17/3 – om att sitta klistrad framför tv:n.

16/3 - om att lätt gå vilse i barnmatsdjungeln.
Dagsens tips: slipp telefonförsäljare, utan att vara otrevlig.

Som boende bara några få mil från Ringhals följer jag nyhetsrapporteringen från Japan med magklumpat intresse. Idag var Aktuellt förlängt och vi satt som två tysta fågelholkar i soffan.

Efter rapportering och inslag om kärnkraftverket i Fukushima talade Hans Blix om händelseutvecklingen i Libyen. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka… å ena sidan måste tveklöst Kadaffi bort, men vad finns att ta över efter honom?

Världen är obehagligt liten just nu.

16/3 - om att lätt gå vilse i barnmatsdjungeln.
Dagsens tips: slipp telefonförsäljare, utan att vara otrevlig.
7 comments Lägg till din
 1. jag har faktiskt mer ågren över den långsamma förgiftningen som kolkraftverken i tyskland, polen och baltikum orsakar – där VET vi ju att det går åt h-vete men vi bara fortsätter… varför kan man undra…

  1. Samma här. Det är ofattbart att Danmark i alla år gnällt över Barsebäck med tanke på vad de själva spytt ut från sina kraftverk. För att inte tala om vad som kommer till dem från grannarna i söder?

   Intressant också tycker jag att vindkraftverk alltid hamnar högt på önskelistan hos nästan alla svenskar. Sålänge vädersnurrorna hamnar i annans synfält och inte stör egen utsikt.

   1. Då är jag motvallskärring igen då 😉 Jag tycker vindkraftverken är så vackra! Jag älskar att sitta i skomakarhamnen och titta på dem som är på spritanpiren… Det är så rogivande, och så känns det så ofantligt bra i både magen och hjärtat! Mera vindkraft åt folket!

    1. Kanske måste komplettera med en förklaring: jag har inget emot vindkraftverk, i egen närhet (som komplement). Fast direkt vackra kan jag väl inte riktigt hålla med om att jag tycker de är 🙂

     1. du har bara inte sett dem på rätt sätt än 😉 (fast de nya som snurrar åt ”fel” håll känns lite space-age ;D )

 2. Ja, världen känns verkligen liten just nu, och väldigt obehaglig. Jag förstår att det känns etter värre för er som har barn.
  Vilken arv vi ger dom.

  1. Jag är faktiskt inte rädd för kärnkraften som energikälla (såg ett vansinnigt intressant program om framtidens fusionsteknik igår natt på SVT2!). Men det är klart, med tre mil till närmsta reaktor(er) kan jag förstås inte låta bli att fundera på vad en liknande katastrof skulle innebära för min familj och omgivning…

   Krams!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *