3/4 – om ett ”nej”sim.

3/4 - om vår på riktigt!
4/4 - om sömnens stilla skönhet.

Om du undrar hur många ”nej” det går att få ur en treåring på en halvtimme skulle du varit med mig i bassängen idag… Jeez… fast, för att vara ett vill-bara-göra-mina-grejer-sim så blev det i slutändan ändå en ok-stämpel i densamma. Detta i huvudsak för att simfröken med uppvisad list fick ovilliga treåringen att testa hämta-luft på förevisat vis (treåringen envisas annars med att göra på sitt eget vis, vilket funkar… öh… sådär!) men fröken hann bara vända ryggen till så blev det ”nej” och ”nej” igen 😉 gamla ”lätta” hoppa i från och simma tillbaka till kanten samt släppa kanten och bubbla under ytan lyfter också upp betyget.

Idag fick de förresten öva att femsekundersflyta utan platta. Det gick okej, kruxet är att hon saknar tillräcklig fart för att behålla stabilitet och då blir det lätt lite vift med armar eller ben för att hålla balansen. Egensimmet i fredags blidde inte full succé – bl a sket det sig för att nån gjort just det i en av barnpoolerna… – men jag har ännu inte gett upp hoppet att inom en förhållandevis snar framtid få henne komma på ”grejen” med att glidflyta i magläge. I ryggläge kan hon om hon får hjälp att ”komma igång” ligga stilla och flyta, men hon behöver öva sig på att hämta luft i ryggläge (hon envisas med att stoppa upp huvudet ovanför ytan med fötterna rakt ner, och på det viset går det åt onödigt mycket energi – plus att hon var sjunde gång misslyckas, och råkar fylla lungorna med vatten istället för med luft…)!

Milla stannade hemma idag med gatans snorigaste nos [dvs sin egen, inte sin pappas].

3/4 - om vår på riktigt!
4/4 - om sömnens stilla skönhet.
2 comments Lägg till din
  1. nåja, jag hörde i duschen att fröken minsan var imponerad 😉 Hon kommer att fixa glidet, hon behöver bara lära sig lita på vattnets bärkraft, träna lite att flyta på mage, då kommer hon när farten ta slut att bara ligga kvar 😉 istället för att vingla som en jolle i storm 😀

    1. Fröken var minsann bra snäll då 🙂 min lilla jolle berättade förresten i bilen på vägen hem för sin pappa (mobiltelefon… hörde jag farligt?) att hon inte gjort som fröken sagt på lektionen den här gången, men att hon skulle göra det nästa vecka! Jag tror henne faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *