3.3 – om att lämna på en förskola, hämta på en annan :(

2.3 - om oordning 🙂
4.3 - om reskaos!

Igår skulle jag hämta EmmaLi på sin förskola 12:30 på grund av planeringsdag. Klockan 12:26 får jag ett samtal till mitt mobilsvar: dottern har blivit följd till ett annat dagis i närheten…

Som info kan nämnas att det är nära mellan förskolorna, gåvägen, att köra bil tar två-tre minuter eftersom du måste köra runt en rejäl omväg. Just den här dagen kom jag – helt enligt Murphys lag – med bil eftersom vi skulle köra till Kungsbacka direkt efteråt. Klockan 12:31 (jaa, jag var sen) möter jag två pedagoger i grinden som berättar att EmmaLi blivit följd till Ugglan. Där står jag med en ettåring i famnen, och undrar var det brinner i knutarna?!

Den annars ganska obekymrade Emmi sprang mig till mötes när jag väl kom runt och kunde hämta henne. Hon var lite irriterande slarvigt påklädd och tyckte förstås det var mycket märkligt att bli släpad till ”fel” dagis. Jag kände just då att hela balunsen var jämrans onödig, eftersom jag visste (läs: kunde faktiskt se!) att alla pedagoger fortfarande stod och trampade (läs: satt i bussen och väntade!) utanför hennes vanliga förskola och väntade på att få åka iväg på sin planeringsdag, men försökte för Emmis skull göra det hela till ett äventyr.

Nu undrar vi, är det bara Mattias och jag som tycker det var galet att göra såhär?

– vi gillar hennes pedagoger och förskola i vanliga fall och det här är ingen stor grej, men jag är ändå nyfiken på att få höra hur du tror att du skulle du reagera om du, när du kommer för att hämta ditt barn på dagis, får höra att hon inte är där?

2.3 - om oordning 🙂
4.3 - om reskaos!
24 comments Lägg till din
 1. Men hade inte informerat om planeringdagen innan? Vi får veta terminens planeringsdagar från start och då får man se till att vara ledig eller ordna barnvakt.

 2. Oj du, jag hade inte varit nådig! För det första skulle jag i god tid vilja veta att de stänger efter halva dagen för planering. Sedan räknar jag kallt med att om de säger 12.30 så innebär det 12.30 + tid för att klä på osv! Annars får de banne mig säga kl 12 så att man hinner dit med viss marginal (typ stopp i ett rödljus) och sedan klä på, fråga hur dagen varit osv. Detta är inte ok!!! Om de nu tyckte att du var sen kunde de ju ha ringt och frågat var du höll hus fyra minuter före utsatt tid – du borde ju varit i närheten i vilket fall! Annars kunde väl en pedagog väntat kvar med EmmaLi medan de andra pedagogerna gjorde sig klara. Ogilla!

  1. Åh så skönt att läsa det du skriver! PRECIS så här tänkte och reagerade jag/vi! 🙂 lite marginal, slippa trängas i kapprummet ;p

   Jag gissar att alla blev helt tossiga när bussen (som skulle köra alla fröknar nånstans) dök upp för tidigt… men med lite is i magen hade det löst sig för alla. Dessutom hade jag – som var lite sen – och inte dom fått ”skämmas”! Det är inte okej att stressa upp min Emmi i onödan *morr* jag såg ju hur bussen fortfarande stod kvar när jag packade in oss i bilen på andra förskolan…

   Krams!

 3. tycker å det bestämdaste att du kom enligt felmarginalen så att hon skulle varit kvar!

 4. FASt stänger dagis halv så skall barnen vara påklädda och klara för dagis att stänga halv. SOm en affär stänger den halv kan man inte räkna med att få gå in och ta god tid på sig att handla men tycker ändå inte Det Är ok att lämna över barnet innan halv men att hon va påklädd tycker jag är ok!

  1. Håller verkligen med och jag ursäktade flera gånger att jag var sen! Att hjälpa henne klä på sig underlättar ju massor 🙂

 5. Läser inte vad de andra har skrivit nu utan svarar med ett minne från min äldsta dotters första termin på dagis. Hon var nyss fyllda tre och hade mycket svårt att anpassa sig till dagislivet. Hon saknade sin ett år yngre syster och hade inga jämnåriga flickor i gruppen. Men vi jobbade på projektet, långsamt och metodiskt. En dag när jag kom och hämtade henne var hon tydligt nedstämd. Vi hann halvvägs hem innan hon klämde ur sig vad det handlade om. ”Jag vill inte vara hos bäbisarna!” Hon hade utan att någon talade om det för oss blivit placerad på småbarnsavdelningen i en helt annan del av byggnaden, där hon varken kände personal eller barn, medan de större barnen var på en teaterföreställning! Personalen visade bara arrogans när vi tog upp saken med dem. ”Det var ju bara några timmar och hon hade ju med sig en personal härifrån!” Den personalen var en praktikan som hon var rädd för! Det visste de egentligen ”men såg ingen annan lösning”. Fullständigt fantasilöst eftersom de visste att någon av oss var hemma med hennes småsyskon, hon hade kunnat hämtas tidigare. Det tog säkert minst en månad att reparera skadan, hon var varje dag rädd för att lämnas ”bland bäbisarna”.

  Idag fattar jag egentligen inte varför vi inte försökte byta dagis! Det var så mycket som var helknäppt där.

  1. Jag blir både ledsen och arg när jag läser det här. Den där lärarlegitimationen kommer inte en sekund för sent, om än den egentligen inte har nåt med lämplighet att göra…

   Kan inte heller låta bli att undra vad det berodde på att hon inte fick hänga med till teatern? Var hon för liten? Var det en oplanerad spontanföreställning med begränsat antal platser? Skulle du hämta henne så hon inte hade hunnit se klart pjäsen? Mjau.

   1. Det var ingen spontanpjäs, det var planerat men eftersom hon inte skulle med fanns det ju ingen anledning att berätta för oss! Ansåg personalen. Hon skulle inte med därför att den inte var lämplig för barn under fyra år. Den personalen var inte lämplig för någon varken över eller under fyra år! Eller snarare var det en dominerande förskollärare som var befängd. Hon drev igen sina egna metoder som ingen annan hört talas om.

 6. Jag hade blivit hyfsat irriterad. Du var ju inte ens sen på riktigt. ”Internationella kvarten”! Hallå liksom. Tycker det var dåligt av dem och hade nog muttrat lite i alla fall.

  1. Jag muttrade knappt ett dugg då, var mest förundrad över hur fel min klocka måste ha gått och ursäktade mig för att jag var sen. När jag väl förstod att jag inte varit mer än lite sen var det ju för sent.

   Bra med detta är ju att vi nu säkert har bra förhandlingsposition inför en extradag på förskolan iom med allt Emmi missat det senaste 🙂

 7. Inte okej. Är det halv så är det halv och inte fem i. Om de nu kunde skicka ett sms kunde de ha ringt. Jag hade tagit upp det och sagt att jag inte tyckte de handlade korrekt.

  1. De ringde iofs, men jag hörde ju inte mobilen så de pratade in och sen ringde de Mattias också. Han var då rätt missnöjd (underdrift 😉 eftersom klockan inte var halv ens när de ringde honom och han ifrågasatte varför de inte bara väntade med Emmi på gården, påklädd och klar? ”Hon är redan på Ugglan”, fick han till svar…

    1. Om det inte varit så att vi mött rektorn i grinden på förskolan Emmi var på… hon var anledningen till att bussen fortfarande stod kvar å väntade 🙁

     Vi gör nog ingen grej av det här men kommer använda det i förhandlingen för att Emmi ska få en extradag framöver! De har nämligen stängt på måndagen direkt när vi kommit hem från semestern…

 8. Omg!! Inte ok!! Det är konstigt att dom inte hörde av sig i god tid innan förflyttningen så du själv kunde bestämma om hon skulle gå till annat dagis el om du hellre ville hämtat hem hennne.!

 9. Min spontana reaktion var exakt som Mattias där. Klä på henne och ta med henne ut, så är det ju bara för dig att ta henne direkt när du kommer..

  Fattar liksom inte var problemet ligger för dem… Tror ju knappast att busschauffören hade kört ifrån innan alla är ombord ändå. Så j-a inkompetent av dem.

  FÅR de ens lämna över barnen till en annan byggnad utan föräldrarnas medgivande? Tycker du ska fråga dem det…

  Och var hon kan tänkas befinna sig nästa gång du kommer och hämtar henne på utsatt tid.

  Och när du lämnar henne på morgonen, så fråga om du ska hämta henne där, eller om du ska vara beredd på att få åka någon annanstans eller kanse t.o.m få leta upp henne själv…. Lite pikar dör de inte av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *