15/6 – om att vara kass på att ha barnvakt.

15/6 - om melamin.
16/6 - om att vara lite bättre på att ha barnvakt.

Med en fånig klump i halsen vinkade jag i eftermiddags hejdå till mina små barn. De ska spendera eftermiddagen och hela dan imorron med sin farmor och farfar och de kommer ha så jäklans roligt och jag är så dum som längtas efter dom redan innan dom ens har åkt för jag VET ju att de på sätt och vis har roligare med barnvakter än med mig (vaddå gnatmorsan liksom 😉 men… dom är ju mina små nosar!!

Samtidigt är nog halsklumpen också till viss del en klump av tacksamhet och lycka över att ungarna har så fina släktingar som faktiskt VILL vara med sina barnbarn. När både mor- och farföräldrar bor så nära blir det lätt att ta den där lyckan för given, och även om våra små tjejer nog inte har barnvakt oftare än andra (t o m mer sällan kanske?) så är blotta vetskapen att de KAN leka och sova borta i stort sett när som helst en trygghet i sig. T ex har min mamma kunnat ställa upp med megakort varsel att hjälpa mig när jag fått ont! Hur jäkla värt är inte sånt liksom

Nå. Jag suger på att ha barnvakt. Men för döttrarnas skull ”står jag ut”! Och för barnvakternas 🙂

15/6 - om melamin.
16/6 - om att vara lite bättre på att ha barnvakt.
14 comments Lägg till din
 1. Det är skillnad på att barnvakta för att det behövs och att låna för att man vill njuta!

  1. Ja visst måste det vara så! Att frivilligt erbjuda sig eller bli tillfrågad… för mig är båda lika mycket värda förstås, men det ena lite roligare 😉

 2. Resonera med en ettåring är svårt. 😛 De ”fattar ju inte” när man har en diskussion med dom. Så bättre att bara göra direkt. Rätt/Fel – ska läras på något sätt. Utan våld givetvis, haha (dah!) Och lika bra att börja direkt när första diskussionerna börjar.
  ang barnvakt så har jag aldrig haft svårt att lämna bort Leia. Jo, till farmor o farfar är först nu jag kan låta dom sitta barnvakt (dock får hon vänta med att sova där ett tag till – men att mamma har en sovandes Leia hos sig är ingen fara….:S) Men nuuuuu! Har jättesvårt nu, haha! Min lilla tjej juuuu. Sen igår har hon dessutom varit jättemammig. (annars är det oftast pappa som gäller)

  Och romaner är kul 😉

  1. En kombination är det bästa; bokstavligt visa, men också i ord förklara vad jag gör (och, beroende på situation, kanske varför)!

   Det är ett svårt, långt och mycket personligt kapitel det där med barnvakt. Kul att du delade med dig av hur du tycker och tänker! Och, gulligt att Leia är mammig tycker jag 🙂 särskilt om hon (som mina ungar) är mest pappig i vanliga fall!

 3. Jag önskar att jag hade haft möjligheten att lämna bort som ni – men näe, mormor o morfar på 85 mil och svärföräldrar som jag inte riktigt litar på…. 🙁

  1. Oj då. Inte litar på? Det låter som ett allvarligare problem än att ha sina föräldrar långt bort…? 🙁

   Många många kramar Karin!!

   1. Ja, det är många långa historier om svärföräldrarna – men summan av kardemumman – de kommer inte att få ha ansvaret på ett ganska bra tag framöver… 🙁 De ”förstår inte” barnens behov är väl en bra sammanfattning…

 4. Jag gillar din inställning till kommentarer! Ibland undrar man om vissa läser.
  MEN jag har läst och säger dig att det går nog jättebra och vips så är dom hemma igen! 🙂
  Ja konsolerna. Tänkte ett tag att jag HADE satt dom upp och ner, men jag ror det är rätt. Vilket som går nog ändå men det här kändes bra!
  Ha en bra kväll!

  1. Haha! Jaa… jag är ganska ”gammal” med min ”bloggrespekt”! Klart jag inte var först eller är unik, men det roliga är att liknande idéer dyker upp hos fler och fler, och ibland hos goa människor jag vet ibland läser hos mig 🙂 kul att vi tycker samma då!

   sv: jag är helt säker på att de ska vara som du satt dem! blev så full i skratt bara för jag hade helt klart satt dem tvärtom, och det hade inte varit alls lika snyggt 🙂

 5. lyx är vad det är, men jag förstår dig, är precis likadan. Är livrädd att Mait ska ha för rolig och sen inte vilja komma med oss hem :-S noja, ja..

  kram

  1. Men du sötnos! Inte en challe att hon inte ska vilja komma hem, och skulle det nån gång hända så är det övergående! Iaf tills hon blivit tonåring 😉 det är inte DET jag är skraj för, jag bara längtar efter dom jättemycket! – vilket är skumt, för efter ett par timmar går det bra. Det är precis innan de åker, och första timmarna utan dem som är ”jobbiga”… ♥♥

  1. Jaa! Särskilt EmmaLi tycker det är galet kul att vara hos barnvakt! Hon är helt omöjlig att ha att göra med på morronen t ex om hon vet att nån annan ska hämta på förskolan 😉 men det är så jäklans kul att hon är glad att det är lätt att ha överseende med spattigheten! Milla blir superglad när hon får syn på farmor (å farfar) eller mormor. Så härligt att se hennes, och far-/morföräldrarnas gemensamma glädje!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *