21/4 – om godis och påsk.

21/4 - om gårdagsens ponnylekislektion.
22/4 - om en långfredag.

Jag undrar verkligen varför det äts såna otroliga mängder godis just vid påskhelgen? Är det vi, smågodisfolket, i Sverige som så desperat söker ett godkänt tillfälle att frossa i artificiellt färgat socker och svinflott (eller vad det nu är i geleråttorna nuförtiden?) att judarnas gamla festhögtid liksom fått ställa upp? Eller är det Mammon (i lurig skepnad av Ica-Stig och hans konkurrenter) som ”hittat på” att vi ”ska” äta godis just nu?

För övrigt har jag för mig att jag läst nånstans att den här helgen räknas som mathandlarnas i särklass bästa. Hur sånt där räknas ut vet jag ju inte, men jag tippar det borde vara nåt i stil med ”störst daglig försäljning”. För nog frossar vi annars mycket mer under jul och nyår? Men då fjutthandlas det nog också ända från november fram till mellandagarna?

21/4 - om gårdagsens ponnylekislektion.
22/4 - om en långfredag.
8 comments Lägg till din
 1. Jag har handlat: ägg, smör o margarin, lax, sill…ar, fläskfilé o fuskgratäng (ifallifall jag får lust att begrilla balkongen), glass och grönsaker men inget godis…än! Duktig?

 2. Ungarna har fått varsitt färdigköpt påskägg, men mycket mer än så lär det fasktiskt inte bli här. Kommer nog tillverka en Janssons nångång nästa vecka, men fre-lör är vi inte hemma och hela söndagen jobbar jag… 07.15-21.45… Blöh.. Mycket påsk blir det inte här.

  1. Usch ja, det är verkligen tråkigt att jobba i yrken som inte bryr sig om helger… ”alla” jublar över långledigt, och själv har man ingen som helst skillnad i ledighet – snarare tvärtom många gånger 🙁

   Hoppas ni fick det bra tillsammans det lilla du var ledig iaf!
   Krams!

 3. I ärlighetens namn så har jag faktiskt köpt mig ett rör med chips för att ”fira” påsken då jag är ensammen hemma med knodden (frun jobbar natt).. men det är mer för att jag är solo än för att det är påsk. Inga godispåsar, inga godisägg, inget sånt.. det klarar vi oss alldeles utmärkt undan. Hade frun varit hemma så hade jag förmodligen lagat någon extra god mat dock.. tar varenda ursäkt för det som jag kan. 😉

  1. Vi har för första året köpt påskägg till EmmaLi (som fyller fyra i höst). Ett mikroskopiskt litet ett. I det tänkte vi lägga lite godis, och några vindruvor. Inga leksaker eller pengar eller annat presentaktigt. Påskharen har inte hittat hem till oss än 🙂

   När det gäller god mat håller jag verkligen med. Även om jag glatt undangömmer mina kunskaper för att själv laga den!

 4. Ja jag undrar också hur det räknas ut sånt däringa. Jag förundras alltid över att julförsäljningen ALLTID slår nya rekord!? Har inte riktigt fattat det där. Men det är kanske inte meningen.
  Anna

  1. Just de luriga julförsäljningen känner jag till; rekorden räknas i rena pengar. Precis som lönen går upp och hyran blir dyrare handlar det också för mer pengar. Gifetvis. Och nä, det är nog inte meningen att man ska fatta det. Media vet du 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *