23/7 – om ett lämpligt straff.

22/7 - om aktivering av treåetthalvtåringar, och lite om det otäcka i Oslo.
24/7 - om lite konst före frukost.

Massmördaren (vill inte skriva hans namn, vill förtränga att jag någonsin sett hans obetydliga ansikte på en bild) bakom bomben i Oslo och de fasansfulla avrättningarna på Utøya lät sig lugnt tas till fånga. Han ”ville berätta sin historia” förklaras det. Min önskan är att hans önskan ALDRIG blir uppfylld. Jag önskar att han aldrig får berätta, att INGEN någonsin vill lyssna.

Ett lämpligt straff vore väl just det. Att låsa in honom i en enslig cell för oöverskådlig tid, utan att få sprida sitt budskap. Tyvärr vet jag att det är en omöjlighet. Nyfikenheten hos skvallerintresserade (läsare och journalister) är alltför stor. Snart sitter han där och berättar, en journalist med låg moral kommer publicera hans ord i nån skittidning som en stor skara idioter kommer köpa och läsa.

Min önskan är därför: KÖP INTE, LÄS INTE. Låt minnet av denna misslyckade individ blekna. Låt handlingen där han för all framtid berövat en familjemedlem, en vän eller lyckliga minnen från ett sommarläger förminskas till att fokusera på det fasansfulla. Glöm gärningsmannen, minns offren.

Mina tankar går till er, alla ni drabbade.

22/7 - om aktivering av treåetthalvtåringar, och lite om det otäcka i Oslo.
24/7 - om lite konst före frukost.
14 comments Lägg till din
  1. Ja det kan man verkligen fråga. Vansinnesdåd är ju tyvärr ingen nyhet iofs, men för den sakens skull inte desto mindre tragiska (jämför Columbine, Timothy McVeigh, Mattias Flink m fl.). Usch. Det är så fruktansvärt hemskt.

   1. Haha, ja, du får ursäkta. Jag läste och kommenterade från min telefon och var inte på humör för att knappra på den speciellt mycket. 😉

    För att besvara din kommentar så har du lite rätt i vad du säger. I nät-tidningar så har inte klassificeringen bytts ut vad jag har sett, men dock på TV, både NRK, SVT och TV4 ändrade sig från terroist till ensam galning… ända tills norska polisen konstaterade att han skulle åtalas för terrorism – då ändrade de sig tillbaka igen. Tidningarnas största fel får vara smaklöshet och felaktig rapportering rent generellt 😉

    1. Hähä! Det är lugnt, jag tycker det var rätt ädelt att bara skicka en länk till ett eget inlägg 😉

     Det är lite klurigt det här med ”media” nuförtiden. Men i det sistnämnda håller jag verkligen med, och då gäller det både ”fin”- som ”fulmedia”!!

  1. Tack snälla! Ja. Fasansfullt är bara förnamnet… jag får ont i magen när jag tänker på det. Och på hans familj. Faktiskt. De är väl lika oskyldiga som de som drabbats fysiskt av hans gärning?

   Många kramar!

 1. Jag tänker att det värsta straff han kunde få är att verkligen ta in vad han gjort och känna världens avsky och all den sorg handlingarna skapat. Det straffet kan nog bara verkställas av högre makter.

  1. Ja. Men jag tycker mig någonstans ha läst att han tror på en sådan, så då är det ju bara att hålla tummarna för korrekt domslut då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *