17/5 – om ont i magen.

16/5 - om en helg utan guld.
Dagsens tips: schåpa dig inte!

Igår, ganska nära efter lunch, fick jag sådär panikont i magen igen. Helt tagen av smärta – och jag är inte klenis i vanliga fall – lyckades jag ringa Mattias som mellan hulkningar och snörvel och snyft lyckades klura ut att jag hade ont och i ett nafs var han hemma hos mig. Lilla Milla, som förundrat tittat på mig och hur märkligt jag betedde mig, blev själaglad över en papa in da haus men gladast och lättnadast blev jag. Efter 35 minuter ringde vi en sköterska på sjukvårdsupplysningen som trots fjorton minuters samtal inte gjorde mig klokare. Hon sa ”sök vård, om det inte går över”.

Det gick inte över så jag sökte min vårdcentral – som jag vet har bokningsbara akuttider. Där mötte jag motstånd och fick bl a höra ”det här är väldigt vanligt förekommande, förstår du” men jag stod på mig å bakom telefonröstens illa dolda suck fick jag en läkartid till om en halvtimme.

På vårdcentralen tas det prover, jag blir klämd på och skickas med direktremiss till akuten.

Till min lycka kommer jag i rätt tid (eller så är min ”skada” mer akut än jag trott) för jag behöver inte vänta så särskilt länge, nya prover tas, jag blir tappad på massa blod (huvva), en bladderscan konstaterar det jag befarat (”förstoppning” i urinblåsan), jag får träffa en läkare och lite drygt två timmar senare linkar jag hemåt, i väntan på kallelse från urologen.

Whått on öörth? Finns det nån under 70 som skickas till en urolog?! 🙂 Jaja. Det här är samma symptom som efter båda mina förlossningar och min gissning är – nu som då – att det hänger ihop med mina kassa ryggdiskar. Ryggskottet för ett par veckor sen har kanske inverkan?

Tur tur massa tur att jag fick hjälp! Både från Mattias och min mamma (som dök in som EmmaLifrånförskole-hämtare ♥) men också från de vårdinrättningar jag sökte. Lite grann in jår fejs till kvinnan i telefon på VC förstås, men jag antar hon hade en dålig dag… eller så trodde hon på fullt allvar att jag sökte akuthjälp i onödan!? Symptomen: krampkänsla [läs: ontsomfan] i nedre delen av magen, öm i hela buken, illamående, yrsel, mycket svårt att gå på toaletten… man behöver ju inte vara Einstein för att lista ut att jag var ganska orolig, och att en vänlig röst lugnar mer än en mästrande…

Idag är jag ganska trött, öm i magen och har huvudvärk. Till min sorg orkar jag inte med tisdagstraditionen Öppna förskolan, men en vecka ska de väl klara sig utan mig 😉 Å i eftermiddag kommer Emmis kompis Viktor och hälsar på! Egentligen hade jag nog helst sluppit… ;p men för barnens skull ska jag nog ”stå ut”!

16/5 - om en helg utan guld.
Dagsens tips: schåpa dig inte!
16 comments Lägg till din
 1. Usch så jobbigt för dig!!. Visst kan det hänga ihop med skadade ryggdiskar. Vet flera (under 70 :))som råkat ut för liknande problem.
  Hoppas du snart får din specialisttid.
  Kram

  1. Haha! Skönt att jag inte är ensam då? 😉 men nog känns det åldersnoja allan att få en kallelse därifrån… 😀

   Tack för pepp och omtankar!
   Krams!

 2. *kram** Fy faaan, jag är otroligt tacksam att jag inte behövt råka ut för den där skiten!
  Krya på dig i massor.. *kram igen**

  1. Tack snälling! Och så tipsar jag dig att fortsätta hålla det där ifrån dig 😉 det finns trevligare åkommor att drabbas av…

 3. Ojoj, stackarn. Inte kul att ha så ont. Men kan trösta dig med att jag vet många under 70 som måste till urolog. Ja till och med känner jag folk under 40. Krya på dig nu! Förstår att du tycker det är trist att missa öppna förskolan.

  Jag har ordnat med kommentarsgrejen på min blogg men tror att jag gjort nåt fel. Eller har du fått ett mail om att jag svarat? Nå ska kolla bättre sen för nu hinne jag inte. Kram!

  1. Haha! Då faller ”till och med” jag under ditt sista åldersspann!

   Hur som helst är det mycket bättre idag. Så jäkla skönt.

   Tjo!

   ps. nä, jag har inte fått nåt mail? men jag såg att adresserna funkar iaf?

 4. Men fy. Men som du skriver tur i oturen att du nu har en remiss och en kallelse till specialist att vänta.

  Kram

  och ja, jag bakar faktiskt 😉

  1. Supertur! Och idag gör det ju mycket mindre ont. Bara som att vara konstant brutalkissnödig HELA tiden – vilket iofs är nog så bedrövligt, humörsänkande och tålamodsprövande…

   krams!

 5. Det är så trist med den där attityden från så många inom vården när man söker hjälp. ”Du är nog inte sjuk.” Bra att du kom in i alla fall och bra att du fått remiss vidare. Och som flera andra sagt, du är inte ensam under 70 med att vara patient hos urolog.

  1. Ja, det kändes riktigt tråkigt. Turligt är det iaf att jag väldigt sällan jag råkat ut för det där jajalillagumman:det tidigare, förutom några gånger när det gällt EmmaLi – men då har det också i efterhand visat sig att jag haft rätt. Men den här gången blev jag riktigt irriterad faktiskt. All denna ”nedlåtenhet” och inte ett enda förslag på diagnos?

 6. Vet inte om det är nån tröst men enligt mig som är sjukvårdskunnig är du definitivt inte den enda ”ungdom” på urologen. Många är faktiskt yngre än dig!! Hoppas verkligen att du får hjälp! Kraaaam

  1. Ojojoj!! Jo det är MASSA tröst!! TACK för uppmuntran! – å nä, jag vet att det inte spelar nån roll men på ett vis är det jefla gött att veta att jag inte är ”onormal” på det viset!

   Så kul att se dig här förresten! Läste om både din trillning (uschiamej) och nu Melvins märkliga synspöken. Det sistnämnda kunde jag inte kommentera för jag låg på golvet av skratt åt din exorsistfundering 😀

   Tack igen för uppmuntran, och omtanke! Hoppas vi springer på varann nånstans?
   Krams!

 7. Men jisses. Jag kommer inte och tittar till dig på några dagar och så är det värsta sjukstugan när jag väl gör det. 🙁 Det låter väldigt obehagligt med ”förstoppning” i urinröret och jag hoppas verkligen att urologen sätter lite fart och löser upp proppen åt dig. Sänder en massa stora och varma kramar.
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *