22/4 – om en långfredag.

21/4 - om godis och påsk.
22/4 - om en trädgårdsdag i hädelse.

Förritiden var väl långfredagen en dag när radion bara spelade instrumental musik? Idag är SR mer profana och kör på som vilken dag som helst.

Apropå det så finns ju annars låtar man ibland kunde önska vore instrumentala… med gissningen att de isf iaf inte blivit sämre 😉 som Rebecca Blacks Friday t ex. Fast sååå dåligt att hon ska behöva poliseskort efter dödshot är det ju inte!! Usch så hemskt. Flickan är tretton år för böfvelen!! Undrar förresten om det är en dotter till Jack Black? 🙂

Önskar er alla en härlig och solig påsk!

21/4 - om godis och påsk.
22/4 - om en trädgårdsdag i hädelse.
8 comments Lägg till din
 1. Jag är uppvuxen under en tid när allt var stängt och igenbommat på långfredagen. Öht var alla kiosker stängda under högmässotid, 11-12 på söndagar.

  Och i min familj var det en synd utan like att gräva i trädgården en sån dag som idag. Undrar vad mor hade tyckt om bloggning… Jag är inte lika hård, men lite sitter kvar. Jag har städat undan, men skulle inte börja gräva (eller är det bara för att jag är lat?) Hm….

  1. Men du, det är väl inte såå länge sen det var stängt överallt på långfredagen? Att jämföra med juldagen? Ungefär när jag var liten å så menar jag. Fast det är klart, bensinmacken höll väl öppet typ alltid redan då.

   Oj, din mamma hade nog inte varit helt nöjd med mitt dagsverke… har ”byggt” staket och hängt tvätt och beskurit träd och buskar. Fast jag har lekt med ungarna också, det är väl iaf ”godkänt”? Och jag har ju faktiskt inte grävt nåt, alls 🙂

 2. Ja när jag var barn satt vi hemma på långfredagen och lyssnade på radio, vi hade inte teve förrän jag var tolv (1962!) och vi spelade spel, la pussel, åt något lite extra gott. Kanske mamma bakade en ’Radiokaka’ eller gjorde en extragod fruktsallad med vispgrädde. Detta låter förstås som stenåldlern för er unga. 😉 Ha ha ha.
  Anna

  1. Åååh! Radiokaka! Var det inte Ria Wägners pryl? Eller är jag helt ute å seglar nu?! Nånstans har jag hört att det borde vara en kaka som är tyst när den äts, men jag tror inte det är så den är tänkt va?

   Stenålder? Nänä. Hehe! Inte för mig iallafall, men jag är nog inte heller så ”ung” heller…! 😉

   1. Kan ha varit Ria. Men henne minns jag mer från senare och då i TV när hon vinkade med handen ’felvänd’. Radiokakan är av choklad och cocosfett och ev grädde, minns inte för jag var nog inte med o bakade den. Allt smältes och varvas med Mariekex i en avlång form och sen måste stå kall så den stelnar och sen skar mamma skivor – minns det som jättegott.

    1. Så lustigt – jag sprang just på ett recept när jag skulle gå in på Melodikryssets sida. Det fanns en bild men det var på en annan kaka. Håll till godo om det lockar. ;-O

     Recept på radiokaka:
     1. Smält 200 g cocosfett med 200 g mörk blockchoklad.
     2. Vispa 2 ägg med 3 dl florsocker.
     3. Blanda de bägge smetarna.
     4. Varva smeten med kex i en avlång kakform, klädd med smörpapper. Första och sista lagret ska vara choklad.
     5. Låt vila över natten i kylskåp.
     6. Stjälp upp och skär försiktigt i tunna skivor. Doppa kniven i varmt vatten, så är det lättare att skära!

     1. Ser man på! Fast… låter inte så himla gott om jag ska vara ärlig?! Tack iaf! Kanske ska testa nån gång (gillar bakverk man inte behöver ”baka” liksom)!

      1. Om du inte vill baka kan du ju alltid gå till bageriet och köpa deras bakade? 😉 Radiokakan är dessutom inte bakad, bara ihopblandad och ställd sval. Inget för mig heller då jag inte äter något som är sött.
       Harebra, nu är påsken slut.
       A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *