… verkligheten ÄR ju hemsk 🙁

   Många kramar! Inte ledsen mer nu väl?

 2. Det är så sorgligt, så förskräckligt och så totalt utan mening. Jag skänker regelbundet pengar till spädbarnsfonden och de pengar jag fick för den donerade bröstmjölken gick också dit. Styrka och kärlek till alla änglaföräldrar …

   1. jag hoppas och tror att min mjölk gjorde skillnad för ett enda barn, då var det värt det! Så om jag får låna din blogg puffar jag gärna lite för att nästan alla neonatal-avdelningar har för lite mjölk i bröstmjölkbanken, eftersom man bara kan donera de första 3 månaderna så behövs MÅNGA donatorer!

    1. KLART du får! Och SKA! Ge mig lite info (eller en färdig text) så får du hur mycket utrymme du vill! Jag har inte särskilt många läsare men jag (och mina fina nosare) gör gärna vad jag kan för att hjälpa mig och mina nosare att hjälpa!

  1. Tack för att du gör det extra tydligt! Jag har lagt hjärtlänken i ”sms”:et men det är alltid bra att få en förtydling.

   Tyvärr har jag inte så många läsare att jag kan göra nån skillnad för er i ”utmaningen”, men det känns som att den inte är så viktig i sammanhanget… men eftersom det ser ”roligare” ut i besöksstatistiken än i kommentarsfältet kanske det dyker upp ytterligare några slantar från mina fina omtänksamma nosare?

   Kramar i mängd!

 3. Ja finns det någon möjlighet att förhindra att ens barn dör så måste man göra det. Finns det någon möjlighet att förhindra att någon annan förälders barn dör så måste man göra det…

  1. Alltid1 Och ett vänligt ord kan i många fall kanske vara direkt avgörande? Men då rör det sig om äldre barn, och även där kanske sjukvården kan ha en stor del trots allt.

 4. Jag har lånat telefonnumret etc och lagt in det i min blogg. Kanske gör det inte så stor skillnad, men även den minsta skillnad åt rätt håll spelar roll. ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *