15/6 – om melamin.

14/6 - om ett soligt pris!
15/6 - om att vara kass på att ha barnvakt.

20110614-011631.jpg

Jag köpte ju detta gäng färglada muggar i melamin häromdan. Tänkte pigga upp termoskaffet! Nu har jag googlat mig blå för att försöka ta reda på om detta material är lika farligt som ”vanlig plast” kan vara. Resultat = jag tror att det ska vara okej, men helt säker är jag inte. Nån som vet bättre? Eller iaf mer än jag?

Tjenixen!

14/6 - om ett soligt pris!
15/6 - om att vara kass på att ha barnvakt.
12 comments Lägg till din
 1. Kommer mig osökt att tänka på mitt senaste inlägg. Förmodligen är det inte farligare än att det inte gör någon skillnad. Speciellt inte om man inte intar all sin vätska ur termos och melaminmuggar. Njut av att de är fina!

  1. Nä det förstås. Att leva på kaffe är nog inte bättre för hälsan än att då och då äta på farliga plastserviser?

 2. De var ju jättefina! Men vad är det i plast som kan vara farligt? Nu hängde jag inte med…

  Är ledsen om jag lade upp något som du mådde dåligt av. Det var inte alls meningen att ge dig illa mod. Hoppas det går bättre nu, men det hjälper en i alla fall att bli en bättre förälder själv.

  1. Oj! Jättemycket 🙁 googla på farliga plaster så hittar du massor. Fast det är rätt läskig läsning förstås… Lite som att frivilligt trycka på play på ett filmklipp nån lägger upp på sin blogg 😉

   Krams!

 3. Jag har inte hört att melamin ska vara farligt men det kommer säkert larmrapporter om det som med allt annat. Man slutar liksom aldrig förvånas. Muggarna var jättefina och det är verkligen praktiskt med såna ute i trädgården. 🙂

  1. Många av de olika sorters farliga plasterna som finns har jag förhållandevis bra koll på, men jag har bedrövligt dålig kunskap om vad själva melaminen är eller gör. Jag kanske ska blunda i det här fallet då? Och bara gilla att dom är fina och att jag blir glad av dom?!

 4. Ojoj hade ingen tanke på detta 😮
  Men får se till att använda mindre plast, och bli mer medveten.

  Jag vill tacka för din fina kommentar, och berätta att din virutuella kram kom fram! 🙂

  1. Äh, ju mer man vet ju läskigare blir det ju… men det är rätt läskigt att inte veta också 🙁 en lose-lose situation liksom..

   Va bra att den kom fram! Jag skickar gärna fler… KRAAM!!

 5. Jag tror alldeles säkert att melamin inte är farligt. Det är ju en väldigt hård plast och inget flagar eler lossnar vid användandet. Det tål ju rätt varm vätska och jag har aldrig hört att det fäller ut farligheter. Snygga muggar!
  Anna

  1. Jag hoppas du har rätt, och vågar använda muggarna med gott samvete!

   Tack för input i ämnet. Det är verkligen inte lätt att hitta nån direkt ”det är ofarligt” nånstans. Att melaminen inte finns med på några sajter om farlig plast är ju egentligen ingen garanti för att den är ofarlig 🙂

   Jo, dom är snygga! Men så är dom ju också kopior…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *