17/6 – om vad giftbesprutning kan göra?

Dagsens tips: ta studenten med stil.
18/6 - om en presentköparutflykt.

Det är inte utan att jag halvt på skämt halvt på allvar undrar vad en ”vanlig” melon har, som en ekomelon saknar? Nämnas kan att äpplet, som vänligt får ställa upp som måttjämförelse, också är kravmärkt. Men o- eller snällbesprutade äpplen är tydligen lika stora som sina giftigare släktingar?!

20110620-082449.jpg


Idag fick jag förresten veta något som gjorde mig verkligt verkligt ledsen. Men efter att ha pratat med den det tråkiga drabbat känns det mycket bättre! Många många kramar till dig, du vet vem du är

Dagsens tips: ta studenten med stil.
18/6 - om en presentköparutflykt.
6 comments Lägg till din
 1. Det finns många olika sorters vattenmelon (upptäckte jag när jag funderade på att odla på altanen), de är olika stora 😀 Förutom det så säger man ju att ekologiska grönsaker, generellt, är mindre ”drivna” ? jag vet inte om det stämmer men skulle GÄRNA vilja veta var du köpt den där läckerbiten! *vill ha*

  1. Jo, jag förstår ju att det inte är så enkelt att den är liten för att den är KRAV-odlad 😉

   En lokal grönsaksbutik här i stan har ett okej urval godbitar. Och det dom tar ut i extra betalt ger dom tillbaks i trevligt bemötande!

   1. Nu får du ju berätta var den ligger så jag kan ta ett obligatoriskt stopp där när jag är i din stad, mitt ica har ett ytterst ordinärt sortiment bestående av banan, äpple, apelsin, nån gång vindruvor och nån gång kiwi… (det fanns nektariner förra veckan men alla lådor hade minst en möglig 🙁 – och då kan man ju inte öppna och sortera, eller kan man det?)

    1. Vi är ju annars bortskämda med bönderna på torget, och en stor butik som alltid haft ett mycket bra utbud av frukt och grönsaker. Imponerande bra faktiskt, nu när jag tänker efter och jämför med andra affärer jag är i i andra städer ibland å så… det är lätt att bli hemmablind, och när det är bra grejer jag blir blind på glömmer jag att alla inte har det lika bra liksom…

     Jag visar gärna nästa gång ni kommer hit! 🙂

 2. Jag tackar för rådet 🙂 Har fått hem en jättesmart sak till naveln, en böjbar stav på 3cm som följer med navelns utveckling. Om den inte fungerar så kommer jag att ta ut den helt 🙂 Du har rätt i tassarna. Åhh, längtar till min lilla bebismage <3

  Jag blir nästan rädd när jag läser din blogg och ser allt du håller koll på. Jag undrar hur jag vanvårdar min kropp av ren ovetskap. Jag tror inte ens att jag vill vet det…

  1. Häh… förlåt! INTE meningen att skrämmas! Men vet du, jag har inte haft så bra koll som jag har nu i hela mitt liv 🙂 i mitt fall handlar det mest om att försöka tänka etiskt och miljöekonomiskt okej. Jag är inte rabiat miljönisse, men finns det ett ekologiskt alternativ väljer jag det (fast allra helst närproducerat, och finns inte det Reko-märkt, därefter kommer eko-prylar 😉 Miljömärkningarna (ex KRAV) är lite slarvigt utformade, så det är inte säkert att den ekologiska produkten alltid är den bästa…

   Nu rörde jag säkert till det! Glöm inte att det viktiga är att du mår bra – och om du sen känner att du orkar och hinner läsa på om t ex miljövänliga alternativ så är det såklart ett plus 🙂

   Själv blev jag (kanske av naturliga orsaker!?) väldigt mycket mer intresserad av sånt här efter att jag fick barn – vilket inte är så himla länge sen med tanke på hur gammal jag är.

   Krams och allt det där 😉

   ps. så jäkla gulligt med tassarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *