6/6 – om NittiLeaks, sommarvärme och två nationaldagar.

5/6 - om effektivaste myggbekämpningen?
Dagsens tips: även en returköpskund är en kund.

Lämnade nyss TV:n och Fredrik & Filips självupptagna idoldyrkeri i NittiLeaks för att jag inte längre stod ut. På pappret en lysande idé (vem genomled inte i sin ungdom prime time i tv-soffan framför Berndt Egerbladhs 40- och 50-tal?), men som vanligt när de båda gossarna Hammar/Wikingsson är inblandade blir det aldrig så bra som jag hade trott.

Summer is here! Iaf tills imorron, när vi enligt prognoserna får åska. Det mumlades nåt om trombvarning också, men just nu är det vindstillaste vindstilla och antingen lugnet före stormen, eller bara lugnt.

Man hade kunnat tro att jag idag firade gårdagens nationaldag istället för vår egen då min kropp blandat vårt grannlands flaggas färger. Vilket väl iofs är bättre än att blanda de på vår egen…! Flaggas alltså 🙂


iPhone-panorama över hur och varför jag nu är röd och vit…


Nu ska jag sätta mig en stund på groggverandan. Det är 21 grader ute. Och som sagt, vindstilla!


edit 23:46

Nu har det börjat blåsa igen. Blixtarna är omkring, men ännu inte över, oss… huvva… det är inte långt borta och jag är barnsligt asarädd för åska… 🙁

5/6 - om effektivaste myggbekämpningen?
Dagsens tips: även en returköpskund är en kund.
11 comments Lägg till din
 1. En till åskrädd, som är löjligt glad över att jag slapp vara hemma igår 😮 Jag har bara sett enstaka bitar av Nittileaks, det jag sett har varit lagom intelligensbefriad haha-humor med hög igenkänningsfaktor, men som sagt, tror inte jag sett ett helt avsnitt från början till slut…

  1. Vad är att vara rädd för – egentligen? Vi bor bredvid Elverket och inte långt från sjukhuset, två av stans högsta åskledare. Fast det är klart, slår det i Varberg Energi är risken att det slår i elnätet hos oss också (dvs TV, modem, telefon etc går åt fanders).

   Jag har egentligen aldrig gillat Fredrik och Filip mer än i små sporadiska doser. De är för mycket och för självupptagna för min smak. Men. De har gjort riktigt bra grejer också, en del av intervjuerna i deras USA-turnéer har varit lysande underhållning (t ex när Filip håller på att få en lusing av Mike Tyson ;)!

   ps. jag har ändrat till ditt namn, igen :p

   1. Marina igen: gör inte mit misstag och tänka att kunskap gör att rädslan försvinner :-s då fick jag reda på hur farligt det EGENTLIGEN är …. *not working*

 2. Orkar inte titta på dom där två längre. Har gått förbi att vara roligt och är nu bara pinsamt nästan. Särskilt den ena av dom han med skägg. Så jobbigt pinsam att jag skäms när han inte har vett på det själv!

  Hoppas du får en skön tisdag nu kram

  1. Han med skägg? Är det lille Filip det 😉

   Solen har försvunnit här hos oss men det är helt okej. En dag emellanåt är det helt okej med molnsommar!

   Krams!

 3. Har aldrig kollat det programmet. Men säkert inget jag missat då….
  Jag är också åskrädd. Usch så otäckt med hårt åskväder. 🙁

  1. Igenkännighetsfaktorn är stor i reportagen, men det blir så jäklans flamsigt och de är så tydligt betuttade i Nilecity-gänget att dessa medlemmar i gästsoffan får så löjligt mycket kredd att det blir pinsamt. Tycker jag. Tur att Martin E-Type Eriksson många gånger räddar situationen med sitt lugn.

   Som tur var klarade vi oss undan de värsta nedslagen. Det var två (eller fler) av varandra oberoende åskväder som rörde sig kring oss och jeez som det knallade och mullrade och blixtrade. Huvva.

 4. Jag gillar ju dessa herrar lite mer än dig gissar jag men kan förstå vad du stör dig på också vad gäller dem 🙂

  Trist att du verkar ha en massa ont/besvär, håller tummarna för att det snart blir bättre!

  Nu inväntar vi nog åskoväder här hos oss ikväll, är inte jätterädd för åska men kan va utan det också o tycker synd om min mamma som är jätterädd o kommer sitta i bilen inatt om det åskar.

  1. Det blir säkert snart bättre. Det känns bara rätt trist att ha en sjuttioårings kropp ungefär… dvs dubbelt så gammal som jag egentligen är – nästan. Tack för omtankarna iaf!

   Förresten: syftningsfelet i din första mening är fantastiskt roligt!! 😉

 5. Åska som är så vackert! Och så fascinerande! Och fräscheten i luften efteråt!

  1. På avstånd möjligen. Jag avskyr åska inom mindre än tre kilometers avstånd… men det blir högre i tak efter regn och åska, DET håller jag iaf med dig om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *