23/5 – om inspiration från TV (del 2).

22/5 - om inspiration från TV (del 1).
23/5 - om inspiration från TV (del 3).

Vår lördagsskväll i soffan (jag låg iofs på golvet bredvid soffan, gladast rygg så!) avslutades framför säsongsavslutning och dubbelavsnitt av the Big C. Ojojoj. Så bra!! Har du missat denna serie har du missat nåt verkligt sevärt – kul också att fler amerikanska produktionsbolag än HBO kan klämma fram sevärd underhållning.

Det låter galet att göra dramakomedi om cancer, men jo, det går. När man har Laura Linney i huvudrollen. Denna kvinna, hennes leende och hennes ärliga framtoning. Hon är hela seriens halva behållning. Men även övrig casting är lysande, och nu när jag lyckats snoka fram att det kommer en säsong 2 blir jag naturligtvis mycket nyfiken på om de ska lyckas behålla charmen eller slarva bort allt på plattityder och känslomässig härdsmälta?

Vad tror du, du som sett första säsongen av serien? Går det att göra en värdig uppföljare? Jag är lite fundersam faktiskt och tyckte avslutningen var helt perfekt!

22/5 - om inspiration från TV (del 1).
23/5 - om inspiration från TV (del 3).
8 comments Lägg till din
 1. Jag såg de första avsnitten och tyckte de var gräsliga eftersom de kändes så verklighetsfrämmande. Laura Linney när hon är som mest outhärdlig. Eller snarare, när hennes rollgestalter är som mest outhärdliga och det inte finns någon annan än hon som kan tolka dem just så där så det kryper i kroppen på en! Sen har jag hoppat in senare och tyckt det blivit betydligt bättre sedan hon faktiskt avslöjade för sin omgivning att hon hade cancer. Hoppas de nu inte segar ut alltför länge med serien. Är rädd att den återigen förlorar i trovärdighet om man låter henne fortsätta säsong efter säsong att vara döende men till synes helt fysiskt opåverkad.

  1. Wow vad jag gillar att man kan tycka så totalt olika om precis samma sak.

   I mitt fall har jag ju ingen egen relation till helvetessjukdomen och behöver därför inte dra några vidriga paralleller till verkligheten. Dock har jag också reagerat på att det inte syns ett enda dugg på Cathy att hon är dödssjuk – inom några månader död – men eftersom jag alltså inte har några referenser har jag inte hängt upp mig på detta. Däremot tycker jag Laura Linney är en underbar skådespelerska. Hennes smittande ärliga leende kan få min värld att skina upp.

   Helt ärligt är jag lite besviken på att de överhuvudtaget ska göra en fortsättning. Tyckte slutet var riktigt bra och hade funkat (var säkert tänkt att funka) som en slutscen för hela serien. Men. Jag hoppas som du. Att de inte segar ut, eller att de iaf gör henne lite ”sjuk”. Nu när hon äntligen kommit på att hon vill leva.

   Samspelet mellan huvudpersonerna känns väldigt äkta tycker jag. Och t o m odräglige tidigare hemlöse brorsan ska det väl bli folk av nu. Jag tycker mycket om han som spelar Cathys man också (kommer varken ihåg vad karaktären eller skådisen heter).

   ps. lite nyfiket kan jag inte låta bli att undras: det där kroppskrypet du har, är det på ett dåligt eller ett bra vis förresten?

 2. Hm, mest dåligt.
  Jag tror att där du ser ett smittande varmt leende så ser jag mest plågsam frenesi. Hon har också haft några roller där hon fått spela självutplånande kvinnor. T ex Love Actually och en amerikansk film som jag glömt namnet på, där blir hon hemmadotter. Sen är det en annan brittisk där hon spelar en religiöst besatt mamma.

  Hon påminner på ett negativt sätt om en mamma till en kompis till en av mina flickor också. En sån där mamma som alltid visste bäst på ett frenetiskt sätt.

  1. Oj. Där ser man så olika saker kan tolkas! Thanks för att stillade min nyfikenhet 🙂

   ps. ofta kan det nog vara så att det är kända drag (från vänner/bekanter etc) som spelar in i hur vi ser på kändisar/rollfigurer?

 3. Åhh, den var så himla bra den serien! Vi såg klart den för ett tag sen (köpt helt lagligt på nätet, såklart=) och jag måste säga att det är en av de bästaste serierna på länge..

  Jag vill att det ska komma en uppföljare just för att den var så bra, men å andra sidan vill man att den ska läggas ner för att inte ”smutsas” ner med en halvdann andra säsong.. Svårt det där=)

  Hur som haver, en sjukt bra serie!

  Kram

  1. Skönt att få lite medhåll också 🙂

   Både Tias och jag gillade (jag mest) och du har fångat exakt hur vi resonerade i TV-soffan under sluttexterna till sista avsnittet.

   Jag har nog missat några avsnitt tror jag. Kanske skulle det gå för sig att få låna din lagliga kopia – om jag frågar supersnällt? ”Snääälla!”

   Krams!

 4. Den var jättebra! Utom det att hon var så frisk och verksam, trots att hon var sjuk, men det kommer, tänkte jag.
  Man inte en omgång till, tack. Den slutade så bra och det var precis lagom så.
  Kan inte serier få sluta när de är som bäst, i stället för att dra ut i oändlighet?

  1. Jag gillade serien jättemycket! Tyckte iofs också hon var märkligt frisk och inte en endaste leverfläck har väl visats men jag tänkte också som du, det kommer väl. Och kanske kommer det nu? I nya säsongen. Jag kommer inte kunna låta bli att titta men visst räckte det och var dessutom ett riktigt bra slut på den första?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *