2/5 – om att vara lite dum men äsch vaddå.

Usama Bin Laden död
Dagsens tips: håll bra kontakt med grannarna.

Min gamla trotjänare, mobilen, börjar krakelera. Det verkar inte hjälpa att jag fått utbytesenheter, jag tror det är nya operativsystemet som blev dödsstöten för Apples iPhone 3G… segare än seg och är det inte MMS-funktionen som havererar är det kameran som hänger sig eller appar som kraschar. De senaste veckorna har jag dessutom haft problem att ringa; det kan ta upp till tre försök att komma fram. Till på köpet har mikrofonen fått fnatt så under samtal förvrängs ibland min röst så att den jag talar med luras tro jag gått å satt mig i en liten låda. Nä. Sådär kan vi ju inte ha det. Så. Trots att jag tänkt vänta på iPhone 5 som väntas släppas i höst tog gamla telefonen beslutet åt mig: det går inte att vänta till september. Jag kan leva med att både webläsare och kamera-appar stänger ner sig, men när inte ens själva samtalsfunktionen funkar bra är det måttade råget fullt.

hejdå vita fina iPhone 3G 16GB…

– Hej vita nya iPhone 4 32GB!

Fast morr. Förtjusande är ju icke att Telia skickar telefonen först och simkortet efteråt. Beräknad leverans på det är 9 maj. Inte aktuellt att vänta så länge, tänker händiga Manny hedbert och rotar fram ett gammalt kontantsimkort, en sax och en nagelfil. En kvart och ett gäng fula ord senare ligger lilla snigga tegelstenen på synkroniserad laddning. Går ju inte att ringa på än nä, men som leksak fyller den sin funktion perfekt!


ps. jag kommer låta 3G:n vandra vidare i familjen. Mallias och Maali får förhandla om vem som är den mest värd 😉

Usama Bin Laden död
Dagsens tips: håll bra kontakt med grannarna.
8 comments Lägg till din
 1. God morgon,
  Det är konstigt hur beroende man blir av tekniken. Sitter idag på jobbet utan fungerade nätverk och mail. Utan datorn så är det inte mycket jag kan göra på jobbet … förutom att städa kontoret. Om det hade varit strålande solsken så kanske jag kunde suttit ute och druckit kaffe och solat näsan men sån tur har jag inte.
  Kram kram

  1. Men blä för vintermaj i ett sånt här läge… hoppas ni fått fason på tekniken, annars kan du ju likagärna åka hem!?

   Massa krams!

 2. Hej.

  Jag heter Thomas och arbetar på Telias kundservice.

  Anledningen till att vi skickar telefonen och sim-kortet skickas separat är för att sakerna skickas från två olika geografiska platser.

  Hade du som exempel beställt ett nytt sim-kort till ditt abonnemang innan lunchtid idag, så hade det ’tillverkats’ och skickas ut i eftermiddag. Att du fått besked om att ditt sim-kort kommer att dröja till 9/5 låter därför väldigt konstigt.

  Om du vill att jag kikar närmare på vad som hänt med din sim-kortsbeställning får du gärna ta kontakt med mig genom länken nedan:

  http://proof.telia.se/enkatpoll.asp?ProofID=15515

  Jag hoppas att du, trots den smärre förseningen, kommer att bli nöjd med din nya telefon. 🙂

  Med vänliga hälsningar
  Thomas Lindmark
  Telia Kundservice

  1. Hej Thomas!

   Så roligt att få personlig respons!

   Att de skickas separat förstår jag (även om en av era medarbetare vid telefonkontakt igår förmiddag – dvs innan jag visste att nya mobilen skulle dyka upp redan på em! – först ihärdigt hävdade att de skulle skickas tillsammans 😉 men att det ska behöva ta sju arbetsdagar att få sitt nya simkort, DET känns mycket märkligt!? Skönt att du håller med!

   Det bästa hade såklart varit att kunna gå in och hämta ett nytt direkt i min Teliabutik, men så enkelt kanske det inte är?

   Har tagit kontakt via formuläret du länkade till.

   Jag är övertygad om att jag kommer bli alldeles förträffligt nöjd! Med både telefon och min operatör!

   Glada hälsningar!

 3. Vi fick klippa länge innan vi lyckades. Mamma kunde gå in på teliabutilen och hämta sitt

  1. Jag vågade inte sätta saxen i mitt riktiga förstås… men det gick rätt smidigt när jag väl kommit på vilka delar av simkortet som behövde ha kontakt! Å sen underlättade det ju att jag inte behövde oroa mig för att ”förstöra” det (eftersom det var ett oviktigt simkort!)… jag kunde ju vara klart modigare med saxen och latare med nagelfilen då 😉

 4. Hoppas du kommer bli lika nöjd som mig med din 4:a 🙂 Jag ringde kundtjänst och då sa dom jag kunde gå till butiken och hämta kortet. Så testa!

  1. Aah?! Hade det varit så enkelt!? Nu kom faktiskt simkortet idag – annars hade jag garanterat följt ditt tips!

   Jag är förresten (änsålänge 😉 helnöjd som nybliven 4-ägare! Skillnaden mot min gamla 3G är traktor vs jumbojet i hastighet t ex!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *