12/4 – om att köpa sex.

12/4 - om att plötsligt våga!
13/4 - om min lilla hästtjej!

I den otydligt mumlande professor Leif GW Perssons ganska märkliga Veckans brott handlade det idag om prostitution.

Jag förstår inte. Vem vill äga en annan människa så totalt? Vilken underlig uråldrig instinkt godkänner ett maktspel utöver det i min värld av känslor och moral tillåtna. Jag hatar det. Jag hatar att kvinnor blir utnyttjade och misshandlade och att män hänsynslöst använder sin fysiska styrka att ställa sig över reglerna, att psykiskt bryta ner och styra över något så personligt och intimt att somliga inte ens under normala omständigheter klarar att prata om det.

Jag förstår inte. Vem är det som köper intima och sexuella tjänster? Ingen vill ju sälja, så vem köper? Är dom alla psykiskt skadade inkompletta människor eller kan det ”hända” vem som helst?

Jag förstår verkligen inte.

12/4 - om att plötsligt våga!
13/4 - om min lilla hästtjej!
9 comments Lägg till din
 1. Jag tror att det kan hända vem som helst, tyvärr. Se bara på hur svenskar beter sig i Asien på semester eller hur det var under fotbolls VM i Tyskland.. Tillfället gör tjuven ja du fattar.. Men läskigt och jävligt absurt är det i min värld, sex är väl något man har med en person man är attraherad av inte för att dominera eller äga?

  haha, i min utkast korg ligger det bara trams inlägg, sådana som inte har någon som helst nytta eller mening. De som verkligen blir bra, får man tycka det om sina egna?, är de jag skriver när lusten faller på.

  stor kram! och jag kan bara hålla med, vi är läskigt lika. Läser ofta dina inlägg och tänker att mina ord fast med någon annans penna.

  1. Usch ja. Men jag skulle verkligen verkligen vilja tro att ”vem som helst” faktiskt inte stämmer, även om jag på sätt och vis vet att det är en korkad önskning. Grupptryck och alkohol, en helt idiotisk kombination i de mest absurda situationer verkar det som. Men, ett sunt förnuft kan väl bara inte försvinna helt ut genom öronen? Eller?!

   ps. du ska apselut tycka de är bra, det är de ju!! å så ’hear hear’ på det andra 🙂

 2. Jag förstår inte jag heller. Tycker bara att det är hemskt att människan handlar på detta sätt.

  Svar: Ja, eller hur är det skillnad! Men vet du vad, jag är så otroligt mycke lyckligare nu! 🙂

  1. sv. Jag har inte alls svårt att förstå och tro dig, men kanske är det lycka på ett annat vis; var tid i livet har ju sin charm liksom!

 3. Usch, jag förstår inte heller… Och vem vill ligga med någon som legat med tio stycken precis innan? Bör inte det vara avskräckande nog?

  Det värsta är att det verkar ju som att det faktiskt kan ”hända” vem som helst..

  Jag såg på Uppdrag Granskning när det handlade om samma ämne och när Janne frågade mannen som sålde unga, utländska flickor om han hade tyckt att det var okej om det hade varit hans egen dotter han sålde så svarade mannen surt att ”det var en dum fråga”…

  Nej, jag fattar inte….?!

  1. Nämen eller hur!? Obehagligt och rysk roulette med sjukdomar. Men jag antar att de tankarna inte ens skymtar hos alla otäcka torskar?

   Jag vill – som jag skrev till Liw här ovanför – med bestämdhet tro att det faktiskt inte kan hända vem som helst… ”godtrogen och lycklig”, du vet ;p

   Som ”tur” var missade jag avsnittet om prostitution på ”Uppdrag granskning”… men det går ju fortfarande att se på SVT play iofs… om jag vill bli arg och besviken på mänskligheten och känna mig maktlös.

 4. Jag tror jag kommer göra mig impopulär nu, men…

  Två saker:
  1. Prostitution är inte enbart en ”industri” för kvinnor. Långt ifrån. Visst, det finns fler kvinnliga prostituerade än manliga, men det är verkligen inte en liten grupp.

  2. Prostitution under alla typer utav tvångsformer, må de vara fysiskt hot eller att man känner sig ekonomiskt tvingad för att överleva är förkastligt. MEN.. som princip har jag svårt att säga att det borde förbjudas. Vad en individ gör med sin kropp ska bara vara upp till den individen, förutsatt att man inte skadar någon annan.

  Och om nu nån vill svara argt på det här med lite ilska.. snälla, läs första meningen under punkt 2 igen.

  ..hoppas jag inte gör folk -för- upprörd bara.

  1. Tjohej, jag diggar utstickna hakar och hade hoppats på fler åsikter som din att diskutera med – not to worry att retas, min lilla skara läsare är inte lättretad!. Välkommen hit!

   Nå. Mitt inlägg handlade iofs om de som köper sex, enbart, men den klassiska argumentationen i din kommentar är ändå intressant. Om än svår att bemöta annat än hypotetiskt, för mig. Jag har noll erfarenhet av prostitution. Lyckligtvis. Jag har knappt ens sett en hora, annat än på avstånd – t ex vid Tysk-Tjeckiska gränsen, i Thailand och Kambodja och i hotellbarer i Stockholm. Jag ska ändå försöka svara så som jag tänker och tolkar saken!

   1) jupp, det finns även manliga prostituerade. men i de fall det förekommer hot och våld (dvs industrins absoluta verklighet) är det uteslutande män som köper sexet, som hotar och våldför sig. DET är jag helt ÖVERTYGAD om! det var därför jag generaliserade (manlig torsk) i inlägget.

   2) tyvärr tror jag inte på myten om den lyckliga horan… men, gränsen är i vissa läggen hårfin; vad är prostitution och vad är ”vanlig överlevnadsstrategi”. eller är det samma sak? fast nu är vi långt utanför Sveriges gränser.

   Verkligt roligt att du tog dig tid att kommentera! Jag uppskattar såå att få respons och ”nya” infallsvinklar!

   1. Hej. Alltså, våld och hot förekommer i alla aspekter av det här, det är jag övertygad om. Att det förekommer mer frekvent i vissa delar än andra är jag också övertygad om, men det känns ändå som en relevant del av diskussionen som lätt glöms bort. Vad gäller myten om den lyckliga horan så tror jag varken till eller från, även om det med säkerhet finns någon sån (jag känner två, om man ska vara petig. ;D). Men min främsta poäng är egentligen inte någon som jag tog upp alls i första kommentaren, utan den är snarare så här:

    Så fort man försöker generalisera och förenkla nånting till att det bara handlar om en del av det hela så tror jag man gör fel. VIsst är det svårt att ha en övergripande bild av en så komplex fråga, men om man bara ser till en aspekt av ett problem som har så många sidor så kommer man nog heller aldrig lösa nånting.

    Sen så kan jag ju ha fel, it’s been known to happen. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *