18/4 – om ett verkligt klantigt skämt.

18/4 - om en förlovningsdag!
19/4 - om lunch på stan, en lekplatseftermiddag och lite ECS.

Min gamla hem i Lund (Hallands Nation) har hamnat i blåsväder. En intern jobbfest (läs: halvtaskig men jäkligt trevlig middag och massa dricka med kompisar och andra inbördes beundrande) på djungeltema gick alldeles galet när tre till afrikaner utklädda individer inte bara leddes in i halskoppel utan senare på kvällen också auktionerades bort.

Det krävs verklig skicklighet för att lyckosamt klara driva med historiskt närliggande och ”farliga” ämnen som krig, koncentrationsläger, tragiska olyckor, naturkatastrofer och, som i fallet på Hallands Nation, slaveri. Jag är kluven till det faktum att saken lyfts fram som ett rasistiskt skämt. Jag tycker nämligen inte händelsen är varken rasistisk eller humoristisk, bara plump och smaklös. Saken är nu både DO- och polisanmäld och jag kan bara hoppas att det skyldiga gänget klantiga studenter i fortsättningen kommer tänka efter både fyra och åtta gånger innan de ger sig på att försöka göra gränslandshumor.

18/4 - om en förlovningsdag!
19/4 - om lunch på stan, en lekplatseftermiddag och lite ECS.
8 comments Lägg till din
 1. studenter brukar ju annars historiskt sett tillåtas ta ut svängarna rejält när det gäller ”upptåg och spex” – jag är ganska säker på att detta inte är ”det värsta” som förekommit så klantigheten ligger kanske snarare i att det kom utanför de inbördes beundrande väggarna?

  1. Det var en tjej som var på festen som reagerade, försökte få respons redan under kvällen och senare skrev om det på Facebook.

 2. …Studenter brukar ju även historiskt sett inte vara de smidigaste individer, och heller inte de mest eftertänksamma. Jag kan tycka dock att det uppenbarligen inte är gjort för att vara rasistiskt, utan snarare ett skämt som är lite klantigt. Tycker dessutom att man bör kunna skämta om allt, det gäller bara att ha timing. Sen så får man ju självklart reservera sin rätt att inte tycka det är roligt också. Tjejen som reagerade, var hon av afrikanskt ursprung eller var hon bara tunnhudad och otroligt PK?

  Påminner osökt om min egen fru som på ett möte med socialsekreterare, barnpsykolog och 5-6 blivande föräldrar på BVC skämtade utan att kolla temperaturen på sin publik… ”Hur tänker ni då det gäller att hantera att barn gråter och skriker och är ledsna och så?” frågade barnmorskan i rummet lite oskyldigt. ”Jaa-a, alltså.. det finns ju silvertejp och det är bra till mycket.” svarade min ohyggligt smidiga fru. Tystnaden som följde var så påtaglig att du knappt kunde andas i rummet sen.

  1. Jag tänker precis som du, 1) osmidigt, 2) inte roligt och 3) inte olagligt att vara osmidig och o-rolig. Tjejens ursprung är jag osäker på, men hon är vad jag förstått medlem i Afrosvenskarnas förbund. Dvs troligen partisk i målet… ;p

   Men duuu! Såna där klaver har jag trampat i hundra gånger! Och jag trampar gärna i dom för det är sån jag är liksom 🙂 t ex röt jag på skoj lite argt på öppna förskolan i förra veckan ”VEM har lagt en leksak där?” när jag på väg efter mitt ”rymmande” barn snubblade rejält över en bil som låg på golvet. EN person skrattade artigt (men mycket); min kompis.

   1. Jävlar. Så de körde hela rassegrejen trots att det fanns personer med afrikanskt påbrå närvarande? Det är ju till och med dummare än jag trodde det var.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *