12/5 – om en rätt dålig dag.

Dagsens tips: gulla med maten 😉
Dagsens tips: muta med finess 🙂

Tias och EmmaLi var flitiga i gamla roslandet medan Milla och jag snarkade i kapp. Dessförinnan hade jag, med resultaten ett förvånat aha och ett besviket ååh, googlat ”migrän” och ”vattkoppor”. Mjau.

Nu. Lite kulturell spis (Babel i tvåan) innan ESC semifinal två. Jag tror förresten att Tyskland har bra chans att ta hem hela tävlingen i år igen. Eller så har jag bara låtit mig luras/fångas av videon?

Dagsens tips: gulla med maten 😉
Dagsens tips: muta med finess 🙂
14 comments Lägg till din
 1. Här är vi vattkoppsvaccinerade (både sonen och jag) så vi räds inte! Krya på er!

 2. Och du, fixa recept på tavegyl redan imorgon så ni inte står utan om det behövs i helgen

  1. Tjohoo! Bra tips! Inventerade medusinskåpet och hittade en liten dos som jag hamstrat in case of emergency. Funkar Tavegylen lugnande på kliet kanske?

   1. Japp, är antihistaminer mot kliet och har dessutom biverkningen att man sover mer (när man inte är van) vilket ju inte är helt fel när man är sjuk och kliig.

 3. JNS och Marina: gött att höra vi har lekkompisar! Anna har hintat att hennes barn gärna får smittas också så vi kanske kan få ihop ett litet gäng om/när prickarna dyker upp?

  Krams!

 4. Vattkoppor? När JAG var liten, för längelängeänge sen hade varenda unge vattkoppor(jag hade ett litet runt ärr som minne länge men det har gömt sig i rynkorna nu), när mina barn var små var det plötsligt farligt med vattkoppor och barnen måste skyddas noga, helst med vaccination, men jag tror inte du fick någon Ullis. Nu är det tydligen inte måste vaccinering längre?

  1. Nä, vi har väl aldrig vaccinerat mot vattkoppor i Sverige? Det gjordes iaf inte när Ullis och jag var små (min mamma kämpade frenetiskt för att jag skulle få det utan att lyckas, därför är jag vaccinerad som vuxen) Jag tror tvärtom att vaccinet är relativt nytt och ännu inte hunnit in i vaccinationsprogrammet.

   1. Det kan vara så Jenny att det var skillnad på landsändar? I Stockholm, som jag bodde i när jag micket liten, var det kanske annorlunda jämfört med resten av Sverige? Skillnaderna var nog större regionalt då än de är idag när vårt land är bra mycket mindre, på många vis. Oftast bra sådana! – vis alltså 🙂

 5. Tänkte tipsa om samma som ovan, Tavegyl. bästaste!

  Tack Ullrika, dina ord värmer och jag jag behöver pepp. Oroar mig egentligen inte så mycket för Almas vikt just nu utan mest så blev det en dejavu från Maits amnings och viktkrångel som jag inte vill ha. Ångestpannkaka delux.

  stor kram

  1. Älskar tips! Ge mig!

   ps. jag är glad att du ser alltsammans på ett så nyktert vis Liw. det kommer gå megamycket bättre den här gången. om inte annat för att du är säkrare och litar mer på dig själv. hejja!!

  1. Tja. Serbien är bra, det tycker jag med. Ungern gillar tydligen många (det är hon med dom långa benen). Irland har en ganska glad låt men jisses för duracellkaninerna som framför den… Frankrike har jag bara hört en kort kort snutt av men eftersom jag ”gillar opera” borde jag tycka om den (ska snoka upp på youtube nu)?

   Azerbadjan? Är det en av dom tvåhundra exrysska staterna? 😉 Fifan. Sovjet är det nya Jugoslavien i såna här sammanhang!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *